返回列表 發帖
回復 136# ahshunlee
已ban, 鷹王有第二個要谷(走數軒)
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

嘩,撞到正差唔多就快Ban死咁款。不停轉型不停有新鮮感都冇用,Aiiiiiiiiiiiiiiiii

嘩,撞到正差唔多就快Ban死咁款。不停轉型不停有新鮮感都冇用,Aiiiiiiiiiiiiiiiii ...
FY5856 發表於 2024-3-26 12:42

傷孽電台執笠吧 犯咗國安法
一班DJ經常煽動顛覆國家安全
魂冇影啲歌真係好難聽

無傷大雅而家先上

回復 155# kwanie
似乎仲係IDK走勢

商業電台 903專業推介 本週IDK
無傷大雅(NE)

20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

愛將變棄將
janickfu 發表於 2024-3-26 12:02

有D獎 攞到返黎但係唔值呢 始終都要還嘅
黔驢技窮 出埋D歌都係咦咦吟吟唱法
自己寫嘅詞又唔出眾
始終都會聽厭嘅

有D獎 攞到返黎但係唔值呢 始終都要還嘅
黔驢技窮 出埋D歌都係咦咦吟吟唱法
自己寫嘅詞又唔出眾
始終都會 ...
ahshunlee 發表於 2024-3-26 15:57

作用力就係反作用力
無答案就係答案

換下人都ok啊,今年俾Jay得唔得
开花五千日

今年viutv春茗 請左邊個免費歌手助慶

環球唱片傳大裁員 宣傳部員工即時離職
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 0326_00862_001.html

https://std.stheadline.com/realt ... 0%E7%9A%84%E8%B7%AF

又一次可以下結論:換左人都唔會改變到間野
21 傾城

張學友、陳奕迅、陳慧琳等所屬的環球唱片,今日(3月26日)突然在無預警之下裁員。唱片宣傳部8名工作人員下午突然接獲公司通知,要即時離職。

環球唱片日前曾透露公司將會重整部門,未料突然裁掉唱片宣傳部8名員工。據悉,傳媒在上午仍收到宣傳部的新聞稿,代表員工上午還在工作,下午就被通知要即時離職。事出突然,旗下歌手完全不知情,有歌手得知一直合作的宣傳部同事突然被裁,大感震驚。
現時環球旗下歌手包括張學友、陳奕迅、陳慧琳、側田、AGA、Eric Kwok等,還有今年計劃開騷的男團P1X3L,年輕歌手周殷廷、曾比特、陳葦璇,以及女團XiX等。
DM多仔多到覆唔哂

agafan4ever 好慘
呢頭宣傳完就….
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

東方 - 由於事出突然,部分歌手得知合作已久的宣傳部同事被裁員大感震驚。
星島 - 部分歌手得知合作已久的宣傳部同事無預警被裁員,也對消息大感震驚。
Yahoo - 據悉,環球旗下歌手對大裁員一事毫不知情,對合作多時的工作伙伴突然離職一事感到意外。

咁即係邊個
那陣時不知道 置身的日子都發亮

咁即係邊個
danlam15 發表於 2024-3-26 19:38

肯定就是李
DM多仔多到覆唔哂

換下人都ok啊,今年俾Jay得唔得
xm1n9 發表於 26/3/2024 17:57
問下英皇比唔比舊將拎先

問下英皇比唔比舊將拎先
kwanie 發表於 2024-3-26 19:49

又摘你名

問下英皇比唔比舊將拎先

「唔可以!」
DM多仔多到覆唔哂

問下英皇比唔比舊將拎先

仲係到嗰陣又唔捧
   Poor Jay

寰亞轉去果位新官換自己友ar ma ?

被裁員要聽 Gin 哭泣健康指南 + 企好 & 迪迪 自由 + Tomorrow, 希望佢哋快 d 有新發展

問下英皇比唔比舊將拎先

姓張定姓林?

姓張定姓林?
wchild 發表於 2024-3-26 20:30

佢意思應該係話JF以前英皇

大驚小怪,美娘都係比環球裁員出嚟啦
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

白髮齊眉 948 首播
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

我等我在 發表於 2024-3-26 20:40

唔係煎唔續廢球咋咩?之後先去左煎蛋

我等我在 發表於 2024-3-26 20:40

Ginlee蝕錢貨,開show都成排吉位,梗係炒

回復 176# mt666
哇ban咗咁耐終於!!!also cloud new song in 8-9/4

白髮齊眉 948 首播
mt666 發表於 2024-3-26 20:56

同鄧小平差一隻字
放條生路行都得呱
離不開 留不低

mag派埋呢首完約
david.dull 發表於 2024-3-26 01:10

what? so sad ..  但留係到都唔見佢有得上, SIGH  MAG, 比D鬥心la 佢入WARNER 係Alfred line up? MAG呢D 餘孽 ,又同JANICE 係耶X, GOCHAN 當然唔LIKE
但WARNER 都真係幾CHEAP, 連JOB 都唔同佢接wo

what? so sad ..  但留係到都唔見佢有得上, SIGH  MAG, 比D鬥心la 佢入WARNER 係Alfred line up? MA ...
快劍俠 發表於 2024-3-26 22:50

你一講完就見到佢接Zpecial棒
21 傾城

Ginlee蝕錢貨,開show都成排吉位,梗係炒
begin 發表於 2024-3-26 21:03

調轉咗講喎

嘩 會唔會一次過out曬賣奶同無答案 咁開心
係咪得我會將佢兩個視為同等
某程度上 -O-O嘅煩厭程度係不亞於教主
只係一個識跳舞 一個識作曲
但係兩個都唱歌唔好聽

LushKillYourMus 發表於 2024-3-26 23:06

突然佢曝光正常返晒
但前一年真係無左影… 唔知係邊個主意…
Warner 同tvb關係睇黎好左?

what? so sad ..  但留係到都唔見佢有得上, SIGH  MAG, 比D鬥心la 佢入WARNER 係Alfred line up? MA ...
快劍俠 發表於 2024-3-26 22:50

公司走向係再年輕個堆…之前推個堆人無佢份
或多或少都覺得會同Janice Jill Jude 個堆一樣?
反而係唔知佢之後會轉去邊?

當HKH都可以出到有 Sidetrack 既 9 歌大碟,真心希望華納幫 Mag 將出左街個 14 隻碟出埋碟佢。
   如 ...
FY5856 發表於 2024-3-26 12:23

佢向Warner 既歌咩都有,水準上上落落
反而eeg 個堆同祖藍個派形象同歌路都岩佢

反而eeg 個堆同祖藍個派形象同歌路都岩佢 ...
pkl 發表於 2024-3-27 00:21

成日有人話蛋記對佢唔好
點知轉咗幾次會先發現得蛋記係好頭好尾
臨轉會之前都幫佢R到隻十大
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

公司走向係再年輕個堆…之前推個堆人無佢份
或多或少都覺得會同Janice Jill Jude 個堆一樣?
反而係唔知 ...
pkl 發表於 2024-3-27 00:18

feel like 會係自許紀錄

LushKillYourMus 發表於 2024-3-26 23:06

邊枝捧?萎腎支巨捧?

反而eeg 個堆同祖藍個派形象同歌路都岩佢 ...
pkl 發表於 2024-3-27 00:21

發現warner 近年都鐘意拎完獎就byebye   alfred janice mag 女銅後突然消失,下個係米到蕾,
mag之前都仲會同warner 歌手有d interaction  

聽番佢係warner d 歌,親愛的巨人都幾唔好聽

發現warner 近年都鐘意拎完獎就byebye   alfred janice mag 女銅後突然消失,下個係米到蕾,
mag之 ...
快劍俠 發表於 2024-3-27 01:05

MC DJ...

mag定陳蕾個底花d
JasOh103 發表於 2024-3-26 12:08

唔知佢地有無睇過念恩個底......
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

唔知各位有冇覺得由於電台同KOL吹奏嘅前衛歌曲/帶社會意識歌曲音樂質素參差, 彷彿令高質情歌如回憶半分鐘, 無傷大雅同三生有幸等喺今年突然有返市場?

唔知佢地有無睇過念恩個底......
John 發表於 2024-3-27 03:23

蕾姨支持錯人又講錯野,攪唔惦啦

無答案同念恩真係只係救一首?

蕾姨支持錯人又講錯野,攪唔惦啦
kitlong1019 發表於 27/3/2024 07:31
而家得返連登個回音壁講緊呢樣嘢
好似乜嘢都無發生過

回復 184# ahshunlee
賣奶5次一定有得加放心

而家得返連登個回音壁講緊呢樣嘢
好似乜嘢都無發生過
kwanie 發表於 2024-3-27 08:25

要多謝華納經常派多首歌,都唔亂玩人設
亦要多謝引爆左更大單野嗰位「幕後」
21 傾城

大國想霸幾多個位?

回復 201# 69h
Where is flop aga why you and flop gin diff.