返回列表 發帖
所以應該都係兼行啫,唔算係大轉型
   即係情歌路線兼行跳舞快歌路線
   2010年同2012年都有十二個我 ...
FY5856 發表於 2024-3-19 15:04

祖期完全亂派歌…
《花無雪》3rd plug 琪實可以派暗黑始祖《天使明明在此》

之後一大堆side cut《單純》、《天不高》、《花與蝶》、《最佳聽眾》…
成為了溝渠遺珠,無人聽亦無人識…
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

PIECE OF ME 都係跳舞歌泥,
佢地係奇怪在明明甘多首比 小蠻腰 更有動感/ 單純 都比 如果 動聽得多,都 ...
hkbaby 發表於 2024-3-19 16:16

呢只碟淨係聽《鼻敏感》、《單純》…
同埋成張拉闊變奏廳bonus cd…

呢張碟唔係陳永明負責
曲風、題材真係名符其實「支離破碎」…

仲要entertain 利夫人 request
打造好聽版《最美麗的第七天》

感應 高峰
小蠻腰  低潮
當晚遇你記住羅家英高潮
無緣罪   低潮
就手  谷底
獨一無二  懷愐
擋不住的風情  ...
sexykaren 發表於 2024-3-19 19:50

高山:
花無雪/ 黛玉笑了
溝渠暢泳

果0.5次究竟係計錯定掉位冇人知。就算cm 會員每日20小時聽住903都未必等如佢哋內部條數。
永遠記得 ...
gcgoobi 發表於 2024-3-19 23:25

原來嗰年美ai AP排第一

"最美麗的第七天" 傳係方逸華指定泳兒翻唱
唔係利夫人
Our_Souvenir 發表於 2024-3-20 00:14

Thank you~~~

年代久遠,淨係記得高層話男版難聽
#前所未見

美Aiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 304
   欣直 302

希望今年真係到美Aiiiiiiiiiiiiiii 女金 ...
FY5856 發表於 2024-3-20 09:08

希望拉埋軒公開拉闊
然後開紅館
好似同公司羅力威開過

不過今年派台歌成績咁差
唔似會拎到任何奬…

何況女金可能是李

泳兒最大個問題咪就係「唔可以」囉
都唔知嘈乜
kwanie 發表於 2024-3-20 10:47

斤欠宜最後封后嗰年應該開咗綠燈…

出碟唔派歌真係落後
gcgoobi 發表於 2024-3-21 00:41

仲有幾耐滿約..

可能等+h0完騷先派

洪嘉豪隻新碟叫《Inner|Child》
諗起 mnlm 都有隻碟叫《Inner Child》
mt666 發表於 2024-3-21 13:11

竟然唔首播衰仔…

出碟唔派歌成主流?
gcgoobi 發表於 2024-3-21 15:19

應該開show前會上吓榜啩~~~

最後果句錯,有人識佢因為黃之鋒

其實派首歌要幾多錢? 宣傳人員果啲係fix cost ...
gcgoobi 發表於 2024-3-21 15:20

可能想出第二版…. 遲D派bonus track

又或者留quota俾下張專輯高質歌(如有)

903無得首播

華納又玩杯葛啊?派埋 d 四五線
hissorhk 發表於 2024-3-22 18:54

上年MC啲歌咁弱
好難蟬聯大獎,頂多分個豬肉奬…
再者,男歌手獎項都無乜機會染指…