返回列表 發帖

疑激嬲英國hellosss 陳卓賢澄清兼道歉

MIRROR的英國站演唱會日前已完成,12子各有各行程,成員陳卓賢(Ian)前天(18日)單拖返港,現場有不少Hellosss(粉絲暱稱)接機,Ian事後在TG群組留言表達對粉絲謝意:「辛苦哂(曬)各位,落機就見到你地(哋),幸福。」

豈料此舉疑觸動英國Hellosss的神經,並感不滿兼私訊Ian,隨後Ian再在TG群組留言向英國粉絲誠心道歉,他解釋:「如果依(呢)句說話令到係(喺)英國嘅朋友仔唔舒服,我誠心道歉,但希望大家有時唔好過分解讀一句說話嘅意思,我當刻講返到香港見到朋友仔感到幸福,唔代表我喺英國落地時,冇講呢句說話就唔感到幸福。

我諗熟悉我嘅人都會知道我係一個感恩嘅人,無論大家身處何地,只要感受到大家嘅支持,我就覺得好感恩好幸福,令到大家唔舒服,不是我原意,依(呢)個亦係我好怕表達自己感受一個原因,因為有時的確唔知別人會點解讀,搭完一程長途機,腦袋太唔清晰無諗清楚,請見諒。」

很多Hellosss認為Ian根本不需要道歉,又擔心Ian再次收埋自己,不再分享感受:「Ian冇做錯,點解要道歉?真係愛佢點會捉住一句說話就話佢?係咪相(想)佢又收返埋自己?」﹑「唉,負面twist咗人哋講嘅嘢」﹑「吓?咁都要唔鍾意?仲要DM佢話佢,係唔係傻㗎?講呢句有咩問題?」

Link

支持幸運賢

延伸閱讀:
Ian澄清《Got U》冇抄襲Jay Park
Ian幸無被隊友擺上檯 澄清爭獎傳聞
姜濤翻版被指壓力爆煲!Ian澄清:我有嗎?
陳卓賢澄清缺席頒獎禮原因「我早成個月前已請假」
Ian澄清《正式開始》日本MV製作成本最低
Ian陳卓賢男歌手大熱 自封幸運兒
在這畢生不滅 無極的狀態

誰人願痛完又痛 再追逐 公演過目
誰人又注意我不快 來回場合 總要被曲解
未講的說話寫滿在信箋
郵差多謝你知 我心所向位置

係咪幫手宣傳幸福XX素ja
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

閱讀理解真係差

好無聊嘅新聞
我估錯這個世界得到教訓

啲鏡粉真係好on_

我賢真可愛 鍾意圖三的學生look
WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

啲鏡粉真係好on_
背山望海 發表於 2024-3-21 08:45

班停經乾枯阿婆真心弱智唔係扮
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

身為「Hellosss(MIRROR成員陳卓賢支持者暱稱)」嘅羅署長,以陳卓賢嘅《地球上的最後一朵花》勉勵年輕人,只要有信念,就可茁壯成長。
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

憑一位粉絲有得咁上港台榜,羨慕
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

呢個算係"雙無"新聞,無謂又無聊!

HELLOSSS咁都上新聞
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

個件FANS傻姐 d記者仲傻 咁都報

身為「Hellosss(MIRROR成員陳卓賢支持者暱稱)」嘅羅署長,以陳卓賢嘅《地球上的最後一朵花》勉勵年輕人, ...
on07111 發表於 2024-3-21 11:24

比起好多出黎舉牌嘅更值得成為hellosss

個件FANS傻姐 d記者仲傻 咁都報
henhenhen 發表於 2024-3-21 19:25

咁之前啲鏡嬸內鬨都打出成千字文報啦,仲要相關鏡仔一句聲都無出過

Dm佢嘅係真hellosss?
Orangeti