返回列表 發帖
陳蕾在首場個唱曾說:「瑕疵一定有㗎,但你哋寧願睇我小心翼翼,定係帶住瑕疵放開嚟唱,我都會擁抱所有嘅 ...
梨胃言 發表於 2024-3-5 12:39

嬋嬋行得太前
如果我走音,鍾意我嘅人都會覺得好聽
蕾粉無資格反嬋了
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

嬋嬋行得太前
蕾粉無資格反嬋了 ...
ricnature 發表於 2024-3-5 12:49

所有歌手可以抄佢呢句!

佢出乜歌903都唔buy㗎啦 咁不如做啲自己鐘意嘅音樂
Humeny 發表於 2024-3-5 12:33

未過數啫,903不嬲鍾意唱片公司會科水嘅歌手
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

回復 88# Kj2052
軒男金
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

嬋嬋行得太前

迪迪演唱會唱孤雛應該放得好開

佢出乜歌903都唔buy㗎啦 咁不如做啲自己鐘意嘅音樂
Humeny 發表於 2024-3-5 12:33

枉煎煎為咗奶903,仲要班幸運兒等多十二個鐘先有得聽首歌
希望佢以後唔好再咁傻

幸兒大機會白果but support joey

嬋嬋行得太前

仙女準備拎8次最女了
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

捧小巧好過啦
SKM HK Music Chart 2024 Week 19
冠軍歌:COLLAR - Chosen Family

捧小巧好過啦
leo_03 發表於 2024-3-5 13:14

捧美Aiiiii 都好,話說美Aiiii 係IG話新造型拍緊MV....
   不過應該唔會 Gin 第5次女金輸俾第五人而第五人係美Aiiii既 (無能 為力播到咁既樣)
   蛋應該唔會咁重課

Sin 女唔好冧莊已經還得神落

捧美Aiiiii 都好,話說美Aiiii 係IG話新造型拍緊MV....
   不過應該唔會 Gin 第5次女金輸俾第五人而 ...
FY5856 發表於 2024-3-5 13:38

希望今年  泳兒女銀 巧兒女銅 可以繼2018年叱咤頒獎禮後,再次有來自同一家唱片公司的女歌手打入頒獎禮女歌手三甲的記錄
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

救返小明
即係賣奶又喺尾位

不過應該唔會 Gin 第5次女金輸俾第五人而 ...
FY5856 發表於 2024-3-5 13:38

無能為力 好似連LIVE 都冇唱過 原本又TIME SQUARE 賣廣告又剩,但最後竟然連星夢台都OUT 埋  1台獨冠

其實咩事? 依加就急住出新歌

連當年 清空 都冇甘HEA 甘頹

9-10做咩

寰亞一小時?

今年寰亞真係播多左好多

反而華納少左
joey2009 發表於 2024-3-4 22:27

可能林博士D 資金番黎

Dum Dum本身死位打算死,點知蛋即刻科水科到唔覺意播多咗

Aga 播到女金都係因為同Colin勁friend, ...
gcgoobi 發表於 2024-3-5 12:46

COLIN 留耐D , 今年可能到黃炎

枉煎煎為咗奶903,仲要班幸運兒等多十二個鐘先有得聽首歌
希望佢以後唔好再咁傻 ...
阻住 發表於 2024-3-5 13:04

拉闊都唔播, 冇乜可能, 如果真係咁 , 希望佢到時唔好上台 be diff.

陳蕾在首場個唱曾說:「瑕疵一定有㗎,但你哋寧願睇我小心翼翼,定係帶住瑕疵放開嚟唱,我都會擁抱所有嘅 ...

其實走音好普遍
強如Eason以前係concerts都會走音

迪迪演唱會唱孤雛應該放得好開
梨胃言 發表於 2024-3-5 12:59

有人話佢都唔開口唱歌
我估錯這個世界得到教訓

COLIN 留耐D , 今年可能到黃炎
快劍俠 發表於 2024-3-5 16:03

所以佢走咗一啲都唔可惜
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

救返小明
即係賣奶又喺尾位
kwanie 發表於 2024-3-5 14:15

10週7次加20次冠都係90
click here

其實走音好普遍
強如Eason以前係concerts都會走音
米色蘇 發表於 2024-3-5 17:07
好似張白癡咁,求其錄完音等監製逐粒音執,個口唔洗識唱歌,淨係識用來講粗口同食煙一樣紅得起
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

好少見
反而gin fun日日屈仙女走音
梨胃言 發表於 2024-3-5 11:43

點會好少見呀,蕾粉成日捧高自己偶像然後踩其他女歌手
Overall gin 粉都係太善良, 人善被人欺

真性情天后
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

開播Diff. 了
SKM HK Music Chart 2024 Week 19
冠軍歌:COLLAR - Chosen Family

開播Diff. 了
leo_03 發表於 2024-3-5 21:16

學林海鋒話齋 好歌有好報。。
2024年最幸運,最幸福嘅,幸定就是李~!

Diff.

星期一狂播黑玻璃
呢個星期有15次就過百
咁120 十大底線應該都差唔多 ...
kwanie 發表於 2024-3-4 17:29

上年903自己玩自己姐
set到條線咁低 下下都要就住就住播
鄧佢造AP都造得辛苦過人

點會好少見呀,蕾粉成日捧高自己偶像然後踩其他女歌手
Overall gin 粉都係太善良, 人善被人欺 ...
愛我別走 發表於 2024-3-5 20:27

受害者包括2021-2022攞過女三甲嘅歌手、李幸倪,分分鐘仲有更多......
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

希望今年 jay fung 終於有力爭下
Nicholas 發表於 2024-3-4 22:29

我係寰亞會谷Cloud 值搏率大好多
Jay Fung捧左咁多年 搶唔到金 人氣俾MC倒及
換句話講 fan base同market share係咁多就得咁多
女歌手相對競爭細D 出道第三年搶個女銅唔困難
同埋雲姨有樣有身材 可以做廣告寵兒

其實走音一啲都唔普遍
Average如我荃以前喺concerts粒粒音都準過牛頓計F=ma
DM多仔多到覆唔哂

受害者包括2021-2022攞過女三甲嘅歌手、李幸倪,分分鐘仲有更多......
kosuzu_redox 發表於 2024-3-5 21:35

其實邊度有得睇?
click here

其實邊度有得睇?
gcgoobi 發表於 2024-3-5 21:59
你睇前幾年嗰班人問點解冇陳蕾就知啦,好似冇佢就冇全個樂壇噉,同鏡粉不相伯仲
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

你睇前幾年嗰班人問點解冇陳蕾就知啦,好似冇佢就冇全個樂壇噉,同鏡粉不相伯仲 ...
kosuzu_redox 發表於 5/3/2024 22:10
咁輸畀黃妍又真係極離譜嘅

憑what

迪迪二揀一challenge揀咗一加一而唔係獨一無二
开花五千日

你睇前幾年嗰班人問點解冇陳蕾就知啦,好似冇佢就冇全個樂壇噉,同鏡粉不相伯仲 ...
kosuzu_redox 發表於 2024-3-5 22:10

陳蕾都叫係我個榜4年金,啲人問好正常,鬼知點解果年華納無派過最hit果首凡星
click here

憑what
kwanie 發表於 2024-3-5 22:36

憑佢同 Colin嘅微妙關係
click here

回復 128# kosuzu_redox
蕾粉即將表示2024容祖兒撻蕾金

回復 134# xm1n9
幸兒有份參與獨一無二, contrary to "all songs are composed by aga".

救返小明
即係賣奶又喺尾位
kwanie 發表於 2024-3-5 14:15

OUT 左佢la, 存在意義不明 ,WK WK 阻住個位

OUT 左佢la, 存在意義不明 ,WK WK 阻住個位
快劍俠 發表於 2024-3-5 23:32

要名得要命
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

憑what
kwanie 發表於 2024-3-5 22:36

佢應該問WARNER 點解果年出得2首歌

不如 ILUB 上算啦
Music Treasure Chart Week 19: Good Trip In Bad Days | Chosen Family | 也許沒有未來神

佢應該問WARNER 點解果年出得2首歌
快劍俠 發表於 2024-3-5 23:42

2021 年有三首主打 + 凡星
我俾咗女銀佢
係佢咁多年最好嘅一年
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

你啲質素未回塘殤台唔會輕易送金俾你

陳伯應該諗住遲早做管理層
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽
賣奶大戰吊咪

幸兒熱播

走音合理化?

幸兒熱播
梨胃言 發表於 6/3/2024 01:53
但上面無位

Diff. index: 3
準備倒曬落海