返回列表 發帖
回憶半分鐘冠軍週開始!
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

小明又未死

如果呢個星期仲係攝
咁HKH睇嚟又要等下年

希望十大線120!
WZA111 發表於 2024-3-14 15:33

Cloud可能首奪十大就第三

Cloud可能首奪十大就第三
梨胃言 發表於 14/3/2024 15:47
男女組金位
嬅麗蟹后
花落誰家
下次再見
-
脆弱
六月飛霜
-
青春頌

最好的債
女神
靈感床
未來見
-
IGNITED
俏郎君
到底發生過什麼事
伸縮自如的愛

男女組金位
脆弱
六月飛霜
-
青春頌

最好的債
女神
靈感床
未來見
-
IGNITED
俏郎君
到底發生 ...
kwanie 發表於 2024-3-14 15:48

睇嚟今年美之女金

睇嚟今年美之女金
梨胃言 發表於 14/3/2024 15:54
講到我都開始唔信

男女組金位
嬅麗蟹后
花落誰家
下次再見
-
脆弱
六月飛霜
-
青春頌

最好的債
女神
靈感床
未來 ...
kwanie 發表於 2024-3-14 15:48

爭啲分唔到-同一
DM多仔多到覆唔哂

主主WK15冠都11個禮拜
Little Magic 2.0

梨胃言 發表於 14/3/2024 16:01

12 - 神算
13 - ATIW
14 - 回憶
15 - 今晚
16 - 賣奶

12wk 至尊歌啦咁好聽

12 - 神算
13 - ATIW
14 - 回憶
15 - 今晚
16 - 賣奶

kwanie 發表於 2024-3-14 16:04

100%肯定今wk cloud冠硬!!我用成副身家同你賭幾多都得!!
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

小明過60 唔攝冠又十大咩唔通
但呢首低過 Little Love 又有啲過份
100%肯定今wk cloud冠硬!!我用成副身家同你賭幾多都得!!
酷愛903 發表於 14/3/2024 16:05
躝。

Little Magic 2.0
梨胃言 發表於 2024-3-14 16:01

明荃:我愛主,同時亦愛一位世人
DM多仔多到覆唔哂

Thru The Night - 陳逸璇

Thru The Night - 陳逸璇
boy4dudes 發表於 2024-3-14 16:39

原來又一個同球記完約
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

12 - 神算
13 - ATIW
14 - 回憶
15 - 今晚
16 - 賣奶

kwanie 發表於 2024-3-14 16:04

賣酸奶
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

小明RE冠

酷愛903 發表於 14/3/2024 16:05
唔啦廢事你冚家富貴

小明過60 唔攝冠又十大咩唔通
但呢首低過 Little Love 又有啲過份
躝。
kwanie 發表於 2024-3-14 16:06

有俾錢同無錢俾嘅分別
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

小妍首新歌嚟啦

【許冠傑灌錄新歌懷念黃霑】歌神許冠傑即將於 3 月 30 日起在紅館舉行一連三場《最緊要好玩演唱會 2024》,大會公布絕不加場。而在較早前舉行的記者會上, Sam 曾透露演唱會將有一環節向逝世二十周年的黃霑致敬。為表對霑叔的懷念, Sam 特別灌錄一首名為《紫信箋》的新歌,他表示:「與霑叔相識多年,對我來 說他絕對稱得上是亦師亦友,這首由我親自填詞,詞意受霑叔啟發的《紫信箋》 終於面世!我更特別找來靚聲女歌手黃妍 Cath 朗讀了徐志摩的《再別康橋》和 《偶然》裡的經典詩句,讓她的聲音穿插在這首歌中。這是一次很有趣的合作和 嘗試,作品亦充滿了人和人之間無限的思念。我會在紅館個唱現場演繹這首《紫 信箋》,希望大家也會喜歡!」

Sam 對黃妍在《紫信箋》歌曲中的表現讚不絕口,Cath 說:「起初公司同事告訴 我會和 Sam 在音樂上合作時,我以為他們在整蠱我,及後知道這是真事後,我 真的很榮幸和開心,因為整件事很神級!今次我要負責的獨白是一些很文學式的 詩句,幸好小時候曾參與朗誦活動,我在錄音室時立刻回想當時那種感覺,再加 上聽過 Sam 哥的 demo 後,我便知道我要如何去演譯。」Sam 同時邀請了黃妍和霑叔的女兒黃宇詩,在不同場次分別為這首《紫信箋》獻 聲,宇詩笑說:「今天我來 studio 探班,Sam 哥很好地邀請了我和 Cath 在他的個 唱現場以獨白形式表演。我完全和樂壇沒有關係,但今次可以掹車邊和 Cath 一 起參與這一盛會,更可以和 Sam 哥這個 legend 合作,我覺得很開心。」除了黃妍和黃宇詩外,今次《許冠傑最緊要好玩演唱會 2024》的表演嘉賓還有 3 月 30 日的龍婷,3 月 31 日的炎明熹和 4 月 1 日的梁詠琪,以及 3 晚也會出場表 演的香港兒童合唱團。《紫信箋》已派到各電台播放,3 月 15 日起於各大串流音樂平台上線。

1:10-1:50有一段試聽

小妍首新歌嚟啦

【許冠傑灌錄新歌懷念黃霑】歌神許冠傑即將於 3 月 30 日起在紅館舉行一連三場《 ...
阻住 發表於 2024-3-14 17:34

靚聲女歌手Yellow Salt

Diff. index: 0

唔啦廢事你冚家富貴
kwanie 發表於 2024-3-14 17:31

仲未冠得

Gareth.T得到祖兒祝福
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

其實903最長留榜周數有冇上限

Homework index: 0 果然一週
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

JayantL 發表於 2024-3-14 19:43

信唔信光頭Y 好快又整多個版本
類似 「真的回信了」
誓要玩到首歌爛晒為止

《BF》MV - 歐鎮灝

梨胃言 發表於 2024-3-14 19:13

原來係IDK2.0
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

其實半空上唔上到
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

回復 177# cubex___

Homework idex: 1
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

回復  cubex___

Homework idex: 1
leo_03 發表於 2024-3-14 23:34

似十大

boy4dudes 發表於 2024-3-15 00:09

咦 原來會繼續出歌
Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

其實903最長留榜周數有冇上限
Kj2052 發表於 2024-3-14 19:45

最長紀錄係每天愛你多一些,51週
但果陣有30個位
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

似十大
梨胃言 發表於 2024-3-14 23:47

Ian似十大多d

Ian似十大多d
Kfmusic 發表於 2024-3-15 01:16

其實最似都係My Life

其實最似都係My Life
梨胃言 發表於 2024-3-15 01:22

第一季季選,首首都十大
click here

小妍首新歌嚟啦

【許冠傑灌錄新歌懷念黃霑】歌神許冠傑即將於 3 月 30 日起在紅館舉行一連三場《 ...

諗起小妍喺MV啲獨白......
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

雲淡风清teaser released
SugarFree 發表於 2024-3-14 12:09

大家都係姓李 又係前輩男歌手 可以搵幸兒出合唱版
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

希望Pandora攞十大
我估錯這個世界得到教訓

神算暫時跑出。

大家都係姓李 又係前輩男歌手 可以搵幸兒出合唱版
John 發表於 2024-3-15 06:01

反而諗起 莉亞的C3PO 找小巧
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

梨胃言 發表於 2024-3-14 19:13

Diff. Index: 1
    12:30後會2

港台精選呢
我估錯這個世界得到教訓

小妍首新歌嚟啦

荃力支持靚聲女歌手黃妍出發燒天碟
DM多仔多到覆唔哂

反而諗起 莉亞的C3PO 找小巧
on07111 發表於 2024-3-15 08:07

如珠~如寶~
DM多仔多到覆唔哂

港台精選呢
mrshadowll 發表於 2024-3-15 09:55

#21 出左
中文歌曲龍虎榜 本周精選
All That I Want (04) / 自我反省 (06) / 別要講 (16) / 羅曼蒂克!(NE) / 我⼀個空虛孤單發覺夜漫長 (NE)
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

JayantL 發表於 2024-3-14 19:43

可能祖兒新歌就係佢寫
最愛林家謙❤️

可能祖兒新歌就係佢寫
路易 發表於 2024-3-15 10:35

祖兒's 鏡中鏡 is coming