返回列表 發帖
希望下年請港版Taylor Swift做評審
梨胃言 發表於 2024-3-25 22:30

謝文雅? 連C雅?

謝文雅? 連C雅?
hkbaby 發表於 2024-3-25 22:31

千rror
離不開 留不低

回復 97# Serendipity
聽到個肯字已經冇哂意欲
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

mag子首播呢
xm1n9 發表於 2024-3-25 12:30

點解無啦啦無左…
其實佢係咪續左約?
比華納放置play左成年

唔知啲海外專業音樂人有幾出名,但要佢哋聽Mirror、Error、Gareth T啲歌會唔會有啲尷尬?
P.S. ...
Serendipity 發表於 2024-3-25 22:26
From US and UK 幾位可能會 skip all and listen to RUMOURS RUMOURS RUMOURS only

華納啲首播無晒
衰仔樂園又無
MAG 呢首又無
搞乜鬼

d category 歌手/公司自己報名

聽完上面3個單位再聽 幸兒 DUMDUM 會吾會變得更加天賴之音?
hkbaby 發表於 2024-3-25 22:30

聽埋Aga啲歌先係

Depends on 本土五位投票一唔一致, 全部評審 are supposed to 聆聽所有入圍歌曲 (which I doubt they would ...
boy4dudes 發表於 2024-3-25 19:08

歌曲投票冇用波達計數法(Top 5),難得今屆多咗咁多歌入圍

2 3 4 位都係NE 到底係玩緊乜嘢
新上榜歌喺上游手拖手出現?

得一個填詞人 仲要 50 年代
睇嚟都係曲同唱行先

Why You冇派ViuTV?wiki打交叉
上年有兩首係咁

tag Gin Gin

tag Gin Gin
梨胃言 發表於 26/3/2024 00:28
終於關照下同事

mag派埋呢首完約

歌曲投票冇用波達計數法(Top 5),難得今屆多咗咁多歌入圍
agafan4ever 發表於 2024-3-26 00:09
樂迷投票堆歌曲歌手獎今次冇再用波達計數法, 但係評審投票堆歌曲獎會用!

上年又唔分 新組合 女新人
  搞到雲冇金

From US and UK 幾位可能會 skip all and listen to RUMOURS RUMOURS RUMOURS only
boy4dudes 發表於 2024-3-25 22:58

咁日本嗰個應該會skip晒所有直接聽Mizu

回復 120# Serendipity
同keep rolling team ak有票了

mag派埋呢首完約
david.dull 發表於 2024-3-26 01:10

轉去邊?
但可能都係好事,同靜左一年都明點解
Warner HK 係勁,但個走向同Mag未必好夾

mag派埋呢首完約
david.dull 發表於 2024-3-26 01:10

華納終於趕走曬舊一批歌手
離不開 留不低

回復 114# agafan4ever
未見chill club推介有播mv

mag派埋呢首完約

究竟係華納唔掂唔識點做 mag 定 mag 本身大問題?

LoveMirkay520 發表於 2024-3-26 09:23

換血都好正常
係輪到MC同陳蕾坐多三五年了
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

hissorhk 發表於 2024-3-26 09:37

個底花左,華納唔谷可以理解
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

mag派埋呢首完約

無碟出
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

本身都有問題啦

LoveMirkay520 發表於 2024-3-26 09:23

都曾經谷到十大同女銅
華納而家鍾意創作歌手

都曾經谷到十大同女銅
華納而家鍾意創作歌手
qwerzx 發表於 2024-3-26 10:55

洪嘉豪 mc nancy都唔係好算

樂迷投票堆歌曲歌手獎今次冇再用波達計數法, 但係評審投票堆歌曲獎會用!
boy4dudes 發表於 2024-3-26 01:30

係吖,真可惜,希望下屆會容許樂迷用嗰個方法投歌曲同歌手獎,製造懸念樂迷又多幾個選擇

ps:爭扎緊流行票投Dear Myself定Special One

希望下年請港版Taylor Swift做評審
梨胃言 發表於 2024-3-25 22:30

相對來講比較想睇T ysonYoS i
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

pandora ig :
《安全距離》入選「CHILL CLUB年度推介榜 23/24」
年度推介歌曲獎 - 跳唱歌曲
因為希望大 ...
wing 發表於 2024-3-25 18:51
自己報嘅話報藍調都得
and you can hold me like he held her~and I will fxck you like nothing matters~

自己報嘅話報藍調都得
SugarFree 發表於 2024-3-26 11:52

小林不動產應該報跳唱
Dum Dum其實都幾搖滾

無答案係咪要被ban了

無答案係咪要被ban了
ahshunlee 發表於 2024-3-26 11:56

愛將變棄將
>3<

mag派埋呢首完約

Really? 係咪Mag自己講嘅,咁她會去邊間公司?

個底花左,華納唔谷可以理解
我等我在 發表於 2024-3-26 09:53

mag定陳蕾個底花d
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

都曾經谷到十大同女銅
華納而家鍾意創作歌手

咁一定唔會要ginlee依啲悶滯銷flop

無碟出
mt666 發表於 2024-3-26 10:23

當HKH都可以出到有 Sidetrack 既 9 歌大碟,真心希望華納幫 Mag 將出左街個 14 隻碟出埋碟佢。
   如果有未出既存貨就更好啦

將玫瑰色體驗至修養動物呢10隻放埋同一Disc 到會更好

但新歌麻麻地,聽左幾次都唔係太記得

mag定陳蕾個底花d
JasOh103 發表於 2024-3-26 12:08

Mag 最多係 Flop
   Sin 女係製造噪音,但偏偏d MZ 又喜歡噪音同瑕疵

都曾經谷到十大同女銅
華納而家鍾意創作歌手

Mag都有作曲填詞

當HKH都可以出到有 Sidetrack 既 9 歌大碟,真心希望華納幫 Mag 將出左街個 14 隻碟出埋碟佢。
   如 ...
FY5856 發表於 2024-3-26 12:23

當衛詩都有 digital album嘅時候,Mag 無就真係
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

Jaime 呢首幾好喎

自己報嘅話報藍調都得
SugarFree 發表於 2024-3-26 11:52

勇敢的中國人 - 流行
華麗轉身 - 舞曲
明成皇后 - 搖滾
熱咖啡 - 藍調
DM多仔多到覆唔哂

Both
   岩岩今朝再特登將蛋同華垃d歌一齊煲
   其實可愛的人方可愛、小羊同埋鐵樹呢類幾適合佢
   告訴我都幾 Flop 吓,應該都係投閒置散到求其俾隻 Demo 佢自己填就算

當衛詩都有 digital album嘅時候,Mag 無就真係
mt666 發表於 2024-3-26 12:26

不過好似話佢入華垃既其中一個條件係唔想為出碟而急住做歌
   但都仍然好想佢出晒華垃D歌落碟,最少轉會後頭10 Plug 都要啦

回復 139# JasOh103
Of course mag! 二奶彤形象深入民心

Jaime 呢首幾好喎
mt666 發表於 2024-3-26 12:26

俾T-Ma編過反而好咗

好過佢條仔嗰隻
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

洪嘉豪 mc nancy都唔係好算
Tantamjj 發表於 2024-3-26 11:06

嚴格嚟講係Nancy同蘇麗珊,靠上鏡幫補
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城