返回列表 發帖

[Apr/2024] 高山低谷10週年Special - Phil Lam The Great Decade Live

高山低谷 10週年 Special - Phil Lam The Great Decade Live

演出日期:2024年4月28日 (星期日)
演出時間:晚上7時
演出地點:東華三院東蒲胡李名靜體育館 (九龍黃大仙新蒲崗七寶街2號)
門票價格:HK$580 / $480
公開發售:2024年4月8日 (一) 上午11時 於 KKTIX 發售 (購票網址將於稍後公佈)
*每張門票需要加上 HK$12 平台手續費

「你快樂過生活 我拼命去生存」

2014,《高山低谷》為 Phil 林奕匡的歌唱事業帶來一個重大的轉捩點,對 Phil 來說它不僅是一首歌曲,更蘊含著極其深遠的意義。

2024,十年光陰匆匆流逝,《高山低谷》伴隨著 Phil 一同成長,陪他渡過人生各個階段,是他不斷進步的動力,也激勵著他創作出更多觸動人心的樂曲。

這十年的人生旅程中,有哪一首 Phil 的歌陪你成長,伴你走過高峰和低谷?4月28日,一起與 Phil 見證這一路走來的成長軌跡。

Source: Sony Music HK fb
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

話J’adore陪我成長,伴我走過高峰和低谷係咪會唱先

睇個名好驚係唱十次高山低谷,再加十零首怨鬼

仲諗住會開紅館...
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

回復 2# 阻住
原版+TFT版一定有。正如JC演唱會唱說散就散三次一般,恐怕呢個都係差不多
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

冇可能買到飛
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

佢有冇flop 成咁

過氣

仲諗住會開紅館...
mt666 發表於 2024-3-27 19:56

上次兩場rotunda都有平飛 好難開到大場
「微笑之中 接受還未有 答案。」

霉到 so sad
我們的總和

多謝框令到我知有個咁嘅新場
Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

回復 10# Daabinlo
粉紅A都即將係呢個場,如果STAR HALL執咗相信好多人排隊開show

前排天后千禪開粉絲場都好似係呢個場?

十年前靠高山低谷
十年後繼續係高山低谷 ...

多謝框令到我知有個咁嘅新場
Daabinlo 發表於 2024-3-27 22:58

「可容納約800座位」
細過中學啲hall......

咁多人黎呢個場都開的
STAR HALL執左,下個好可能係呢度

高山低谷唱N次
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

咁多人黎呢個場都開的
STAR HALL執左,下個好可能係呢度

高山低谷唱N次
Kenny 發表於 2024-3-28 09:11

但呢個場仲細過麥花臣, 同star hall完全無得比
star hall拆左就唔知邊度搵3000人場
但其實上緊位嘅歌手最需要呢個size
話J’adore陪我成長,伴我走過高峰和低谷係咪會唱先

睇個名好驚係唱十次高山低谷,再加十零首怨鬼{ ...
阻住 發表於 2024-3-27 19:28

其實真心唔明點解要用返呢個名
好似話俾人聽食老本等養老咁

佢2021派啲歌其實都唔差

雖然係人都知佢唯一hit+翻身係靠呢首
但拎埋嚟做演唱會名咪即係同人講佢真係得呢首

仲有佢唔係15年咩
DM多仔多到覆唔哂

但呢個場仲細過麥花臣, 同star hall完全無得比
star hall拆左就唔知邊度搵3000人場
但其實上緊位嘅歌手最 ...
wing 發表於 2024-3-28 09:38

3000人場地仲有伊館, 不過唔知點解呢幾年唔多歌手去開咁

Phil lam有一首高山低谷做代表作
都好過雲冇影霉爆0首代表作嘅
魂冇影啲歌真係好難聽

好過小妍,日光嫖客是否已成為代表作

仲有佢唔係15 ...
mosesming 發表於 2024-3-28 09:56

美匡逼Hit應該仲有一雙手同Dear My Friend,

好過小妍,日光嫖客是否已成為代表作
cubex___ 發表於 2024-3-28 13:45

天光前先係代表作但罪大應該唔夠膽開天光前X週年Special

stephybest 發表於 2024-3-28 12:08

願望之翼(叱咤live)

仲有佢唔係15 ...
mosesming 發表於 2024-3-28 09:56

果然係祖粉
最鍾意慶祝十週年
2023版火車兩難:
不是Gin粉便是鏡粉

每次唱K都係唱佢首高山低谷,佢其他歌都冇意欲想唱
Harvard都不可教導

美匡逼Hit應該仲有一雙手同Dear My Friend,

天光前先係代表作但罪大應該唔夠膽開 ...
阻住 發表於 2024-3-28 14:17

有人共鳴同安徒生都好hit

stephybest 發表於 2024-3-28 12:08

你用個出道10幾年同個出道2年比點比
Phil同Aga比咪仲少代表作

你用個出道10幾年同個出道2年比點比
Phil同Aga比咪仲少代表作
Kfmusic 發表於 2024-3-28 22:33

呢幾日唔知點解突然多咗人狙擊Cloud 今次仲要同男人比
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

呢幾日唔知點解突然多咗人狙擊Cloud 今次仲要同男人比
JayantL 發表於 2024-3-28 23:35

因為又多一個唱live唔夠Gin Lee好嘅女歌手又準備要搶走佢個女金呀嘛

3000人場地仲有伊館, 不過唔知點解呢幾年唔多歌手去開咁
chkalu 發表於 2024-3-28 11:59

伊館係政府場嘛
租起上黎肯定無star hall依類私人場可以話book就book

有人共鳴同安徒生都好hit
misterben111 發表於 2024-3-28 21:01

個期拎十大中文金曲tim
其實愛情小品好似都係903十大

應該2016-2017開紅館

而家Sony都係死谷Jason架啦
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

伊館係政府場嘛
租起上黎肯定無star hall依類私人場可以話book就book
KLY 發表於 2024-4-2 12:44

之後無選擇希望會去返伊館,其實有看台好過平地好多

而家Sony都係死谷Jason架啦 ...
joey2009 發表於 2024-4-2 16:23

2017開三場麥花臣都唔爆喎 點開紅館
早幾年開大少少star hall已經跳樓價都搞唔掂
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

算吧啦
佢真係垃圾到一個點

搭正禁都話無霏

搭正禁都話無霏
阻住 發表於 2024-4-8 11:04

啱啱仲禁到$480八連

kktix唔知點解有時過一陣又放返啲飛出黎

啱啱買到BB2中間
依家任㩒應該唔洗迦場

有得迦4月27一場

今個星期五5pm賣霏

有得迦4月27一場

今個星期五5pm賣霏
wing 發表於 2024-4-8 21:59

未賣晒就反應熱烈迦場 肯定有平霏

竟然可以迦場要問煎煎借幾多黑布

竟然可以迦場要問煎煎借幾多黑布
cubex___ 發表於 2024-4-9 10:20

或許只得李共鳴

未賣晒就反應熱烈迦場 肯定有平霏
misterben111 發表於 2024-4-8 22:08

又有啲28號嘅霏放返出黎賣

佢呢一代歌手大部分都幾慘
當紅嗰陣撞正最冇人care香港樂壇嘅時期

結果而家大場開唔到
細場場數開得少又驚失禮 夾硬都要加

而家Sony都係死谷Jason架啦 ...
joey2009 發表於 2024-4-2 16:23

SONY果陣應該要點都推佢上紅館先LA, JW 同隻棋都上到 , 現在冇機會LA.. 果期佢D 歌THOUGH MASS APPEALING, 但都仲聽得過, 去到有淚多好都仲OK.   其實FINDING CHARLIE 隻碟 我覺得幾好聽 但呢到D 人話悶

如果有平霏會想睇下嘅

想聽嘅全部都冇唱
30歲前要完成的事/是日休息絕不工作/停止繁殖
魂冇影啲歌真係好難聽

想聽嘅全部都冇唱
30歲前要完成的事/是日休息絕不工作/停止繁殖 ...
stephybest 發表於 2024-4-27 22:45

傷仲永有冇