返回列表 發帖
睇到AIIII 對拎女金GE 野心 但覺得佢呢首可以唱得再癲再盡D
好期待佢唱 LIVE 點唱最後個 F6 音同 ...
hkbaby 發表於 2024-3-18 13:37

不過美泳要拎女金,真係花人地多幾倍努力都未必得,慘慘
    有年某人出口術話要,就搶左去了。
    又有一年出噪音歌都拎到女金,搞到女金貶值埋。

不過無能 為力hea plug到咁,似乎都係凍過水。

撞到正Chorus 好 Smooth,而且勁有記憶位

ps: What you say 係咪對應緊好朋友隻 What you get

揀d差嘅入三甲,唔明
mrshadowll 發表於 2024-3-19 07:46

根本903一直都係反人類嫁啦,望吓2022-2023女金就知有幾 Bad Taste

你講果2首係泳兒成功轉型前ge歌,如果E家plug,可能唔會ban

泳兒ge轉型係由野木蘭開始,溝 ...
steph123 發表於 2024-3-18 17:45

其實已經係第四次轉型
   出道至2011年都係行情歌加多產路線 (2007年-2011年都係每年兩碟)
   2012年接近天空的地方開始轉迷幻,2013年我自在隻碟 1st plug 係通電
   成績一樣仆直 (其實唔明點解 2ng plug 係我自在,除非係做歌次序影響)
   2014年第二次轉型唱翻唱歌+性感,呢條死路,好彩只係行左兩年
   2017年隻EP番去Pop
   2018年又翻唱+騎膊馬
   2019年已經係第三次轉型去暗黑
   所以 2024年行 Band 路線已經係第四次轉型

美泳都幾肯試唔同類型,仲要唔係製造噪音

Joyce都唔係咁差啫,如果2022-2023反人類,咁2003, 2005, 2007-2013, 2015-2016咪又係咁bad taste ...
gcgoobi 發表於 2024-3-19 10:51

2022年Joyce 出晒聲話要女金,然後 AP 排第二都拎女金喎,仲要 Gliterfalls / 2.0.....
    反OT: 撞到正原來有兩次了,不過應該都唔會今WK上到啦
    撞到正同Count to 10 都係 Halloween 歌

好多時都係女銀好過女金 某幾年環球除外啦
on07111 發表於 2024-3-19 11:51

最少 2022 2023 都係

應該5次,你計少左佢隻PIECE OF V 轉行舞后路線,但明明隻碟8成係跳舞歌,又走去PLUG 如果碰到你的臉 同 ...
hkbaby 發表於 2024-3-19 14:38

所以應該都係兼行啫,唔算係大轉型
   即係情歌路線兼行跳舞快歌路線
   2010年同2012年都有十二個我同人間蒸發
   但同年仲有無緣罪、有誰來愛我同埋就手

Pieces of V 都係得露、小蠻腰、Watch Out 係跳舞歌,就算夾硬計埋單純都係得 4 隻
   就算下一年既多一點,都係得愛妄想同今天想懶惰可以算係跳舞歌
   但同年6月隻國語碟可能因為係另一個市場,所以隻碟冇咩快歌,只有找自己同埋寂寞的街 (不過最好聽都係嚮往)
   反而當年蛋仲係有種概念,出位歌手就要周身刀張張利,所以每隻碟都要快慢兼 Plug
   反觀 Hea 做既四家姐同美立,2008-2010 呢幾年都係定晒形咁派歌。只係 2011 年先有 Take It 然後 It's a Beautiful Day

PIECE OF ME 都係跳舞歌泥,
佢地係奇怪在明明甘多首比 小蠻腰 更有動感/ 單純 都比 如果 動聽得多,都 ...
hkbaby 發表於 2024-3-19 16:16

同樣情況適用於四家姐隻 Thunder Party
   咁多隻歌,偏偏派最 Flop 既紅磚、野百合、Best Time
   紅磚都還好,派乜鬼 Best Time 啫
   派細細粒好過啦

不過而家呢個年代,產量少之餘連 Sidetrack 都冇埋,造一隻派一隻,邊有d咩派錯歌既事
    正義噪音除外

當年眾美會員話AIIII(多) 月巴斤欠 2次
hkbaby 發表於 2024-3-20 00:02

美Aiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 304
   欣直 302

希望今年真係到美Aiiiiiiiiiiiiiii 女金

蕾姨咁多負面新聞,今年仲有最女?
kitlong1019 發表於 2024-3-20 07:10

香港人最擅長既野係善忘
    再加上華納既PR

為你唱DEMO 其實吾錯,但吾知點解係做第3PLUG 獨派一台獨冠,流行度同冇PLUG 差不多
最不知所謂係派 精 ...
hkbaby 發表於 2024-3-19 19:32

寧願佢派快樂眼淚,甚至很久沒有約自己 / 明天的事明天做
    都好過精心戀愛,唔係唔好聽,但太 Sidetrack Feel 了

碎片碟我最愛係指紋在旅行,都算係美泳虛幻系列始祖
    生理時鐘係美泳作曲系列始祖
    正如其實美泳係好適合唱花與蝶 / 嚮往等等呢類古典風,但而家撞到正轉 Band 路線,就應該唔會走回頭路啦

英皇只可以有一個女金,啲新會員係唔會明呢樣嘢
gcgoobi 發表於 2024-3-20 16:39

真心希望美泳可以打破容祖國魔咒
   強公司十幾年前捧晒容祖國,到而家青黃不接,真係自己攞黎