返回列表 發帖
無答案re 冠都做得出但唔冠 All That I Want / My Life / Lost At First Sight先,係唔係代表呢3首都有得冠 ...
hehemamama 發表於 30/3/2024 14:20
所以正確答案咪就係唔係無答案冠

要RE 即係唔係冠啦
咁樣變相比賣奶追到一次

而家頭四位有一首NE 一首RE
留返喺度嗰兩首先應該係一二名啦掛 ...
kwanie 發表於 2024-3-30 11:26

又唔係未試過RE/NE冠 唔好講得咁死

今日997邊首冠?
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

新城勁爆本地榜@2024/03/30
RK  LW Songs        Singers
01  07  無答案        林家謙
02  08  Control Freak            Lil’ Ashes小塵埃
03  11  回復原廠設定     SADJAY
04  12  說走就走       雷同二友
05  09  樓上裝修       陳柏宇
06  06  透光者        炎明熹
07  10  Diff.                  Gin Lee
08  05  白髮齊眉       鄧小巧
09  15  異人之野望      Nowhere Boys / Winka陳泳伽
10  13  唔明你講乜      陳健安
11  16  大半夜未肯睡     駱胤鳴
12  ne  Framily        草蜢
13  17  一二一二       KOLOR / 吳保錡
14  19  星河馳騁       徐嘉蔚
15  ne  撞到正          泳兒
16  ne  緊急應變逃生法    Pandora
17  ne  I'm a Freelancer        Blaster
18  20  BF           George歐鎮灝
19  ne  填詞魂          謝雅兒
20  ne  喵喵厭世學        黃健怡

6ne

OUT
RK  LW Songs       Singers
XX  01  六度相隔理論    Lolly Talk
XX  02  I am All Alone        黃淑蔓
XX  03  今晚抹掉你     Beanies
XX  04  念         陳蕾
XX  14  高山低谷 [From THE 林奕匡
    FIRST TAKE]
XX  18  Let Go        林芊瑩

評分人數

今日997邊首冠?
酷愛903 發表於 2024-3-30 15:11

無答案掛

6ne
Out 1-4/11/18?
但11位今星期又播好多,愈來愈唔識tip 997

6ne
軒的話 發表於 2024-3-30 16:12

我估out 1-4,16,18
100%肯定至少做一件離譜的事WK20 903冠硬!!賭幾多都得!!

6ne

仲有2
Week 13
冠軍歌:林峯 - 無傷大雅

仲有2
kosuzu_redox 發表於 2024-3-30 16:16

2 100%冇可能冠,out硬!!賭幾多都得!!

酷愛903 發表於 2024-3-30 16:18

人哋仲喺 List A 點樣落
Week 13

997 d新歌幾高質喎

估7冠,1 3 4 16 18 19 out
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

估7冠,1 3 4 16 18 19 out
cubex___ 發表於 2024-3-30 16:34

11-20最大機走係一二一二,好似已經消失咗
Week 13

係喎997唔再鍾意大國

17,19,20居然全部喺度

我估out 1-4,16,18
酷愛903 發表於 2024-3-30 16:15

一路出 result 一路改,咁樣叫估…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

係喎997唔再鍾意大國
cubex___ 發表於 2024-3-30 16:36

同948一樣疊埋心水只捧新人(私好除外)
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

16仲有

大國都算勁得罪哂rthk and 997

出咁多歌都冇用 冇得上榜宣傳

6ne

而家睇你可能估中哂OUT嗰6首

酷愛903 發表於 30/3/2024 17:00
係你蠢啫。

大國得番自己同903可以玩!!

又話Diff. MV會係三月尾出, 四月都嚟

酷愛903 發表於 2024-3-30 17:00

9同12 out嘅機會大過2同11
人潮在 追趕生活 剩下我倆
躺廢痛快一場

麥大導下個禮拜出新歌《花臂》
Source: Moov
mt666 發表於 2024-3-29 20:42

終於
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

酷愛903 發表於 30/3/2024 16:18
ok 你唔中你退出

上wk top 10 out 4首,擺明out 1-4啦!

9同12 out嘅機會大過2同11
mictong 發表於 2024-3-30 17:12

9,12都喺度

睇左燈神咁多年馬騮戲真係有啲攰
Nick's Music Selection 2024 (Week 20)
1. Chosen Family - COLLAR  2. 一路以來 - RYOTA 片山涼太  3. 也許沒有未來神 - per se

睇左燈神咁多年馬騮戲真係有啲攰
Nicholas 發表於 30/3/2024 17:21
佢唔攰我哋都覺得辛苦

拿!!都話2 out硬啦!!

simhk 發表於 2024-3-30 16:58

Tvb2.0 自high

simhk 發表於 2024-3-30 16:58
大國求其派個人去台慶咪冇事囉
Week 13

美框out

回復 471# simhk

還看Ian首Lost At First Sight喺948能否突破上次仍在升上殿軍後無精選而out嘅命運(雖然我睇好Gigi嘅透光者下週冠)。

997 同 大國 決裂 timeline:

1. Dec 2019 - Jun 2020 997 provided 鏡仔 timeslots 做 "MIRROR 頻道"
2. 2020 - 2022 頒獎禮頒鏡仔好多獎
3. 2022 頒獎禮鏡仔十二缺三
4. 2023 頒獎禮鏡仔十二缺九 (得三丁友出席) 得罪 997 (馬浚偉未上任)
5. Jan 2024 馬浚偉變新城 BIG BOSS (白癡都知馬生同 CCTVB & RTCN 關係)

1. Dec 2019 - Jun 2020 997 provided 鏡仔 timeslots 做 "MIRROR 頻道"
2. 2 ...
boy4dudes 發表於 2024-3-30 17:50

最大問題係唔比面全隊出現

anson lo 既money之後就求其上  再之後就ban

今週勁爆榜有3首英皇歌入十甲,好癲
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

simhk 發表於 2024-3-30 18:14
大細超, 抵死. 903 年年全隊去 (除 2022 隊長病左); 997 就 12人 (2020) > 12人 (2021) > 9人 (2022) > 3人 (2023).

simhk 發表於 2024-3-30 18:14

咁997唔同大國fd
係997損失大啲
定大國損失大啲

咁997唔同大國fd
係997損失大啲
定大國損失大啲
JK5059@64K 發表於 2024-3-30 19:09

鬥多錢去磨嘅啫
馬生嗰套如果導致今年大虧,未997損失大啲囉
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

咁997唔同大國fd
係997損失大啲
定大國損失大啲
JK5059@64K 發表於 2024-3-30 19:09
It's just business, honey! 997 唔上 大國 華納, 今年多 d 位 for 蛋記 球記 寰亞 TMG Sony, 可能遲幾年又變.

大國而家要榨盡班阿姨阿婆鏡粉, 鏡可能得幾年命就快解散. When the time comes, 大國可能要 promote 新人黐番 997.

又話Diff. MV會係三月尾出, 四月都嚟
Willjohnson 發表於 2024-3-30 17:11

慢功出細貨, 好過俾人話大媽舞

回復 493# boy4dudes
2020唔齊人得十一個?

It's just business, honey! 997 唔上 大國 華納, 今年多 d 位 for 蛋記 球記 寰亞 TMG Sony, 可能遲幾年又 ...
boy4dudes 發表於 2024-3-30 19:34

最後嗰句
你會唔會太睇得起997先會得出咁樣嘅結論
做宣傳有903唔要,要997?
更何況大國背後成間電視台喺度
要擔心宣傳?

個人認為大國覺得997認受性低
所以唔玩

回復  boy4dudes
2020唔齊人得十一個?
cubex___ 發表於 2024-3-30 19:49
得十一個係2022年叱咤 (1/1/2023) 因為 Lokman 病左.

2. 2 ...
boy4dudes 發表於 2024-3-30 17:50

但新城母公司係我澤楷家族持有

如果是關聯公司,就唔係決裂啦…
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見