返回列表 發帖

大台可以幫炎爭到三甲我切啊,換公司再算
开花五千日

有冇病
個個節目都播蕾

有冇病
個個節目都播蕾
快劍俠 發表於 2024-3-6 23:23

全部人睇完免費show都要播一次啦
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

xm1n9 發表於 2024-3-6 22:38

係融入國家大局嘅前提下,入到唔出奇
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

話時話, cctvb系咪以後唔再搞音樂頒獎禮啦
另外chill club頒獎禮應該係時候有消息啦! ...
RichieLau22 發表於 2024-3-6 21:44

個節目同個榜都俾個勁歌監制玩死咗
click here

gcgoobi 發表於 2024-3-6 23:26

完全係抄返以前勁歌果種排榜, 冇晒 GUTS 谷 D 獨立歌手
一開始 VIU 個榜都叫多元化正常 D
唔係一二線歌手玩晒

完全係抄返以前勁歌果種排榜, 冇晒 GUTS 谷 D 獨立歌手
一開始 VIU 個榜都叫多元化正常 D
唔係一二線歌手 ...
hissorhk 發表於 2024-3-6 23:37

個guts係淨係捧自己人搞到亂晒
click here

唔盡早拉晒啲歌上嚟驚中游唔夠AP 啦
上星期TOTAL算播得多
第十位都仲係9次
kwanie 發表於 4/3/2024 22:31
結果WK10 第十位到而家都係9 次

係融入國家大局嘅前提下,入到唔出奇
gcgoobi 發表於 2024-3-6 23:25

上年個第10位
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

上年個第10位
l00540 發表於 2024-3-7 00:03

至尊男女金都係廣州出世+我最喜愛雙非歌手都話俾你知啦
雖然佢背景唔代表一切,但呢個係融入國家趨勢。

所以唔好再ff 香港人馬拉人菲律賓人拎大獎啦
click here

支持馬拉人再奪女銀!
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

gcgoobi 發表於 2024-3-6 23:26

節目係同其他MKV商品一樣,完全唔識宣傳

個榜就真係其他個個20位下太安逸了
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

節目係同其他MKV商品一樣,完全唔識宣傳

個榜就真係其他個個20位下太安逸了 ...
LushKillYourMus 發表於 2024-3-7 00:23

加多啲位同而家勁歌榜一樣做到一pat屎咁
click here

其實點搞榜都會有人唔中意啦

講到某個榜就一定多人中意咁
我估錯這個世界得到教訓

雖然佢背景唔代表一切,但呢個係融入國家趨 ...
gcgoobi 發表於 2024-3-7 00:11

支持馬拉Gin出黎講自己其實都係中國人 然後首奪女金

有冇病
個個節目都播蕾
快劍俠 發表於 2024-3-6 23:23

good job 903djs!
Aga,Fiona Fung fan

其實點搞榜都會有人唔中意啦

講到某個榜就一定多人中意咁
mrshadowll 發表於 2024-3-7 00:38

大家都期望有一個balance到質素同受歡迎嘅一個歌曲榜
click here

xm1n9 發表於 2024-3-6 22:38

講到做到啊

上年個第10位
l00540 發表於 2024-3-7 00:03

CLS,簡直亂嚟

英皇應該幫幸兒一年出10首K歌捧紅咗個人先
而家Diff. 903又唔buy
出面仲少人聽過Why You / Count  ...
梨胃言 發表於 2024-3-5 12:23

英皇應該幫小巧出10首K歌捧紅小巧+爭女金,將老土大媽投閒置散

Diff.個走勢有啲似IDK
梨胃言 發表於 2024-3-6 10:17

真係慘
就算想入流學咗新一代indie唱腔都唔肯上榜

好少見
反而gin fun日日屈仙女走音
梨胃言 發表於 2024-3-5 11:43

Dum Dum 1.1 live都有走音喎,實力唱將定實力唱障心裡有數啦

很多節目都幫女金護航
應該繼續蟬聯啦…
l00540 發表於 2024-3-6 15:45

支持蟬聯!

好少見
反而gin fun日日屈仙女走音
梨胃言 發表於 2024-3-5 11:43

好少見
反而反Gin日日灌水式插幸兒

企好 (損友 再見不是朋友 分手後的自癒療程 飄零燕 我結婚了 Mashup)

超級好聽

...
boy4dudes 發表於 2024-3-3 22:35

幸兒好勁 領導咁多女歌手
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

ASH 盧信宥 / TAOTAO 黃曦桃 - 我⼀個空虛孤單發覺夜漫長
06.03.2024文:派台歌
曲:賴映彤
詞:Oscar、Rap: 盧信宥 ASH
編:賴映彤
監:賴映彤

唔制啊,得rap
我估錯這個世界得到教訓

支持蟬聯!
agafan4ever 發表於 2024-3-7 01:34

如果咁都蟬聯到,咁唯有祈求天打雷劈然後火燒 NKIL 5101 S.A RP & RP

講太白就冇意思呀
   Btw, 愈來愈對蕾反感
   出噪音歌拎女金,個個媒體 + Facebook Page 仲日播夜播日講夜講不停出 Post
   煩唔煩d呀,佢地幾時變煤體呀

903真係Bad Taste到始終如一

很多節目都幫女金護航
應該繼續蟬聯啦…
l00540 發表於 2024-3-6 15:45

愈整愈噁心,幾時先至完
   903 俾番 Talent 拎應得既獎好嗎
   定係而家d人好多都係聾嫁

放心一定冇得冧莊,今年鷹王天下

荃力支持美瓊新歌《半空》至尊歌
DM多仔多到覆唔哂

愈整愈噁心,幾時先至完
   903 俾番 Talent 拎應得既獎好嗎
   定係而家d人好多都係聾嫁 ...
FY5856 發表於 2024-3-7 09:32

認同最尾嗰句

見上面有人話「屈走音」
其實走音係無得屈嘅
不過的確每個人對音準嘅觸覺同要求唔同
至於係咪樂迷入面嘅劣幣驅逐良幣
就留返俾自己判斷
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

英皇應該幫小巧出10首K歌捧紅小巧+爭女金,將老土大媽投閒置散
agafan4ever 發表於 2024-3-7 01:20

暫時無一個女金係未開過紅館, 所以小巧要拎到女金首先要開到紅館, 呢個目標都幾遙遠下

暫時無一個女金係未開過紅館, 所以小巧要拎到女金首先要開到紅館, 呢個目標都幾遙遠下  ...
chkalu 發表於 2024-3-7 10:11

出10首K歌+紅館演唱會
click here

小巧已經有at least 32首歌可以開 未計微時同合唱嗰啲

雖然佢背景唔代表一切,但呢個係融入國家趨 ...
gcgoobi 發表於 2024-3-7 00:11

軒蕾來港後已逐漸被同化左
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

Diff. 3次后就停播,射曬落海
I have to laugh
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

軒蕾來港後已逐漸被同化左
酷愛903 發表於 2024-3-7 10:39

唔係唱方丈啲詞就叫同化咗
click here

小巧已經有at least 32首歌可以開 未計微時同合唱嗰啲
cubex___ 發表於 2024-3-7 10:38

白髮齊眉停哂...
唔係一周命呱
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

暫時無一個女金係未開過紅館, 所以小巧要拎到女金首先要開到紅館, 呢個目標都幾遙遠下  ...
chkalu 發表於 2024-3-7 10:11

唔一定嘅,Aga/陳蕾拎咗女金才開紅館

Diff. 3次后就停播,射曬落海
I have to laugh
我等我在 發表於 2024-3-7 10:47

其實好多歌都係咁唔係個個都可以即派即上
我估錯這個世界得到教訓

Little Love 都播到9X 次

希望播多次小巧
Diff.要+++

播diff!

小巧走定主主走呢

賣奶告急
小巧走定主主走呢
Kj2052 發表於 7/3/2024 12:16
如果唔調位而家係Both

Pan上到?
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

Get silly,diff應該下週上

對My Life好有信心
依個情況無一次上唔到
可能12:30前最後一首就My Life

係生生

Get silly,diff應該下週上
Kj2052 發表於 2024-3-7 12:21

仲快過今年主打嗰隊ROVER (魯花)上
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

對My Life好有信心
依個情況無一次上唔到
可能12:30前最後一首就My Life ...
梨胃言 發表於 7/3/2024 12:22
明理就會
嘉姐真係理得你死