返回列表 發帖
confirmed for 2024

繼去年完成「祝福三步曲」,泳兒(Vincy)今年將與Nowhere Boys等不同樂隊 ...
boy4dudes 發表於 2024-3-18 16:01

美aiiii 比美娘做音樂用心
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

裂賣奶!
Nick's Music Selection 2024 (Week 17)
1. 三生有幸 - 周殷廷  2. 靈魂有路 - 雷同二友  3. 善良的我們 - 蔡健雅

賣奶
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

唔知有The Hertz & Pan呢
MCmatt 發表於 2024-3-18 17:09
It's hard to tell, research Vincy IG 佢有 follows: DJ, NB, Per se & Zpecial.

有關係咩?人間蒸發  12個我 都係ban啦
我覺得視乎邊個唱多d . .. ...
hkbaby 發表於 2024-3-18 15:10

你講果2首係泳兒成功轉型前ge歌,如果E家plug,可能唔會ban

泳兒ge轉型係由野木蘭開始,溝渠暢泳成熟,早上37.2度顛峰,同歸於盡沒落

撞到正 開始佢ge第二次轉型
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

你講果2首係泳兒成功轉型前ge歌,如果E家plug,可能唔會ban

泳兒ge轉型係由野木蘭開始,溝 ...
steph123 發表於 2024-3-18 17:45

晚上-37.2度好似得cm hit,仲要係因為d 鏡嬸鏡叔 係度講d 嘔心勵志說話吹奏 廟乸自己嘔像 所以先有人提首歌個名

18個我,如果吾係宣傳演唱會,我估都吾會播甘多。。。

念恩一跳又上返去

My life會唔會破12周

Kj2052 發表於 2024-3-18 18:29

一早就知唔會咁易死啦 念喎

一早就知唔會咁易死啦 念喎
Tantamjj 發表於 2024-3-18 18:36

兩大阻頭阻勢的歌

12字歌有冇喺903首播
我估錯這個世界得到教訓

Kj2052 發表於 2024-3-18 18:29

至尊歌
我估錯這個世界得到教訓

回復 62# mrshadowll
播到咁都要廿週先可以130+20
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽
唔上 Blaster 好似啱啱好

至尊歌
mrshadowll 發表於 2024-3-18 19:23

我大膽估谷男銀銅

我大膽估谷男銀銅
Kfmusic 發表於 18/3/2024 20:31
男金 姜
男銀 陳

女金 盧

希望有 Pandora
mt666 發表於 2024-3-18 16:59

真係太 UNDERRATED, 主音把聲靚 有辨識度明明撞正 903 需要 BAND 新血...都冇乜機會...

集雜跑近20AP but my life

男金 姜
男銀 陳

女金 盧
kwanie 發表於 2024-3-18 20:37

姜B連續兩年失最男
要男金補償

AL舊年白果
要女金補償

AK未拎過任何903獎
唯有補個至尊歌俾佢
DM多仔多到覆唔哂

半空index: 6

半空index: 6
Kfmusic 發表於 2024-3-18 22:41

多過日出前XXXX總AP
DM多仔多到覆唔哂

多唔多過虛火?

boy4dudes 發表於 2024-3-18 21:51

唔知會唔會為尸兄拎到個獎?
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

可唔可以谷十大
美嘉等咗十七年終於攞到叱咤奬,場面應該好感動

可唔可以谷十大
阻住 發表於 2024-3-19 00:11

個feel有啲似開燈熄燈

可唔可以谷十大
阻住 發表於 2024-3-19 00:11

拎至尊歌後台出嚟
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

支持泳兒搵Pafala執執佢
依家搞到好似卡通片主題曲咁

真係太 UNDERRATED, 主音把聲靚 有辨識度明明撞正 903 需要 BAND 新血...都冇乜機會... ...
hissorhk 發表於 2024-3-18 20:56

揀d差嘅入三甲,唔明
我估錯這個世界得到教訓

903幾時先肯上d好聽嘅歌
我估錯這個世界得到教訓

揀d差嘅入三甲,唔明
mrshadowll 發表於 2024-3-19 07:46

根本903一直都係反人類嫁啦,望吓2022-2023女金就知有幾 Bad Taste

泳兒ge轉型係由野木蘭開始,溝 ...
steph123 發表於 2024-3-18 17:45

其實已經係第四次轉型
   出道至2011年都係行情歌加多產路線 (2007年-2011年都係每年兩碟)
   2012年接近天空的地方開始轉迷幻,2013年我自在隻碟 1st plug 係通電
   成績一樣仆直 (其實唔明點解 2ng plug 係我自在,除非係做歌次序影響)
   2014年第二次轉型唱翻唱歌+性感,呢條死路,好彩只係行左兩年
   2017年隻EP番去Pop
   2018年又翻唱+騎膊馬
   2019年已經係第三次轉型去暗黑
   所以 2024年行 Band 路線已經係第四次轉型

美泳都幾肯試唔同類型,仲要唔係製造噪音

荃力支持泳兒搵以下樂隊:
Virgin Vacation
A New World If You Can Take It
南洋派對
Wellsaid
The Crush
...
mosesming 發表於 2024-3-18 16:13

想聽泳兒翻唱體育同只收一半

其實已經係第四次轉型
   出道至2011年都係行情歌加多產路線 (2007年-2011年都係每年兩碟)
   2012年 ...
FY5856 發表於 2024-3-19 09:23

其實英皇女銀三姊妹 有兩個都好肯去變 不過903就比完一次鼓勵就完
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

點 係咪仲係回憶半分鐘冠

根本903一直都係反人類嫁啦,望吓2022-2023女金就知有幾 Bad Taste
FY5856 發表於 2024-3-19 09:15

Joyce都唔係咁差啫,如果2022-2023反人類,咁2003, 2005, 2007-2013, 2015-2016咪又係咁bad taste
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

Joyce都唔係咁差啫,如果2022-2023反人類,咁2003, 2005, 2007-2013, 2015-2016咪又係咁bad taste ...
gcgoobi 發表於 19/3/2024 10:51
2014 又好得去邊

2014 又好得去邊
kwanie 發表於 2024-3-19 10:53

即係所有女金都唔好得去邊? 女銀又win
click here

點 係咪仲係回憶半分鐘冠
kwanie 發表於 2024-3-19 10:48

我認輸
但我會一直(超勁重鎚infinity)回憶半分鐘冠直至佢真係冠為止!!
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

撞到正有啲似仙女啲歌

撞到正有啲似仙女啲歌
梨胃言 發表於 2024-3-19 11:03

數到十啲friend
click here

我認輸
但我會一直(超勁重鎚infinity)回憶半分鐘冠直至佢真係冠為止!! ...
酷愛903 發表於 19/3/2024 11:01
收嗲啦
而家係全年最高AP嗰首唔通無冠咩弱智
數下後面條龍就知咩事啦

收嗲啦
數下後面條龍就知咩事啦 ...
kwanie 發表於 2024-3-19 11:18

喜歡美雲
DM多仔多到覆唔哂

收嗲啦
數下後面條龍就知咩事啦 ...
kwanie 發表於 2024-3-19 11:18

窮人的薔薇2.0

窮人的薔薇2.0
梨胃言 發表於 19/3/2024 11:23
支持雲姨女金

回憶 = 窮人
麵包歌 = 伸縮 = 十大

其他再講

窮人的薔薇2.0
梨胃言 發表於 2024-3-19 11:23

All that I want 似啲
click here

Joyce都唔係咁差啫,如果2022-2023反人類,咁2003, 2005, 2007-2013, 2015-2016咪又係咁bad taste ...
gcgoobi 發表於 2024-3-19 10:51

嬋粉表示2014 都好反人類
差到嘔
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

差到嘔
ricnature 發表於 2024-3-19 11:36

反人類的美麗與哀愁
click here

差到嘔
ricnature 發表於 2024-3-19 11:36

2014係史上最差嗰年

呢幾年好定差我都當佢俾緊新一代上位叫做有啲意義
2014年俾兩件表現唔好嘅萬年人瑞金/銀
DM多仔多到覆唔哂