返回列表 發帖
少左喎,時光過 5
而且佢係計 997 / 104 / 1044 total airplay,唔只得 997
btw 1044 個作用同 d fans 開 ...
星勤 發表於 2024-3-15 16:59

以後啲生日應援不如買起一日AM台喪播歌
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

新城歌曲播放榜

1. 時光厚禮(國) 陳慧琳 播放次數:149
2. 透光者 炎明熹 播放次數:137
3. Lose Control( ...
speedman 發表於 2024-3-15 13:46

以前雷霆歌曲播放指數
統計晒咁多電台好似ap都無咁高…

以前903熱播嗰D已經可以左右大局…
反而港台《雙腳着地》、《白鴿的傳奇》、太陽計劃主題曲死播爛播先上到雷霆榜尾…
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

華納三寶0AP
成間公司得返張蔓姿係咩事

施主做乜咁睇唔開7x24聽新城
mosesming 發表於 2024-3-15 16:47

被迫聽到
我都唔想…
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

突然覺得今晚 11 點你會做啲咩幾好聽
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

半空index: 2
今天一切正常index: 1

#MOOV新歌預告 THE WEEK OF MAR 18

18 MAR (MON)
泳兒《撞到正》
MANSONVIBES 張進翹《那讓我們一起》

19 MAR (TUE)
Kiri T《至少做一件離譜的事》
譚嘉儀《灰燼》

20 MAR (WED)
ToNick《Good Trip in Bad Days》
Sherman 潘靜文《傷魚座》  

21 MAR (THU)
藍奕邦 全新現場專輯《Snug In My Arms Live》  
Jasper Yu 全新專輯《鬼》 @writ_and_sing

22 MAR (FRI)
洪嘉豪《衰仔樂園》  
ANSONBEAN《IMPATIENT》

#MOOV新歌預告 THE WEEK OF MAR 18

18 MAR (MON)
泳兒《撞到正》
MANSONVIBES 張進翹《那讓我們一起》

...
~love1314~ 發表於 2024-3-15 21:11

True or dare咁好聽又派新歌?

mc出碟又唔派歌
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

mc出碟又唔派歌
gcgoobi 發表於 2024-3-15 21:52

是咪華記同ee反咗面?

現在癲咁邊首?
speedman 發表於 2024-3-15 15:36

直到尋晚仲播緊蝦餃老母
今日暫時無聽

直到尋晚仲播緊蝦餃老母
今日暫時無聽
ricnature 發表於 2024-3-15 22:12

係咪唔記得換playlist
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

直覺903會熱播《至少做一件離譜的事》甚至十大
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

半空index: 2
今天一切正常index: 1
Kfmusic 發表於 2024-3-15 20:33

想同美瓊+粉紅A荃面結盟
DM多仔多到覆唔哂

直到尋晚仲播緊蝦餃老母
今日暫時無聽
ricnature 發表於 2024-3-15 22:12

冠回憶半分鐘啊
3日半就25AP
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

冠回憶半分鐘啊
3日半就25AP
kosuzu_redox 發表於 2024-3-15 22:47

似係啦呢首都狂聽到
呢首正

mc出碟又唔派歌
gcgoobi 發表於 2024-3-15 21:52

始終開show唔夠歌…

回復 267# l00540
洪+豪都有廿五首歌 (多過好多近期開嘅人)
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

冠回憶半分鐘啊
3日半就25AP
kosuzu_redox 發表於 2024-3-15 22:47

岩岩1044先聽到無答案

建議新城年尾頒獎禮獎項全部照抄叱咤
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

直覺903會熱播《至少做一件離譜的事》甚至十大
Hoyin 發表於 2024-3-15 22:25

咁今年MC 陳蕾無十大?
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

Wow 球記今年主攻新城?
boy4dudes 發表於 2024-3-15 16:19

環球一向攻新城霏姐經常有播放指數至尊歌
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

岩岩1044先聽到無答案
speedman 發表於 2024-3-15 23:20
唔夠人手計AP啊,我都唔知想點
Week 13

Pandora開播
我估錯這個世界得到教訓

唔夠人手計AP啊,我都唔知想點
kosuzu_redox 發表於 2024-3-16 06:59

根據第一週榜單 應該得6首歌係1044 loop

回復  l00540
洪+豪都有廿五首歌 (多過好多近期開嘅人)
cubex___ 發表於 2024-3-15 23:11

Learning curve嗰幾首實驗作未必可以登紅館
所以派多幾首

我估最男、最女/男銀各做一晚嘉賓

根據第一週榜單 應該得6首歌係1044 loop
speedman 發表於 2024-3-16 08:44

104就係,1044係嗰6首佔八成幾,偶爾會有其他在榜歌
Week 13

神算有plug去cctvb
離不開 留不低

903 專業推介@2024/03/16
RK  LW Songs        Singers
01  14  黑玻璃        洪嘉豪
02  ne  Homework      FatBoy
03  06  過電         張蔓姿
04  04  Lost At First Sight  陳卓賢
05  re 白髮齊眉       鄧小巧
06  03  回憶半分鐘      雲浩影
07  ne  Diff.          李幸倪
08  18  異人之野望      Nowhere Boys / 陳泳伽
09  ne  秒速 8 公里       ROVER
10  16  My Life        盧瀚霆
11  05  念          陳蕾
12  ne  半空         留香瓊
13  10  今晚抹掉你      Beanies
14  13  喵喵厭世學      黃健怡
15  08  All That I Want    馮允謙
16  11  無答案        林家謙
17  15  神算         方皓玟
18  ne  緊急應變逃生法    Pandora
19  07  今晚 11 點你會做啲咩?  艾粒
20  12  Guilt Machine     Anson Kong

OUT :
LW Songs       Singers
01  Little Love      陳明憙
02  遺憾與遺憾的一切   梁釗峰
09  說走就走       雷同二友
17  I am All Alone    黃淑蔓
19  Control Freak     小塵埃
20  唔明你講乜      陳健安

本週共 5 首新上榜歌及 1 首重新上榜歌

評分人數

AYCK 粵語流行榜
第19週冠軍歌
至少做一件離譜的事 - Kiri T

環球一向攻新城霏姐經常有播放指數至尊歌
John 發表於 2024-3-16 03:17

最記得 新城勁爆播放指數大獎《我本人》
2020 敢 之後經典金曲
告別煤氣燈 5月中 閃爍登場

殤台太鍾意送18位俾潘朵拉了

SONY 係咪要轉谷林漢輝了?

SONY 係咪要轉谷林漢輝了?
kwanie 發表於 2024-3-16 11:26

可能My Life上唔到

可能念 20>5>X

可能My Life上唔到
梨胃言 發表於 16/3/2024 11:39
最好是啦

中文歌曲龍虎榜@2024/03/16
RK  LW Songs           Singers
01  04  All That I Want        馮允謙
02  06  自我反省          黃明德
03  16  別要講           AP潘宇謙
04  14  三生有幸          周殷廷
05  02  啲咁多           吳業坤
06  17  What You Get          鍾舒漫
07  05  今晚抹掉你         Beanies
08  10  召喚絲           吳若希
09  01  無傷大雅          林峯
10  13  I am All Alone       黃淑蔓
11  11  樓上裝修          陳柏宇
12  ne  羅曼蒂克!         顧定軒
13  ne  我⼀個空虛孤單發覺夜漫長   ASH 盧信宥 / TAOTAO 黃曦桃
14  18  透光者           炎明熹
15  15  黑玻璃           洪嘉豪
16  ne  Framily           草蜢
17  ne  霍金預言書         布志綸
18  09  回憶半分鐘         雲浩影
19  ne  Lost At First Sight     陳卓賢
20  ne  過電            張蔓姿

6 首新歌

Eliminated:
RK  LW Songs        Singers
XX  03  You're Gone     應智越
XX  07  六度相隔理論     Lolly Talk
XX  08  日光         陳詠桐
XX  12  No Say!        陳天翺
XX  19  跟我做自己      劉雅瑟/芝芙
XX  20  龍中之人       Delta T

本週精選:
All That I Want (04) / 自我反省 (06) / 別要講 (07) / 羅曼蒂克!(ne) / 我⼀個空虛孤單發覺夜漫長 (ne)

評分人數

希望小塵埃上到

美瓊有得上!

瓊 第二首上榜
I love Canton pop music

美瓊
SKM HK Music Chart 2024 Week 19
冠軍歌:COLLAR - Chosen Family

Diff. 高位過念恩

希望小塵埃上到
梨胃言 發表於 16/3/2024 11:48
巨塵大戰賣奶
兩首WK12 都係未播過!

巨塵大戰賣奶
兩首WK12 都係未播過!
kwanie 發表於 2024-3-16 11:55

賣奶會加到11次

賣奶會加到11次
梨胃言 發表於 16/3/2024 12:00
不如加到 24 次

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽

WK12 而家榜尾都好亂 2 次一堆歌唔知想點好似RANDOM 播咁

支持 Diff.
SKM HK Music Chart 2024 Week 19
冠軍歌:COLLAR - Chosen Family

Nope Nope Nope

黑玻璃咩事 20>13>14>13>13>1>9>15>15

美瓊
leo_03 發表於 2024-3-16 11:52
荃力支持Kingjer首奪最男/最女
you can kiss a hundred boys in bars~shoot another shot~try to stop the feeling~

冠回憶半分鐘啊
3日半就25AP

磨左咁耐應該冠啦!希望係今年第一首5台冠!
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

回憶半分鐘903冠左大概都130ap,十大都穩
大家覺得係今年十大拉高番定cloud首奪就高位?