返回列表 發帖
出碟唔派歌真係落後
gcgoobi 發表於 2024-3-21 00:41

仲有幾耐滿約..

可能等+h0完騷先派
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

MyLife 死得未呀……

成個星期三真係播爆YT
Nick's Music Selection 2024 (Week 21)
1. 低調 - 張天穎  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 也許沒有未來神 - per se

MyLife 死得未呀……
背山望海 發表於 2024-3-21 08:44

Little magic走勢
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

成個星期三真係播爆YT
Nicholas 發表於 2024-3-21 09:02

903係指定電台,所以宣傳要播?
無力將天氣逆轉。

成個星期三真係播爆YT

似今日下午兩點後就唔播
生存以上 生活以下 總找到開懷的原因

成個星期三真係播爆YT

拉闊嘛
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

出碟唔派歌真係落後
gcgoobi 發表於 2024-3-21 00:41

造歌唔一定要派 擺喺度第時concert playlist多首歌揀都得嘅
MC上隻碟仲多歌未派啦
你估個個都好似-O-O咁 口講唔在乎獎 實際上就一plug接一plug

造歌唔一定要派 擺喺度第時concert playlist多首歌揀都得嘅
MC上隻碟仲多歌未派啦
你估個個都好似-O-O咁  ...
ahshunlee 發表於 2024-3-21 09:05

而家講緊出碟都唔派歌喎。派歌都係宣傳嘅一部分,造下勢都要掛。以為啲歌冠就番出碟出show,係呢幾年先亂哂
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

似今日下午兩點後就唔播
speedman 發表於 2024-3-21 09:03

我都估佢係Gin Lee IDK走勢  

回憶半分鐘畀人燈到十大中位!

而家講緊出碟都唔派歌喎。派歌都係宣傳嘅一部分,造下勢都要掛。以為啲歌冠就番出碟出show,係呢幾 ...
gcgoobi 發表於 2024-3-21 09:09

自信的華納
我估錯這個世界得到教訓

Phil, cath, mischa the first take 藝術與科學好正!
100%肯定至少做一件離譜的事WK21 903冠硬!!賭幾多都得!!

而家講緊出碟都唔派歌喎。派歌都係宣傳嘅一部分,造下勢都要掛。以為啲歌冠就番出碟出show,係呢幾 ...
gcgoobi 發表於 2024-3-21 09:09

出碟唔派歌嘅玩法真心過於新穎
可能華納以為MC 咩獎都拎過晒今年開始退出頒獎禮?
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

發生咩事?
Willjohnson 發表於 2024-3-20 23:32

Nathan 單野囉

903 都照播念 怕咩喎

反而Back In The Game 就
SKM HK Music Chart 2024 Week 20
冠軍歌:Jaime Cheung 張天穎 - 低調

可能華納以為MC 咩獎都拎過晒今年開始退出頒獎禮? ...
ricnature 發表於 2024-3-21 10:48

同時華納又覺得MC fans太多三百幾蚊隻碟唔駛宣傳都大把人買

希望隔牆有耳係會派
Nicholas 發表於 2024-3-20 20:08

我想730 or 九月
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

同時華納又覺得MC fans太多三百幾蚊隻碟唔駛宣傳都大把人買
wing 發表於 2024-3-21 11:17

MC 10首歌300幾,點夠一哥hkh 5首380玩
上隻碟唱片鋪仲有貨
click here

我想730 or 九月
MCmatt 發表於 2024-3-21 11:34

Butterfly正咁多,派呢首先啦
click here

回復 252# 背山望海
未冠所以未out
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

可能mc派新碟(4th album)既歌skip哂四首

903 都照播念恩 啦 怕咩喎

反而Back In The Game 就
leo_03 發表於 2024-3-21 11:12

歌視網三管齊下嘅宣傳自然會換來三管齊下嘅攻擊
點似女金依家去返後台度下新demo
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

我想730 or 九月
MCmatt 發表於 2024-3-21 11:34

我都比較喜呢兩首
好憎隔牆有耳呢啲聽到忟嘅公廁chord
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

洪嘉豪隻新碟叫《Inner|Child》
諗起 mnlm 都有隻碟叫《Inner Child》
Music Treasure Chart Week 19: Good Trip In Bad Days | Chosen Family | 也許沒有未來神

亞太區最女?
乜唔係最佳演繹女歌星咩? (2015 & 2016)
仲有年度優秀歌星 (2020)  ...
Our_Souvenir 發表於 2024-3-21 00:59

亞太女 同 演女 係同級
年獸獎 最好笑,大獎俾吾到,感覺好似夾硬黏幾粒鑽石俾佢

回復 275# mt666
希望HKH搵mnlm填詞

My Life 50AP冠軍週 is coming

My Life 50AP冠軍週 is coming
梨胃言 發表於 2024-3-21 13:56

賣奶先定回憶先

賣奶先定回憶先
Kj2052 發表於 21/3/2024 13:57
賣奶十週冠啦

聽返廣告原來Rover得一週命,MATCH幾時先上到入場券
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

回復  mt666
希望HKH搵mnlm填詞
cubex___ 發表於 2024-3-21 13:29

自問自答咪已經搵左
Music Treasure Chart Week 19: Good Trip In Bad Days | Chosen Family | 也許沒有未來神

又out小巧 咁re黎做乜
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 18
1. 拯救我自己 2. 告訴我 3. 慢性分手

聽返廣告原來Rover得一週命,MATCH幾時先上到入場券
MCmatt 發表於 2024-3-21 14:05

估唔到得一週命

係咪下首先谷
SKM HK Music Chart 2024 Week 20

我懷疑collar d quota比咗肥仔

我懷疑collar d quota比咗肥仔
Kj2052 發表於 2024-3-21 14:19

樂觀走勢

洪嘉豪隻新碟叫《Inner|Child》
諗起 mnlm 都有隻碟叫《Inner Child》
mt666 發表於 2024-3-21 13:11

竟然唔首播衰仔…

第45屆十大中文金曲
23.6.2024
九龍灣國際展貿中心匯星

第45屆十大中文金曲
23.6.2024
九龍灣國際展貿中心匯星
FT528 發表於 2024-3-21 14:46

大縮水

第45屆十大中文金曲
23.6.2024
九龍灣國際展貿中心匯星

有啲諷刺

可能華納以為MC 咩獎都拎過晒今年開始退出頒獎禮? ...
ricnature 發表於 2024-3-21 10:48

你睇下連宣傳都冇乜點做
Spotify同kkbox就已經咁多人聽隔牆有耳
華納連宣傳呢筆錢都可以慳返

呢個年頭有人氣嘅歌手,都唔需要靠電台同舊膠嚟撐腰
分分鐘上多啲小薯茄同JFFT仲好過

就算小鹽攞過兩次903女三甲又如何
咪又係靠電影歌先多人識

第45屆十大中文金曲
23.6.2024
九龍灣國際展貿中心匯星

九展係咪唔拆㗎喇
我記得港台好耐之前已經唔喺啲大場度搞頒獎禮
DM多仔多到覆唔哂

賣奶十週冠啦
kwanie 發表於 2024-3-21 14:00

發現呢首播成8個禮拜,都冇次係超過10AP

竟然唔首播衰仔…
l00540 發表於 2024-3-21 14:34

出碟唔派歌成主流?
click here

發現呢首播成8個禮拜,都冇次係超過10AP
米色蘇 發表於 2024-3-21 15:15

主主Megahit之後有幾多個禮拜超過10次

你睇下連宣傳都冇乜點做
Spotify同kkbox就已經咁多人聽隔牆有耳
華納連宣傳呢筆錢都可以慳返

呢個年頭有 ...
米色蘇 發表於 2024-3-21 15:06

最後果句錯,有人識佢因為黃之鋒

其實派首歌要幾多錢? 宣傳人員果啲係fix cost
click here

九展係咪唔拆㗎喇
我記得港台好耐之前已經唔喺啲大場度搞頒獎禮
mosesming 發表於 2024-3-21 15:14

上年又去返紅館呀好似
但我感恩揀中李 李 李李李              
幸福多於我預期
老了 誰先變肥 極沉重也撐起李
誰願意拋低李 (誰願意拋低李)

出碟唔派歌成主流?
gcgoobi 發表於 2024-3-21 15:19

應該開show前會上吓榜啩~~~

主主Megahit之後有幾多個禮拜超過10次
梨胃言 發表於 2024-3-21 15:19

唔計冠軍/死位週:
Mr. Stranger 有 3wks
King Kong有 2wks
MONEY有 1wk

第45屆十大中文金曲