返回列表 發帖
講真生生啲歌to be fair好聽過AL
點解佢啲待遇咁差
yinjai 發表於 2024-3-22 14:10

近年唯一一個拉闊歌手仲未搵到佢首冠軍歌(or歷年來嘅唯一一個香港歌手?)
what an achievement.

講真生生啲歌to be fair好聽過AL
點解佢啲待遇咁差
yinjai 發表於 2024-3-22 14:10

要難聽過都唔係咁易
始終非主流音樂不斷突破自己

要難聽過都唔係咁易
始終非主流音樂不斷突破自己
梨胃言 發表於 22/3/2024 14:19
我只可以講唱得好聽過AL而待遇不及者真係比比皆是

會唔會燈到回憶半分鐘無冠 咁仲有無機十大

近年唯一一個拉闊歌手仲未搵到佢首冠軍歌(or歷年來嘅唯一一個香港歌手?)
what an achievement. ...
mychart- 發表於 2024-3-22 14:16

白愛攞咗豁達榜冠軍
國際化過其他歌手

新城表示回憶播咗145次
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

12/3-18/3

白愛攞咗豁達榜冠軍
國際化過其他歌手
阻住 發表於 2024-3-22 15:04

In other words, 唔洗冠軍歌都做到拉闊,好L勁。

牙雲冠軍週拉車咁黑玻璃十大機會又提升返

wing 發表於 2024-3-22 15:25

呢個係年尾903十大嘅荃年AP list
DM多仔多到覆唔哂

呢個數係一個禮拜?
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

呢個數係一個禮拜?
Nicholas 發表於 2024-3-22 16:30

3月12至18, 寫返先

*根據新城知訊台、新城財經台及新城采訊台播放歌曲次數計算。

https://www.metroradio.com.hk/997/Music/Chart/airplay_week2.aspx

12/3-18/3

明天勁爆榜輪到白髮齊眉冠?
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

個播放榜得啖笑  又中西混合  kelly冠軍播放又可以立即out. 白痴榜

荃力支持新城下星期熱播半空145次拎冠
DM多仔多到覆唔哂

12/3-18/3

點播145次

新城而家有四個公廁榜

點播145次
kitlong1019 發表於 2024-3-22 18:01

其實係咪講緊荃新城DJ連GOCHAN係自己office部電腦既播放次數

其實係咪講緊荃新城DJ連GOCHAN係自己office部電腦既播放次數
阻住 發表於 2024-3-22 18:25

下星期又會即out ga la

回復 369# 阻住
包括馬仔座駕playlist

what an achievement. ...
mychart- 發表於 2024-3-22 14:16
Besides AK, 歷年來未有過冠軍歌嘅拉闊香港歌手 are 林嘉欣 (如果當佢香港歌手) & 陳哲廬 (佢至今只有一首派台歌).

ViuTV 年度音樂盛事《CHILL CLUB 推介榜 年度推介》嚟到第4年
今年將會繼續為廣大樂迷帶嚟新衝擊同火花✨

當日仲會有Thor 為我哋揭曉今屆入圍名單
想知你最愛嘅歌手會角逐邊個獎項,記得到時留意記者會LIVE 喇

時間:3月25日下午1:00
地點:九龍灣國際展貿中心地下中央廣場

出席歌手名單(排名不分先後):
Gin Lee 李幸倪、泳兒、鄧小巧、陳柏宇、陳健安、馮允謙、G.Racie 王君馨、JACE陳凱詠、許廷鏗、周國賢、Jeffrey Ngai 魏浚笙、Yan Ting 周殷廷、Cloud 雲浩影、ANSONBEAN、吳林峰、SoulJase、陳慧敏、Nancy Kwai 歸綽嶢、sica、Andy 黎展峯、Aiden 洪助昇、Dark 黃明德、區子琳、力臻、Lewsz、雷深如 J.Arie、麗英、CATRINA 梁式昕、GooChan、榛綦、雨橋、Tik 鄧禮迪、彭晉 MikeP.、何潔瀅 Kyra、暐翹、Helen So 蘇凱倫、趙展彤 VAL、HOPUI 何佩、何家銘、THAIMAY 楊雅文、N9、per se、雷同二友、逆流、Foolya 虎牙、子飛魚、EOS、Pandora、Yusobeit、Maniac、FINALLY、乙女新夢、Charming Way、SPIRAL、The Hertz、Beanies、Nowhere Boys、ToNick、P1X3L、COLLAR、ERROR、MIRROR

mag26號出歌
开花五千日

ViuTV 年度音樂盛事《CHILL CLUB 推介榜 年度推介》嚟到第4年

...
wing 發表於 2024-3-22 18:43

鏡粉而家好去排定隊

回復 373# wing

又到春茗

鏡粉而家好去排定隊
Kj2052 發表於 2024-3-22 18:50

係去貼張A4紙
有無美會員依家係九展附近可以幫手貼張寫 幸運兒X500

...

華納又玩杯葛啊?派埋 d 四五線

回復 373# wing

個line up弱到…

好懷念舊年CC記招無乜人

hissorhk 發表於 2024-3-22 18:54
Makes sense 華納派 Nancy & Lewsz only. MC Panther 甚至 HKH DJ 唔洗黎都應該會有獎, 去記招嘥氣嘥時間

上年MC啲歌咁弱
好難蟬聯大獎,頂多分個豬肉奬…
再者,男歌手獎項都無乜機會染指…
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

可能今年CC唔當浮床係搖滾歌曲所以杯葛
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

個播放榜得啖笑  又中西混合  kelly冠軍播放又可以立即out. 白痴榜
simhk 發表於 2024-3-22 17:22

903 大部分時間都係冠軍播放然後下星期立即 out
12/3-18/3

其實最好笑係每個星期都會有一首英文歌 126 次
因為係一個segment,郭偉安每兩星期揀一首英文歌
然後定時候就會播一次,所以只要無其他人播果首歌,就每個星期都一定係 126 次
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

#MOOV新歌預告 THE WEEK OF MAR 24

24 MAR (SUN)
林奕匡, 黃妍, 葉巧琳《藝術 與 科學 - From THE FIRST TAKE》
陳慧琳《謝謝你陪我那麼久》  

25 MAR (MON)
黃貫中, LMF, 鄭中基, 鄧健明, 何超儀《一夥》
Johnny Yim 全新專輯《救贖的聲音:復活節敬拜》

26 MAR (TUE)
林欣彤《告訴我》
JC 陳詠桐 全新專輯《吸引之力》  
安俊豪《墨菲定律》
193郭嘉駿《B出口》

27 MAR (WED)
廖子妤《輕輕帶過 (瑪嘉烈與大衛系列-絲絲 主題曲)》
胡鴻鈞《心錨》
劉威煌《普通人》

28 MAR (THU)
洪嘉豪 全新專輯《Inner | Child》
KAREN YEE《BREATHING FIRE》

陳慧琳《謝謝你陪我那麼久》  

係咪唱俾Winnie聽

小妍tft竟然喺夜晚首播

可能今年CC唔當浮床係搖滾歌曲所以杯葛
JayantL 發表於 2024-3-22 19:30

賽勒斯的愛都另類
咁隱形遊樂場(潘朶拉煙花)應該當搖滾歌曲

賽勒斯的愛都另類
咁隱形遊樂場(潘朶拉煙花)應該當搖滾歌曲
梨胃言 發表於 2024-3-22 20:22

支持歌曲加到七個類別
隱形遊樂場七個version橫掃做大滿貫
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

Makes sense 華納派 Nancy & Lewsz only. MC Panther 甚至 HKH DJ 唔洗黎都應該會有獎, 去記招嘥氣嘥時間 { ...
boy4dudes 發表於 2024-3-22 19:16

所有一線歌手全部都唔去

Feel到同上榜Quota有關係
不過女金就一定係後台休息緊
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

瑪莉晚安了派台feat.變咗合唱

點播145次
kitlong1019 發表於 2024-3-22 18:01

非官方數字:120
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

美泳又被Ban

...

Aga又失蹤

美泳又被Ban
Flambeau 發表於 2024-3-22 23:15

小巧re完out,thanks to Gin Lee

瑪莉晚安了派台feat.變咗合唱
梨胃言 發表於 22/3/2024 21:42
因為台灣乜鬼嘢都係FEAT

Aga又失蹤
agafan4ever 發表於 2024-3-22 23:27

係咪一早升咗神台
離不開 留不低

mag26號出歌
xm1n9 發表於 2024-3-22 18:48

終於等到. 真係要等到陳蕾乜都完晒先有得出

明天勁爆榜輪到白髮齊眉冠?
酷愛903 發表於 2024-3-22 16:50

一係 LT 一係 熟鰻
六度機會較高
夠膽死卡啦O babe一晚播兩次
今晚有程淨返半分鐘節目都要攝去播
連以前唔播歌嘅倪詩蓓都要播