返回列表 發帖
美ai真正做到新班底=新曲風=新突破
完勝美娘
我等我在 發表於 2024-3-18 13:13

睇到AIIII 對拎女金GE 野心 但覺得佢呢首可以唱得再癲再盡D
好期待佢唱 LIVE 點唱最後個 F6 音同BELT 中段個A5

不過美泳要拎女金,真係花人地多幾倍努力都未必得,慘慘
    有年某人出口術話要,就搶左去了。
     ...
FY5856 發表於 2024-3-18 14:06

無能為力 真係好似倒BUDGET落咸水海甘,2台聯BAN + 星夢台OUT ,吾知佢想點
今次呢隻我覺得冇乜野可以彈,已經好努力好孝順好有理想

可能有人話吵同吾係平時果種好聽,但起碼聽到我覺得好PLAYFUL 好有MOOD ,都算CATCHY 會再聽

不過美泳要拎女金,真係花人地多幾倍努力都未必得,慘慘
    有年某人出口術話要,就搶左去了。
     ...
FY5856 發表於 2024-3-18 14:06

可能真係相傳果句,要開到紅館先有得稔。
BTW 21年都係,沉溺 甘好優質都竟然BAN

撞到正 明顯係903 style
steph123 發表於 2024-3-18 14:51

有關係咩?人間蒸發  12個我 都係ban啦
我覺得視乎邊個唱多d . ..

荃力支持泳兒搵以下樂隊:
Virgin Vacation
A New World If You Can Take It
南洋派對
Wellsaid
The Crush
...
mosesming 發表於 2024-3-18 16:13

琪待aiiiii搵24味唱粗口歌

你講果2首係泳兒成功轉型前ge歌,如果E家plug,可能唔會ban

泳兒ge轉型係由野木蘭開始,溝 ...
steph123 發表於 2024-3-18 17:45

晚上-37.2度好似得cm hit,仲要係因為d 鏡嬸鏡叔 係度講d 嘔心勵志說話吹奏 廟乸自己嘔像 所以先有人提首歌個名

18個我,如果吾係宣傳演唱會,我估都吾會播甘多。。。

其實已經係第四次轉型
   出道至2011年都係行情歌加多產路線 (2007年-2011年都係每年兩碟)
   2012年 ...
FY5856 發表於 2024-3-19 09:23

應該5次,你計少左佢隻PIECE OF V 轉行舞后路線,但明明隻碟8成係跳舞歌,又走去PLUG 如果碰到你的臉 同 鼻敏感
浪費晒D DANCE,虎頭蛇尾甘

所以應該都係兼行啫,唔算係大轉型
   即係情歌路線兼行跳舞快歌路線
   2010年同2012年都有十二個我 ...
FY5856 發表於 2024-3-19 15:04

PIECE OF ME 都係跳舞歌泥,
佢地係奇怪在明明甘多首比 小蠻腰 更有動感/ 單純 都比 如果 動聽得多,都仲係甘plug d 平庸野

隻碟flop 係應該的

同樣情況適用於四家姐隻 Thunder Party
   咁多隻歌,偏偏派最 Flop 既紅磚、野百合、Best Time
    ...
FY5856 發表於 2024-3-19 17:49

BEST TIME 我反而明,因為原曲BETTER IN TIME 係美安娜代表作之一,亦係US/UK BILLBOARD BIG HIT,理應有人討論(雖然最後吾覺有)

而且版權都要錢買,點都會出。

相反,美AIIII 派 37.2 度先最無謂

祖期完全亂派歌…  
《花無雪》3rd plug 琪實可以派暗黑始祖《天使明明在此》

之後一大堆side  ...
l00540 發表於 2024-3-19 19:20

為你唱DEMO 其實吾錯,但吾知點解係做第3PLUG 獨派一台獨冠,流行度同冇PLUG 差不多
最不知所謂係派 精心戀愛

感應 高峰
小蠻腰  低潮
我的回憶不是我的 高潮
無緣罪   低潮
就手  谷底
獨一無二  懷愐
擋不住的風情  ...
sexykaren 發表於 2024-3-19 19:50

一了百了 無能為力 其實都算地獄
講低潮仲有 有誰來愛我
講地獄仲有 清空,通電,天若有情

原來嗰年美ai AP排第一
l00540 發表於 2024-3-19 23:42

當年眾美會員話AIIII(多) 月巴斤欠 2次

寧願佢派快樂眼淚,甚至很久沒有約自己 / 明天的事明天做
    都好過精心戀愛,唔係唔好聽,但太 Sid ...
FY5856 發表於 2024-3-20 09:47

很久沒有約自己 / 明天的事明天做 所以想AIIIII 扮下 謝文雅 同 TAYLOR SWIFT 唱COUNTRY
仲有首極品 很慣很懶

泳兒最大個問題咪就係「唔可以」囉
都唔知嘈乜
kwanie 發表於 2024-3-20 10:47

甘 新城女歌手, 十優 同 亞太區最女(仲同場睇住佢拎) 又可以?  

Thank you~~~

年代久遠,淨係記得高層話男版難聽
#前所未見
l00540 發表於 2024-3-20 08:24

甘GE 話, 美穎 都幾丟架下,首歌要俾 美泳 唱

亞太區最女?
乜唔係最佳演繹女歌星咩? (2015 & 2016)
仲有年度優秀歌星 (2020)  ...
Our_Souvenir 發表於 2024-3-21 00:59

亞太女 同 演女 係同級
年獸獎 最好笑,大獎俾吾到,感覺好似夾硬黏幾粒鑽石俾佢

回復  wing

又到春茗
kitlong1019 發表於 2024-3-22 18:52

頭2年還OK , 依加都係得啖笑 每睇10令分鐘又要熄一熄避嘈音

叫班歌手幫mirror,collar 助慶,但大獎全部無份拎,TVB 2.0.傻既先上去
搵笨一兩次就夠,第三次就係蠢 ...
kitlong1019 發表於 2024-3-23 11:46

D FANS 會話冇獎拎都至少俾左D 吾紅GE 歌手表演GE 機會 但上台唱得幾句,真係鬼記得你咩,上泥都托SEVEN