返回列表 發帖
—O-O repost cm榜
等我今個星期冠佢先
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

點解小塵成績咁差
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 15
1. 無答案 2. 念 3. 現任榮譽顧問

等我今個星期冠佢先
gcgoobi 發表於 2024-3-19 23:11

見今個禮拜幸兒高過仙女先repost
gin stan

2022年Joyce 出晒聲話要女金,然後 AP 排第二都拎女金喎,仲要 Gliterfalls / 2.0.....
    反OT: 撞 ...
FY5856 發表於 2024-3-19 13:01

果0.5次究竟係計錯定掉位冇人知。就算cm 會員每日20小時聽住903都未必等如佢哋內部條數。
永遠記得舊年播7次上到第三,高層亂調位事件
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

都係自己唱片公司自high啫,吹到幾勁都無用啦
gcgoobi 發表於 2024-3-19 23:09

Sony版陳綺貞x楊千嬅
有陳綺貞嘅文青靚聲
有楊千嬅嘅感情技巧

果0.5次究竟係計錯定掉位冇人知。就算cm 會員每日20小時聽住903都未必等如佢哋內部條數。
永遠記得 ...
gcgoobi 發表於 2024-3-19 23:25

原來嗰年美ai AP排第一
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

原來嗰年美ai AP排第一
l00540 發表於 2024-3-19 23:42

當年眾美會員話AIIII(多) 月巴斤欠 2次

呢只碟淨係聽《鼻敏感》、《單純》…
同埋成張拉闊變奏廳bonus cd…

呢張碟唔係陳永明負責
曲風、題材真 ...
l00540 發表於 2024-3-19 19:34

"最美麗的第七天" 傳係方逸華指定泳兒翻唱
唔係利夫人
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

回復 152# 帥小寶`
Sony準備今週荃力谷wrong salt, mischa, phil合唱歌
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

蕾姨咁多負面新聞,今年仲有最女?

即係所有女金都唔好得去邊? 女銀又win
gcgoobi 發表於 2024-3-19 10:59

即係 2002, 2004, 2006, 2014 女銀都 win

Ada幾時發力

即係 2002, 2004, 2006, 2014 女銀都 win
賴爽 發表於 2024-3-20 07:36

獲叱咤樂壇女歌手銀獎次數排名
歌手得獎次數得獎年份
1謝安琪42008-2011
容祖兒42002、2004、2006、2014
    兩個好
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

"最美麗的第七天" 傳係方逸華指定泳兒翻唱
唔係利夫人
Our_Souvenir 發表於 2024-3-20 00:14

Thank you~~~

年代久遠,淨係記得高層話男版難聽
#前所未見

賴爽 發表於 2024-3-20 07:36

拎過金獎果啲唔計啦
click here

kitlong1019 發表於 2024-3-20 07:10

8個月之後,啲人乜都唔記得哂
click here

等我今個星期冠佢先
gcgoobi 發表於 2024-3-19 23:11

你以為自己係五台其中之一台?
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

回復 160# kitlong1019
今年容。

當年眾美會員話AIIII(多) 月巴斤欠 2次
hkbaby 發表於 2024-3-20 00:02

美Aiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 304
   欣直 302

希望今年真係到美Aiiiiiiiiiiiiiii 女金

kitlong1019 發表於 2024-3-20 07:10

香港人最擅長既野係善忘
    再加上華納既PR

美Aiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 304
   欣直 302

希望今年真係到美Aiiiiiiiiiiiiiii 女金 ...
FY5856 發表於 2024-3-20 09:08

希望拉埋軒公開拉闊
然後開紅館
好似同公司羅力威開過

不過今年派台歌成績咁差
唔似會拎到任何奬…

何況女金可能是李

為你唱DEMO 其實吾錯,但吾知點解係做第3PLUG 獨派一台獨冠,流行度同冇PLUG 差不多
最不知所謂係派 精 ...
hkbaby 發表於 2024-3-19 19:32

寧願佢派快樂眼淚,甚至很久沒有約自己 / 明天的事明天做
    都好過精心戀愛,唔係唔好聽,但太 Sidetrack Feel 了

碎片碟我最愛係指紋在旅行,都算係美泳虛幻系列始祖
    生理時鐘係美泳作曲系列始祖
    正如其實美泳係好適合唱花與蝶 / 嚮往等等呢類古典風,但而家撞到正轉 Band 路線,就應該唔會走回頭路啦

泳兒最大個問題咪就係「唔可以」囉
都唔知嘈乜

回復  帥小寶`
Sony準備今週荃力谷wrong salt, mischa, phil合唱歌
cubex___ 發表於 2024-3-20 00:19

至尊歌
黃炎好快拎埋金像獎 d舊歌會翻紅
女金指日可待

本帖隱藏的內容需要積分高於 300 才可瀏覽

賣奶死開咪阻住YT 大哥上榜啦好心。

YT要上了嗎?
mt666 發表於 2024-3-20 12:19

YT 大哥要上了

**** 本內容被作者隱藏 ****
kwanie 發表於 2024-3-20 12:21

可能 Pre 拍拖 out 呢
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

YT 大哥要上了
qwerzx 發表於 2024-3-20 12:28

已經七年無上過榜
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

哥拿又射海

反而Blaster 真係上到
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

留香瓊真係男人荃力支持最男

寧願佢派快樂眼淚,甚至很久沒有約自己 / 明天的事明天做
    都好過精心戀愛,唔係唔好聽,但太 Sid ...
FY5856 發表於 2024-3-20 09:47

很久沒有約自己 / 明天的事明天做 所以想AIIIII 扮下 謝文雅 同 TAYLOR SWIFT 唱COUNTRY
仲有首極品 很慣很懶

可能 Pre 拍拖 out 呢
mt666 發表於 20/3/2024 12:34
結果咪雙雙又上返去
牙禮播得肯定係有order x.x

都唔知嘈乜
kwanie 發表於 2024-3-20 10:47

甘 新城女歌手, 十優 同 亞太區最女(仲同場睇住佢拎) 又可以?  

Thank you~~~

年代久遠,淨係記得高層話男版難聽
#前所未見
l00540 發表於 2024-3-20 08:24

甘GE 話, 美穎 都幾丟架下,首歌要俾 美泳 唱

甘 新城女歌手, 十優 同 亞太區最女(仲同場睇住佢拎) 又可以?
hkbaby 發表於 20/3/2024 13:32
含 _ 量囉咪就係

今晚之後 diff 可以停播了

含 _ 量囉咪就係
kwanie 發表於 2024-3-20 13:39

我唔要銀獎只係需要金
DM多仔多到覆唔哂

WZA111 發表於 2024-3-20 13:39

賣奶too

All That I Want 隨時四月先冠到
攤到天氣都回暖晒

其實都係好事
如果唔多上榜
主要串流播放
分分鐘超感動
個個Gin1us同前Gin fans 都背負住外間壓力
真係"Nope 骨子裡不一樣"嘅情況
去到會有一種好團結嘅感覺
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

無力將天氣逆轉。

都唔知嘈乜

斤欠宜最後封后嗰年應該開咗綠燈…

嘸答案今個禮拜應該上唔到
播咗5個禮拜都冇中過一次指標

嘸答案今個禮拜應該上唔到
播咗5個禮拜都冇中過一次指標
梨胃言 發表於 2024-3-20 15:40

做咗咁多訪問都上唔到真咩

美祖幾時plug歌
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

All That I Want 隨時四月先冠到
攤到天氣都回暖晒
kwanie 發表於 2024-3-20 13:47

之前以為白色情人節冠
click here

都唔知嘈乜

英皇只可以有一個女金,啲新會員係唔會明呢樣嘢
click here

**** 本內容被作者隱藏 ****
kwanie 發表於 2024-3-20 12:21

一陣變咗俞琤大哥上台
click here

一陣變咗俞琤大哥上台
gcgoobi 發表於 2024-3-20 16:41

荃力支持俞琤上台教訓班歌手
DM多仔多到覆唔哂

gcgoobi 發表於 2024-3-20 16:39

究竟陳蕾贏Gin Lee嬲啲?定係黃妍贏Gin Lee嬲啲?
黃妍今年終於上TFT,舊年又出到首big hit電影歌,好大機會今年輪到佢攞女金

gcgoobi 發表於 2024-3-20 16:39

真心希望美泳可以打破容祖國魔咒
   強公司十幾年前捧晒容祖國,到而家青黃不接,真係自己攞黎