返回列表 發帖

三生有幸 - 周殷廷

單選投票, 共有 68 人參與投票
51.47% (35)
14.71% (10)
13.24% (9)
1.47% (1)
19.12% (13)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ayckwan

派台日期: 23/02/2024

曲:周殷廷
詞:周殷廷、林寶
編:黃兆銘
監:周殷廷

親朋蒞臨 在旁一直在問
多年情人 天窗該拉近
或請柬有印過 扱印者終非我
才令你的他 比較親

新人來臨 在場恭賀蜜運
今晚我倆 得你 換身分
像邀請我見證
你在流涙盡興
原諒我對你也 未絕情感

做你嘉賓 當做和你擁吻
共你有過過去 三世都有幸
若光陰會倒轉 故事情分未斷
讓我再次與你 共度餘生 合襯

一時純情 諾言一同前行
當年情人 今晚坐不近
在充撐你興致
卻無權利在意
連扮作已放棄 都不太肯

做你嘉賓 當做和你擁吻
共你有過過去 三世都有幸
若光陰會倒轉 故事情分未斷
讓我再次叫我 不該再等

明明自問未夠好 只可惜不甘當個外人
一世輪迴遺憾是我一生的幸運
自己不聽勸告
最後無力上訴
而令我有個結 不懂 去婚

負了一生 看著誰倆擁吻
無奈説到對你 早太多愧憾
若可返到過去 若能重頭遇見
期望我會對你 永不講 再見
Nick's Music Selection 2024 (Week 18)
1. 隔牆有耳 - 張天賦  2. 超微型探險 - FOOLYA  3. 慢性分手 - 雲浩影

雖然佢響環球內比較自由,但似乎都好自然地靠去更成熟嘅路線
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

首歌就普通,好心唔好咁低音。slightly overrated
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

意外現場同遲了悔改>>>

係咪同小巧夾埋 白髮齊眉男人版

意外現場同遲了悔改>>>
梨胃言 發表於 2024-3-3 12:00

意外現場>遲了悔改>三生有幸
鄭中基>周殷廷
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

首歌唔差嘅
但呢首搞到佢成個image老咗十年咁
明明Louder幾型 呢首感覺好娘
Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

本身ok YT

但啲歌詞好老尷
做你嘉賓 當做和你擁吻 黑人問題

但好似串流成績幾好
Harvard都不可教導

首歌唔差嘅
但呢首搞到佢成個image老咗十年咁
明明Louder幾型 呢首感覺好娘 ...
Daabinlo 發表於 2024-3-6 08:30

同煎煎有親嘅歌手都會變成咁
煎’s impact已經拍得住校長嘅燈力

同煎煎有親嘅歌手都會變成咁
煎’s impact已經拍得住校長嘅燈力
米色蘇 發表於 2024-3-12 20:10

impact包括埋搶同公司其他人quota
Aga,Fiona Fung fan

三生有幸兒
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

有冇機會可以拎903十大?
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

有冇機會可以拎903十大?
oreo 發表於 2024-3-18 21:10

上到榜再講但三部曲呢首最唔好聽呢

低音嗰兩句世紀級魔音
咁都出得街
大佬
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

阿哥仔,會唔會太老土?

因為佢啲pr太勁聽多左好多次之後居然都覺得幾好

song of the year
4拍4家族仍在熱映中
https://wmoov.com/movie/showtimes/61498

幾鍾意最後嗰兩段
俾到我死唔斷氣副歌無限loop唔會停嘅感覺
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

好老土
一邊想去無人的島
根本沒有這張地圖

第一次聽有啲普通,但唔知點解個腦成日響起  做你嘉賓 當做和你擁吻

成首歌好幸兒
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

首歌係有D 老土, 但佢自己故仔加番分,
LOUDER 好聽好睇D

生生有幸
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

正正正, 好聽
誰在一雙手鬆開之後
懷念一束飛走的氣球?

其實隻歌都有幾多取材自《嘉賓》嘅感覺
FIGHT for 陳柏宇

呢首老土得來算好聽,YT始終需要大路歌去吸引新觀眾,5分。