返回列表 發帖
Chorus 唱腔好有印度風格

個個要企好 跟我比 說那個更好
在螢幕不斷嘈 在不斷嘈

tag上年 #企好 #DumDum

Diff. 首歌長啲就好啦
Harvard都不可教導

Gin Lee 李幸倪 - Diff.

曲:SeaTravel、朱琳
詞:陳詠謙
編:SeaTravel
監:Derrick Sepnio張德銘、Fergus Chow貢多傑

【歌曲簡介】
人一長大,彷彿買樓結婚生小孩,才是成功唯一出路;打開社交媒體,一張張高鼻大眼網紅臉,定義了美的標準⋯⋯甚麼時候,成績表上的星星、銀行户口有多少個零,甚至IG的followers人數,衡量了我們的價值?他追求的,不代表我想要;適合你的,不一定與我合襯。人人生而不同,何苦磨蝕自己稜角,變成通通差不多?

Gin Lee李幸倪2024年首支作品《Diff.》,以全新唱法、輕快節奏,肯定你我都是獨一無二、無可取代的個體。學懂欣賞自己的特點,人人都可以找到屬於自己的舞台、發光發亮。2024年,Gin Lee祝你恕不奉陪、絕不妥協。

【歌詞】
試過我愛的 被毀於一旦
碰到我要的 但沒有方法
放棄找心理治療 等那治療太慢
走大路換高踭

有意見的總有些 (逐利嗜血太不好惹)
說再見的都有些 (但是勇氣我可問誰借)
個個要企好 跟我比 說那個更好
在螢幕不斷嘈 在不斷嘈

Woo~Tell me how you feel it
Woo~ Gonna let you know, Imma let you go
I won't say sorry  
feeling so high

通通差不多 通通都 根本差得多
Nope 跟我不一樣 Nope 骨子裡不一樣
通通差不多 分不開 身邊一個一個
Nope 不要得一樣 Nope可跟你不一樣

妥協到變質 或爭一口氣
派對過片刻 但過了片刻沒人理
我要你記得 不靠高踭和眉筆
所以恕不奉陪 一切奉陪我

Ooh~Tell me how you feel it
Ooh~ Gonna let you know  Imma let you go
I won't say sorry
Oh feeling so high

通通差不多 通通都 根本差得多
Nope 跟我不一樣 Nope 骨子裡不一樣
通通差不多 分不開 身邊一個一個
Nope 不要得一樣 Nope可跟你不一樣

通通差不多
偏偏差得多

煎煎係咪睇開咗,唔再爭女金啦

監:Derrick Sepnio張德銘、Fergu ...
阻住 發表於 2024-2-29 12:32

睇文案仲以為係AGA

希望煎2025出首all songs are composed by gin碟
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

liwaynejason 發表於 2024-2-29 12:29

想要多首印度舞曲
Harvard都不可教導

阻住 發表於 2024-2-29 12:32 PM

文案哭了
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

陳詠謙無見一排啲詞正常返

副歌好似聽緊琪琪嗰首我的波利海妮婭
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

liwaynejason 發表於 2024-2-29 12:29

新yumiko
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

陳詠謙無見一排啲詞正常返
kwanie 發表於 2024-2-29 13:04

回憶半分鐘都填得幾靚

如果呢首903都唔熱播咁可以唔使諗女金了

Ginlee好難聽

有人灌水喎

好聽 又順耳 副歌有記憶點
好過 DumDum
>3<

Ginlee好難聽
begin 發表於 2024-2-29 13:12

你講10次同一句嘢都冇用㗎
Cantonpop lover

好過肯定就是李好多
Sorry!!! 大家唔好爭,林家謙係我男朋友

你講10次同一句嘢都冇用㗎
cantonpoplol 發表於 29/2/2024 13:14

反智鸚鵡咁

阻住 發表於 2024-2-29 12:32

監制繼續係A-Lin 班底

感覺outro會駁去下一首歌
Gin Lee’s RENAISSANCE

小息空間 2.0!
kwanie 發表於 2024-2-29 12:15

我都覺得似
所以真係唔好以貌取人
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

期望越低質素越高

Gin Lee好好聽
DM多仔多到覆唔哂

WZA111 發表於 2024-2-29 13:18

可以駁返去dum dum

omg what a BOP!!!!!

She made this for the gays
JasOh103 發表於 2024-2-29 12:16

希望cwb 5樓會熱播

WZA111 發表於 2024-2-29 13:18

駁去Dum Dum
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

可以駁返去dum dum
qwerzx 發表於 2024-2-29 13:28

通通差不多 肯定就是你!

反智鸚鵡咁
jcbartleby 發表於 2024-2-29 13:16

你好耐冇上水
Gin’s Impact

你好耐冇上水
Gin’s Impact
梨胃言 發表於 29/2/2024 13:33

上嚟睇下李幸兒同江海迪會唔會復出cover返啲歌

Dumdum依首世紀難聽級垃圾好難差得過

Dumdum依首世紀難聽級垃圾好難差得過
begin 發表於 2024-2-29 13:40

Dum Dum都好聽喎

肯定你我都是獨一無二、
我估錯這個世界得到教訓

Ginlee好難聽
begin 發表於 2024-2-29 12:21

你的comment好悶

Little Love 率先跑出

match 好好聽
我估錯這個世界得到教訓

我估錯這個世界得到教訓

雷同組金?

結果雷同真係三週第三
坐銅望金
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

match 好好聽
mrshadowll 發表於 2024-2-29 14:13

好Chill
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

結果雷同真係三週第三
坐銅望金
leo_03 發表於 2024-2-29 14:40

雷銅 啲歌越嚟越入腦
唱都好咗

好Chill
MCmatt 發表於 2024-2-29 14:42

我覺得呢首最好
我估錯這個世界得到教訓

結果雷同真係三週第三
坐銅望金
leo_03 發表於 2024-2-29 14:40

903最愛都係芊芊

恭喜我憙離開罪大之後即冠!
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

diff可以接idk
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

diff可以接idk
Qmen 發表於 2024-2-29 16:24

可以組拉闊Medley: 神奇(孫燕姿)/ 傾斜樂園 (泳兒)
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

diff可以接idk
Qmen 發表於 2024-2-29 16:24

應該會接喘息空間機會多d

支持舞曲Disc A 情歌Disc B
MCmatt 發表於 2024-2-29 12:26

支持Gin Lee Disc A 祖兒Disc B
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

直接嚟Little Love 大戰黑玻璃?
咁不如2>1 啦
實過120