返回列表 發帖
WK14: 賣奶 (最好唔好)
WK15: ATIW
WK16: LAFS
WK17: (男女金其一)
WK18: Diff.

今個星期呢五首應該無得冠?!
WK13 播緊呢堆都唔似
咁所以之後啲歌都可能都係6-7 週命

小明都好耐冇冠
I love Canton pop music

今日都23 號到而家少少風都無係咪走咗數
咁MIRROR 都話三月出歌添
kwanie 發表於 2024-3-23 12:52

仲會信佢準時先出奇
本身青春告別式夠話舊年出
Music Treasure Chart Week 19: Good Trip In Bad Days | Chosen Family | 也許沒有未來神

仲會信佢準時先出奇
mt666 發表於 23/3/2024 13:00
一張一謝都係_UP 當食生菜

Q2仲要準備祖先派歌
cubex___ 發表於 2024-3-23 12:53

歌名叫祭祖?
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

計比例1+4點輸
Kfmusic 發表於 2024-3-23 12:27

你記性真係好
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

三生至尊

仲會信佢準時先出奇
mt666 發表於 2024-3-23 13:00

喺過去嘅三年幾入面, 因為大家嘅支持, 我開咗合共59場嘅演唱會, 如果我嘅歌聲、我嘅表演有感動過你嘅話, 希望你可以為我喺下個星期一投上我十分珍惜嘅一票, 為我嘅2024年展開新嘅一頁, 我想當選「叱咤樂壇我最喜愛男歌手」嘅「無論得獎與否都會照做樂壇政綱」係:

2024 1月1日 發佈新歌
2024年第一季内發行全新專輯
2024年1月尾舉行歌迷會專享免費音樂會
2024年第二季舉行第二個Live in Alberose 線上音樂會
2024年第一季開設為年輕一代實現夢想的Hins Performing Arts Academy, 通過聯合唔同嘅音樂家、表演藝術家以及本人親身教授, 結合獎學金及各種資助追夢計劃, 去通過系統嘅學習同埋培訓, 學習各種演藝表演, 成績優異嘅朋友, 更可獲得所屬導師以及我本人嘅推薦, 去往本地或海外各大唱片公司及影視傳媒, 令到本地演藝界有潛力嘅年輕人都能夠同我當年一樣, 獲得夢想成真嘅機會。

可以預備mark走數list

喺過去嘅三年幾入面, 因為大家嘅支持, 我開咗合共59場嘅演唱會, 如果我嘅歌聲、我嘅表演有感動過你嘅話,  ...
wing 發表於 2024-3-23 13:34

Surprise album drop on 31/3

真係要行勻晒個台先有得上一週
環球有幾咁廢...
kwanie 發表於 2024-3-23 11:56

Meanwhile 廣播道另一邊首冠了
Music Treasure Chart Week 19: Good Trip In Bad Days | Chosen Family | 也許沒有未來神

喺過去嘅三年幾入面, 因為大家嘅支持, 我開咗合共59場嘅演唱會, 如果我嘅歌聲、我嘅表演有感動過你嘅話,  ...

佢嘅行為好代表到香港
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

小明都好耐冇冠
danielsks1988 發表於 2024-3-23 12:58

好明顯因為-O-O同方丈先冠
click here

拎完票之後走數其實真心幾無恥下
本身ok 佢我都係咁話
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

笑死 傻既先投佢
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

笑死 傻既先投佢
JasOh103 發表於 2024-3-23 14:35

倒落海唔投係正確
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

今日都23 號到而家少少風都無係咪走咗數
咁MIRROR 都話三月出歌添
kwanie 發表於 2024-3-23 12:52

咁鏡出歌又唔出奇,可能等電影上先同步出
最愛林家謙❤️

新城勁爆本地榜@2024/03/23
RK  LW Songs         Singers
01  04  六度相隔理論      Lolly Talk
02  11  I am All Alone              黃淑蔓
03  09  今晚抹掉你       Beanies
04  14  念           陳蕾
05  06  白髮齊眉        鄧小巧
06  07  透光者         炎明熹
07  05  無答案         林家謙
08  10  Control Freak             Lil’ Ashes小塵埃
09  12  樓上裝修          陳柏宇
10  16  Diff.          Gin Lee
11  17  回復原廠設定        SADJAY
12  15  說走就走        雷同二友
13  18  唔明你講乜         陳健安
14  ne  高山低谷 [From THE   林奕匡
    FIRST TAKE]
15  19  異人之野望         Nowhere Boys / Winka陳泳伽
16  ne  大半夜未肯睡      駱胤鳴
17  ne  一二一二        KOLOR / 吳保錡
18  20  Let Go          林芊瑩
19  ne  星河馳騁        徐嘉蔚
20  ne  BF                George歐鎮灝

5ne

OUT
XX  01  回憶半分鐘       雲浩影
XX  02  我們曾經白頭到老    王菀之
XX  03  三生有幸        周殷廷
XX  08  時光厚禮        陳慧琳
XX  13  Lost at first sight        陳卓賢

評分人數

Surprise album drop on 31/3
WZA111 發表於 2024-3-23 13:36

要避taylor swift新碟,唔出了
DM多仔多到覆唔哂

gin上榜兩週宜家ap咩位置
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

其他first take又唔見上榜 搞笑

其他first take又唔見上榜 搞笑
simhk 發表於 2024-3-23 16:37

有天三台上榜㗎

發夢都估唔到20居然仲喺度
估out 1-3,8,10, 冠4
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

都非常肯定係1-3,8,10 out
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

10仲喺度,咁可能out 9
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

有天三台上榜㗎
mt666 發表於 2024-3-23 16:46

鏡 0

997同大國關係真係...賣奶又上唔到 Ian又10>13>X
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

大國歌海下唔會俾到TFT歌上要谷都先谷正式嘅歌

吓竟然11/13 out

let go 有rthk本週精選

01  04  六度相隔理論      Loll ...
cheng.tf 發表於 2024-3-23 15:45

5 6 7 輪住冠?

回復 481# LLLC
估到5,7一定冠 but uncertain for 6

勁歌金榜@2024/03/23
RK  LW Songs          Singers
01  09  無傷大雅             林峯
02  03  召喚絲                   吳若希
03  04  我的形狀                     Supper Moment
04  05  黑玻璃             洪嘉豪
05  06  永久損毀                  張天賦 / 陳蕾
06  08  遺憾與遺憾的一切     梁釗峰
07  12  哭泣健康指南         Gin Lee 李幸倪
08  13  透光者          炎明熹
09  10  Forever 19                  甄濟如
10  11  白髮齊眉         鄧小巧
11  15  夢想與夢                          Twins
12  14  相逢實驗                          GooChan
13  16  同枕                       谷婭溦
14  re  回憶半分鐘            雲浩影
15  18  Over You           孫漢霖
16  ne  神算               方皓玟
17  re   鼓舞           方俊
18  ne  傾城                  Mike 曾比特
19  20  過電           張蔓姿
20  ne  霍金預言書                       布志綸

3 ne + 2 re

OUT
RK  LW Songs          Singers
XX  01  島嶼時間囊                 Zpecial
XX  02  中二寄生魂                 陳柏宇
XX  07  我們曾經白頭到老       王菀之
XX  17  愛的成人式          蘇家欣
XX  19  羅曼蒂克!        顧定軒

評分人數

CLOUD 重新上榜五台冠READY

連續兩週華納冠

今個禮拜幾衝擊

小明15年後再上榜(竟然派去TVB已經幾驚嚇) + 華納二連冠 + Cloud RE(應該都大機會冠)

回復 483# LLLC

小明

今個禮拜幾衝擊  

小明15年後再上榜(竟然派去TVB已經幾驚嚇) + 華納二連冠 + Cloud RE(應該都大 ...
LLLC 發表於 2024-3-23 23:19

可能已經約左做訪問? 之前StarTalk都上過幾次

連續兩週華納冠
樂壇之鬼 發表於 2024-3-23 23:15

仲有两个排紧队冠

永久死位唔似冠到

仲有两个排紧队冠
11LL55888 發表於 2024-3-23 23:21

個幾首未必啦
估Zpecial 同林峯上節目所以有冠,其他幾位好似冇上

今個禮拜幾衝擊  

小明15年後再上榜(竟然派去TVB已經幾驚嚇) + 華納二連冠 + Cloud RE(應該都大 ...

或者小明都係Christopher Chak啲friend
有追中年好聲音,跟住順勢傾交Demo
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

今個禮拜幾衝擊  

由治及興
離不開 留不低

Cloud五台冠readyJasmine Yen都有Top 10

估唔到小明重返TVB榜仲快過首上CC
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

01  04  六度相隔理論      Loll ...
cheng.tf 發表於 2024-3-23 15:45

新城同大國已經反面,今年頒獎禮都唔使旨意有好多人去

新城同大國已經反面,今年頒獎禮都唔使旨意有好多人去
ambrose121 發表於 2024-3-23 23:56

係咪因為馬生?
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

係咪因為馬生?
Nicholas 發表於 2024-3-23 23:59

應該係,其他管理層冇換人,Ian 10>13>X係一個好大嘅signal,大國的歌以前絕大部分都有頭五。

或者小明都係Christopher Chak啲friend
有追中年好聲音,跟住順勢傾交Demo
LushKillYourMus 發表於 2024-3-23 23:34

小明同S仲衡咁fd
有demo喺手真係唔出奇
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

Back In The Game 上死位? Chosen Family is coming

係咪因為馬生?
Nicholas 發表於 2024-3-23 23:59
台慶no show咪嬲囉
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅