返回列表 發帖

高山低谷 - From THE FIRST TAKE - 林奕匡

單選投票, 共有 20 人參與投票
15.00% (3)
0.00% (0)
35.00% (7)
15.00% (3)
35.00% (7)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ayckwan

派台日期: 06/03/2024

曲:林奕匡
詞:陳詠謙
編:黃兆銘
監:Edward Chan

站在 樹林內 就如沒氧氣
在夕陽下 寂寥吧 沒權利見你
早知高的山低的谷將你我分隔兩地 失去人情味
你那貴族遊戲  我的街角遊記
天真到信真心 太兒戲

你快樂過生活 我拼命去生存
幾多人位於山之巔俯瞰我的疲倦
渴望被成全 努力做人誰怕氣喘
但那終點 掛在那天邊
你界定了生活 我侮辱了生存
只適宜滯於山之谷整理我的凌亂
渴望大團圓 腳下路程難以削短
未見終點 也未見恩典
我與你 極遠

愈望 愈無望 未來沒有我
在斷崖下 盡頭吧 樂園未有過
彷彿天一黑天一光揮發了一句再會 只見人下墮
快慰繼續傳播 你都不慰問我
區分到太清楚 太嚴苛

你快樂過生活 我拼命去生存
幾多人位於山之巔俯瞰我的疲倦
渴望被成全 努力做人誰怕氣喘
但那終點 掛在那天邊
你界定了生活 我侮辱了生存
只適宜滯於山之谷整理我的凌亂
渴望大團圓 腳下路程難以削短
未見終點 也未見恩典
我與你 極遠

我卻尚要生存
偷偷存活於山之谷等到某天魂斷
你繼續盤旋 我繼續埋藏我愛戀
沒有終點 永沒有終點
那永遠 極遠
Nick's Music Selection 2024 (Week 18)
1. 隔牆有耳 - 張天賦  2. 超微型探險 - FOOLYA  3. 慢性分手 - 雲浩影

知佢上tft已經估到係呢首唱得幾差感情相當之少 diva sammi >>> phil
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

明明佢唱功一直都好一般
結果而家變成老人就俾人吹奏話實力派
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

好flop
plug返十年前既歌
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

還好吧,
希望下次到Fiona Fung上TFT唱A Little Love,佢依加仲喺SONY
Aga,Fiona Fung fan

回復 4# 我等我在
你暪我瞞 (2023 tft ver)

好flop
plug返十年前既歌
我等我在 發表於 2024-3-10 20:37

嗰首係佢食糊作
Aga,Fiona Fung fan

係我問題
定佢個「生」字個咬音真係好奇怪
那陣時不知道 置身的日子都發亮

明明佢唱功一直都好一般
結果而家變成老人就俾人吹奏話實力派
JayantL 發表於 2024-3-10 20:32

佢唱歌明明好過好多人
我估錯這個世界得到教訓

係我問題
定佢個「生」字個咬音真係好奇怪
danlam15 發表於 2024-3-10 21:12

你快樂過song活

2014 - 2024
不經不覺又真係十年了
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

聽返原版算

明明都係Sony 點解宜家先上the First Take
係咪公司啱啱訓醒 推唔掂陳伯 又再推返Phil 不斷loop

金曲,希望5台冠
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

見到佢淪落到要脫
快劍俠 發表於 2024-3-20 23:07

佢第一首歌個 MV 已經脫啦喎?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

今次Sony嘅pr弱過上次陳廣偉好多

佢第一首歌個 MV 已經脫啦喎?
星勤 發表於 2024-3-20 23:17

雨落大地 當時仲好 sexy
>3<

回復 14# steph123
似藝術與科學三到五台冠