返回列表 發帖
最後嗰句
你會唔會太睇得起997先會得出咁樣嘅結論
做宣傳有903唔要,要997?
更何況大國背後成間電視台喺度 ...
JK5059@64K 發表於 2024-3-30 19:51
You misunderstood, 無話要 997 就唔要 903, 在無左 RTCN & 無 CCTVB 下, 其實大國 (before 馬浚偉) 可以 keep a decent relationship with both 903 and 997.

Back in 2019-2020 大國背後成間電視台都因為要推鏡仔, 叫班傻仔去 997 做 "MIRROR 頻道" 啦. 鏡仔紅左, 大國覺得 997 利用價值少, 鏡仔去拍廣告賺錢/彩排演唱會好過去 997 頒獎禮, 年年越少鏡仔出席, 997 唔 happy + 馬浚偉上任 = 997 同大國決裂.

最後嗰句係話如果遲 d 鏡仔過氣 bye bye, 大國要推新人, 要 maximise exposure 大包圍, 其實黐番 997 (當然要繼續黐 903) makes sense (不過 馬浚偉 will be the road block).

You misunderstood, 無話要 997 就唔要 903, 在無左 RTCN & 無 CCTVB 下, 其實大國 (before 馬浚偉) 可以 k ...
boy4dudes 發表於 2024-3-30 20:59

舊年997請過win win出至少2次show
今年應該無ga la

但新城母公司係我澤楷家族持有
如果是關聯公司,就唔係決裂啦… ...
l00540 發表於 2024-3-30 20:52
Okay, let's replace 決裂 with 姊妹之爭? 內訌? 冷戰?

冷戰再冷戰再冷戰 一錯再錯我卻愛上這個錯
怪責你揭破你放棄你可會使我好過

舊年997請過win win出至少2次show
今年應該無ga la
Kj2052 發表於 2024-3-30 21:03
舊年 勁爆組合 COLLAR ERROR P1X3L

今年 who knows?

狗03 大國上榜歌多過VIU榜

勁歌金榜@2024/03/30
RK  LW  Songs          Singers
01  02  召喚絲          吳若希
02  06  遺憾與遺憾的一切     梁釗峰
03  07  哭泣健康指南         Gin Lee 李幸倪
04  08  透光者          炎明熹
05  10  白髮齊眉         鄧小巧
06  05  永久損毀         張天賦 / 陳蕾
07  18  傾城           Mike 曾比特
08  09  Forever 19         甄濟如
09  11  夢想與夢                          Twins
10  16  神算           方皓玟
11  12  相逢實驗         GooChan
12  13  同枕           谷婭溦
13  14  回憶半分鐘        雲浩影
14  15  Over You        孫漢霖
15  ne  心竅           李佳
16  20  霍金預言書        布志綸
17  17  鼓舞           方俊
18  19  過電           張蔓姿
19  ne  What You Get      鍾舒漫
20  ne  Sillybird         劉智衛

OUT
01  無傷大雅             林峯
03  我的形狀                     Supper Moment
04  黑玻璃          洪嘉豪

評分人數

20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

他從未讀過杜甫葉慈,亦不知文學為何物。只想傾盡所知的每一字句,寫首詩給深愛的她。

Edan 呂爵安
全新個人單曲

《油麻地莎士比亞》

「多麽想 當你的雪櫃
天天都 被你開
餓了嗎 我裝滿各種愛
張開口 我是餸菜」

這譬喻 就算讀來 多麽可笑
其實是通頂 度到今朝

曲:溫翰文 @raymondwan119 / Marcus李俊緯 @leejunweimarcus
詞:黃偉文 @concertyy
編:溫翰文@emp
監:Edward Chan @edwardchan_emp / 溫翰文@emp

01.04.2024 12:00 叱咤樂壇首播
01.04.2024 13:00 各大音樂平台上架
01.04.2024 21:00 MIRROR YouTube Channel MV首播
WK18 1)Lost At First Sight 2)填詞魂 3)Thank You Postman
WK19 1)瘋子 2)緊急應變逃生法 3)Thank You Postman

997 同 大國 決裂 timeline:

1. Dec 2019 - Jun 2020 997 provided 鏡仔 timeslots 做 "MIRROR 頻道"
2. 2 ...
boy4dudes 發表於 2024-3-30 17:50
馬生差在未收服903
我估錯這個世界得到教訓

回憶仲磨緊

另外應該馬生同大國有仇

真係無印象903 re 即冠

狗03 大國上榜歌多過VIU榜
henhenhen 發表於 2024-3-30 21:22

但ROVER 都係得一週命

懷疑寶閪姐得罪咗903 :)

sumtom 發表於 2024-3-30 23:05

唔似係NE冠喎
SKM HK Music Chart 2024 Week 19
冠軍歌:COLLAR - Chosen Family

他從未讀過杜甫葉慈,亦不知文學為何物。只想傾盡所知的每一字句,寫首詩給深愛的她。

Edan 呂爵安
全新 ...
MCmatt 發表於 2024-3-30 22:51

我是餸菜
21 傾城

我是餸菜
LushKillYourMus 發表於 2024-3-30 23:12

光頭究竟幾時先退休

依3首十大未夠AP
美管谷女金又未冠得
梨胃言 發表於 2024-3-30 14:30

美管 呢個名太嘔心
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

馬生差在未收服903
mrshadowll 發表於 2024-3-30 22:57

係都去881開新榜啦
21 傾城

rubberband 有一首,好似係睜開眼,不過嗰陣係夠ap 都out 然後re 冠
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

最近一次係 2016 Sammi 犀利 20 > 13 > X > 1 > X

黑玻璃四台冠夢碎
Music Treasure Chart Week 19: Good Trip In Bad Days | Chosen Family | 也許沒有未來神

冇睇post一陣
乜原來Charmaine上咗勁歌金榜

最近一次係 2016 Sammi 犀利 20 > 13 > X > 1 > X
boy4dudes 發表於 2024-3-30 23:23

應該係 2019 559 ?
10>06>04>14>04>10>06>04>08>07>13>xx>01
那陣時不知道 置身的日子都發亮

係都去881開新榜啦
LushKillYourMus 發表於 2024-3-30 23:20

881都要播歌
我估錯這個世界得到教訓

冇睇post一陣
乜原來Charmaine上咗勁歌金榜
amok 發表於 2024-3-30 23:29

都幾可肯定係TMG收左Demo
21 傾城

Edan 呂爵安
全新 ...
MCmatt 發表於 2024-3-30 14:51

我現時自己肯做飯d frd

連Keyman 都播 Chosen Family
SKM HK Music Chart 2024 Week 19
冠軍歌:COLLAR - Chosen Family

美管 呢個名太嘔心
hehemamama 發表於 2024-3-30 23:19

但好精準。
   Sin女 997 落左,但903仲係到
   903 bad taste 無下限 (雖然一直都係)

好似好耐冇試過冇派台既歌都咁hit
講緊隔牆
如果派左其實有機成為記憶棉2.0?

好似好耐冇試過冇派台既歌都咁hit
講緊隔牆
如果派左其實有機成為記憶棉2.0? ...
Froggy 發表於 2024-3-31 07:04

華納特登唔派台侮辱903?

但ROVER 都係得一週命

懷疑寶閪姐得罪咗903 :)

唔似係NE冠喎 ...
leo_03 發表於 2024-3-30 23:11

根本狗03只愛anal 難聽到cls 都可以賣10個禮拜奶 bad taste到

其實其他台(除cc)唔上有無諗過大部分大國歌都好難聽

根本狗03只愛anal 難聽到cls 都可以賣10個禮拜奶 bad taste到

其實其他台(除cc)唔上有無諗過大部分大國 ...
tamabaron 發表於 2024-3-31 08:07

13 個禮拜都嚟

我堅信賣奶係真命天子
無論如何我會一直(超勁重鎚infinity )ATIW冠直至佢真係冠為止!
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

華納特登唔派台侮辱903?
Tantamjj 發表於 2024-3-31 07:45

不如話華納深知MC有邊首再爆,啲台就一定會踢走Kaho先
21 傾城

回復 532# 酷愛903
唔通播咗106次都冇冠咩
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

回復  酷愛903
唔通播咗106次都冇冠咩
cubex___ 發表於 31/3/2024 10:58
嗱咪又係唔用腦囉
===
急姐放假即刻無人賣奶
呢個星期真係好瘋狂

好耐無試過啲冠軍歌嚟得咁唔情願

其實其他台(除cc)唔上有無諗過大部分大國 ...
tamabaron 發表於 2024-3-31 08:07
大國落 order 903 買奶買到十大底線掛? 補償上年 AL solo 食蛋

2020 新人銅
2021 十大
2022 最男
2023 食蛋 (大國以為神徒會搞掂最男)
2024 十大 (最男要睇神徒點玩)

大國落 order 903 買奶買到十大底線掛? 補償上年 AL solo 食蛋

2020 新人銅
2021 十大
2022 最男
...
boy4dudes 發表於 2024-3-31 11:41

其實My Life真係值十大
教主可以唱得好好聽
但係佢選擇一種相對非主流嘅演繹
好展現到首歌嘅中心思想 (忠於自己 生我的命)
又表達到內心對活著嘅堅定
就算一啲好聽嘅歌都做唔到咁高層次
絕對值對表揚

教主可以唱得好好聽
好展現到首歌嘅中心思想 (忠 ...
梨胃言 發表於 2024-3-31 11:47

係係係,咁係我地悲觀
21 傾城

教主可以唱得好好聽

殘留著記憶於天上
藏著創傷於肩上但無恙

Lyrics of the year
喜歡耀輝
DM多仔多到覆唔哂

回復 524# LushKillYourMus

你意思Tmg旗下有歌手收咗小明啲歌?
开花五千日

撞到正隻派台碟已經沒收咗

教主可以唱得好好聽
忠於自己嘅話希望佢以後拍劇拍電影接多哋 multidimensional 嘅 LGBTQIA+ 角色 (有挑戰性得黎又可以做自己). 佢早期做大叔的愛阿牧自然過後期做百萬同居計劃燈仔同社內相親 Timo 好多, 社內相親同 Hanna 堆親熱戲似機械人毫無 passion

今年年頭日本原版大叔的愛續集 (大叔的愛-Returns-) 真係好好睇, 講任何性向都可以組唔同嘅 families (異性+有孩子、同性、單親、單身、單身+寵物). Close friends 可以係自己嘅 chosen family. 套劇笑戲文戲都有, 好好笑好好 touching. 希望 ViuTV 會做嘢. 而家嘅登神演田牧應該會比三年前更好.

撞到正隻派台碟已經沒收咗
Flambeau 發表於 2024-3-31 12:10

都係捧Gin Lee 架啦
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

忠於自己嘅話希望佢以後拍劇拍電影接多哋 multidimensional 嘅 LGBTQIA+ 角色 (有挑戰性得黎又可以做自己). ...
boy4dudes 發表於 2024-3-31 12:37

做自己都係一種挑戰,都幾可悲
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

嗱咪又係唔用腦囉
===
急姐放假即刻無人賣奶
呢個星期真係好瘋狂

好耐無試過啲冠軍歌嚟 ...
kwanie 發表於 2024-3-31 11:36

舊年mc果兩首都播到同無播一樣
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

回復 453# kwanie

其實唔明點解要落榜再冠 留系20位都得啦
I love Canton pop music

我真係恭喜你呀 - AI 獻唱 (sadly 唔係 AI 李嘉欣) rap 得好過 Vincy What'd ya say? )

https://www.instagram.com/p/C5GCqOsobRK/

ATIW咁都攝到正鐘前播
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

ATIW咁都攝到正鐘前播
Nicholas 發表於 2024-3-31 15:07

睇唔透今week 都唔冠

最希望無答案冠賣奶亞,下週ATIW
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

Edan 呂爵安
全新 ...
MCmatt 發表於 2024-3-30 22:51

仲衰過狠狠倒數

2020 新人銅
2021 十大
2022 最男
...
boy4dudes 發表於 2024-3-31 11:41

今年教主會唔會係男銅