返回列表 發帖

陳蕾演唱會被網民留言狠批好難聽

陳蕾首個個人紅館演唱會《念》喺日前(5日)圓滿結束,演唱會分成五個主題:「死」、「惑」、「念」、「生」及「能屈能伸」。不過,有網民就不解點解首場要請去年退出《全民造星V》決賽嘅Nathan(魏念恩)當其中一位嘉賓彈奏樂器;亦有部份網民及音樂人周啟生認為陳蕾唱功唔穩定。

有到場睇陳蕾演唱會嘅梁祖堯就出PO大讚陳蕾,不過有網民就似乎唔係好認同梁祖堯嘅睇法,喺帖文下留言:「好難聽」,結果引起梁祖堯注意,親自回應反擊:「打手,我知你都係搵食啫。你打啲咁嘅嘢無用㗎。有入場嘅人都會知自己聽咗啲乜。人哋10幾年努力唔係你收幾毫打幾隻字就可以動搖到嘅。正正經經搵啲嘢做啦。積吓陰德,散播網絡仇恨有咩咁好呢?」

https://hk.news.yahoo.com/%E9%99%B3%E8%95%BE%E6%BC%94%E5%94%B1%E6%9C%83%E8%A2%AB%E7%B6%B2%E6%B0%91%E7%95%99%E8%A8%80%E7%8B%A0%E6%89%B9%E5%A5%BD%E9%9B%A3%E8%81%BD-%E6%A2%81%E7%A5%96%E5%A0%AF%E5%8F%8D%E6%93%8A%EF%BC%9A%E6%9C%89%E5%85%A5%E5%A0%B4%E5%98%85%E4%BA%BA%E9%83%BD%E6%9C%83%E7%9F%A5%E8%87%AA%E5%B7%B1%E8%81%BD%E5%92%97%E5%95%B2%E4%B9%9C-090633928.html
梁祖堯仲似打手
我見嬋粉轉哂做做蕾粉,如果蕾奶共唔知蕾粉會否玻璃心呢?
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

蛆堯
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

成為天后必經階段,陳蕾世一
Aga,Fiona Fung fan

(細聲講)確實難聽
>3<

回復 4# janickfu

會有人話你知係聽feel同要擁抱瑕疵嘎啦

(細聲講)確實難聽
janickfu 發表於 2024-3-8 20:12

(細聲講)高音位(真假音轉換)確實唔穩

仲有叱咤之前已經有人講緊依個問題㗎啦
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

發現近幾年拎完最女之後都會出事
20 林二汶 邪教事件 2122 欣直 拎完第二次比人鬧到潛晒水 23陳蕾 走音+Nathan事件

20 林二汶 邪教事件 2122 欣直 拎完第二次比人鬧到潛晒水 23陳蕾 ...
kaka1224 發表於 2024-3-8 22:34

共通點係三個都係攞完之後三月開紅館

20 林二汶 邪教事件 2122 欣直 拎完第二次比人鬧到潛晒水 23陳蕾 ...
kaka1224 發表於 2024-3-8 22:34

咁2021欣直攞完都冇事嘅
22年攞完出面又唔見鬧得好犀利

共通點係三個都係攞完之後三月開紅館
阻住 發表於 2024-3-8 22:49

又真係咁啱三個都係

咁2021欣直攞完都冇事嘅
22年攞完出面又唔見鬧得好犀利
WZA111 發表於 2024-3-8 22:51

22嗰陣都好多人鬧佢 嗰陣個個都鬧佢靠主主先拎到個獎

ginlee會唔會攞最女之後又係咁,明明最女係佢地揀出嚟
我估錯這個世界得到教訓

mrshadowll 發表於 2024-3-8 22:58

應該暫時唔會輪到幸兒攞

Marf拎都未輪到佢啦
Aga,Fiona Fung fan

Who cares?

班DJ做打手做到好核突

我就會話比起KAY 陳蕾真係好好彩

買票被錢入去啲個個都話好,無被錢個啲個個都話難聽,tea

祖宗已經痛失最女二十年
幸兒竟然攞到祖先仲有面咩所以唔會發生
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

祖宗已經痛失最女二十年
幸兒竟然攞到祖先仲有面咩所以唔會發生 ...
on07111 發表於 2024-3-9 09:21

所以祖先今年會派歌+企街站重奪最女

出年幸兒就有得拎
DM多仔多到覆唔哂

所以祖先今年會派歌+企街站重奪最女

出年幸兒就有得拎
mosesming 發表於 2024-3-9 09:26

睇嚟女歌手好多游離票
我估錯這個世界得到教訓

傳媒仲拎埋仙女14年前亞星參賽片段
啲套路真係十年如當日-__-
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

HURRICANE 發表於 9/3/2024 09:15
仲要唔係個個都買到飛
傳媒仲拎埋仙女14年前亞星參賽片段
啲套路真係十年如當日-__-
on07111 發表於 9/3/2024 12:29
輸咗先嚟攻擊好LOW

仲要唔係個個都買到飛
輸咗先嚟攻擊好LOW
kwanie 發表於 2024-3-9 12:37

一定係英皇出錢叫念恩上台啦
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

Diff. 仲播得衰過念 又唔見2023 CM女銀有咁多負面新聞
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

HURRICANE 發表於 2024-3-9 09:15

買票入場唔會話佢難聽黎證明自己on9
开花五千日

我就會話比起KAY 陳蕾真係好好彩
kwanie 發表於 2024-3-9 00:33

呢樣真,起碼陳蕾未結婚,就算之後再被寫衰,點都唔會俾人寫係婚外情。

仲要唔係個個都買到飛
輸咗先嚟攻擊好LOW
kwanie 發表於 2024-3-9 12:37

英皇會為泳兒攻擊鄭欣宜?
Gin Lee 造型娘歌曲悶人又flop歿了

班DJ做打手做到好核突
lorbat 發表於 2024-3-9 00:10

問梁文禮就啱 正宗示範DJ做打手吹捧歌手是工作
畢竟歌手唔紅無話題 DJ邊有野講 電台邊有錢齊齊搵

明明 Sin 女粉不停四圍出征,仲食樣難睇啦

只要有反對意見,實會透過扣人帽子、道德勒索等既手段,務求做到好似反駁隊對坳嬴人地。

咁 Sin 女出埋D噪音鏈喉歌,好應該被唾罵嫁喎