返回列表 發帖

陳蕾已慰問Nathan 給予最多支持和鼓勵

歌手陳蕾和洪嘉豪今日(27日)到尖沙咀出席化妝品活動,吸引不少粉絲到場支持。於3月初完成四場紅館演唱會的陳蕾,事後獨個兒前往日本九州自駕遊,享受了10天愉快旅程,她說:「當地揸車真係好方便,大家都可以去體驗吓。」資深音樂人周啟生狠批陳蕾個唱上「近乎離晒譜走音」,陳蕾直言完騷後有看報道,旅程間亦有慢慢消化,她稱:「我自己都知自己有好大進步空間,無論係現場演出或錄音,有時出到嚟都未如自己理想,所以我都感激每個人擺低對我嘅睇法,有啲善意留言我都可以進步。」

至於擔任陳蕾演唱會嘉賓的魏念恩(Nathan)企圖自殺,她指事後有立即慰問他,對方亦有回覆,問到可有開解Nathan?陳蕾指:「一直以嚟都有,都有畀佢支持同鼓勵。(佢情緒易波動?)由總決賽發生咗太多事,相信每個人遇到呢啲情況都好唔開心,我嘅角色一直係畀支持同鼓勵,亦想用盡方法燃起佢對生命嘅意志,可以勇敢面對自己嘅人生,承擔自己要承擔嘅嘢。(請佢做嘉賓想幫佢變害佢?)如果感受到任何人對生命失去鬥志,唯一令我後悔係我未盡全力拉起佢。」

Link

另外,陳蕾邀請曾參加《全民造星V》的魏念恩(Nathan)擔任演唱會嘉賓,惹來猛烈負評,而魏念恩早前曾一度危站海旁,及後被送院。陳蕾事後有慰問Nathan,對方也有回覆,有「樂壇社工」之稱的她表示一直有開解對方,願給予對方最多支持和鼓勵。

追問魏念恩是否情緒易波動的人?陳蕾解釋:「自從總決賽後發生了太多事,每個人遇到這些經歷都會很不開心。我角色是賦予支持與鼓勵,用盡方法燃起他對生命意志,可以勇敢面對人生,承擔自己要承擔的事。」。

(即時娛樂)

Link

延伸閱讀:
Gin Lee無信心贏陳蕾 「諗都無用」
在這畢生不滅 無極的狀態

只要能灑脫時灑脫 在脆弱時脆弱

高峰過總會有下坡

陳蕾係依家樂壇一姐,有話事權,唔驚人嘈,有能力幫魏念恩

迷路不要驚怕 前路難關都給你招架
一想李髮膚 枯得更快 想得心血澎湃

關於金獎的問題~ 它的後遺~

樂壇勝在有蕾老師

仙女世恩

幾時有陳蕾偽念恩性愛片段流出?
魂冇影啲歌真係好難聽

沆瀣一氣就係呢啲

樂壇勝在有蕾老師
WZA111 發表於 2024-3-27 21:47

樂壇街燈

回復 4# Mui
四月就唔係,天后回歸
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

回復 3# henhenhen
所以幸兒做唔到最女係福氣,從來沒有高峰又點會有下坡

依位無寫亞星
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

係隔離壇見到有人開始懷念欣直比仙女好

英皇又重施故技
煎 = 祖
蕾 = 琪

雷母
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

hv8638 發表於 2024-3-28 01:02

樂壇社工昇華到變樂壇管浩鳴
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

英皇又重施故技
煎 = 祖
蕾 = 琪
米色蘇 發表於 2024-3-28 04:50

祖 = 祖

回復 17# 米色蘇
煎有得同祖比?以前直嘅人氣先似

英皇又重施故技
煎 = 祖
蕾 = 琪
米色蘇 發表於 2024-3-28 04:50

琪當年都未封后
蕾已經雙料…
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

係隔離壇見到有人開始懷念欣直比仙女好
米色蘇 發表於 2024-3-28 04:40

海軍鬥水兵
    人棄歌手對人棄歌手

咪一擔擔

原來佢首<念>係講緊魏念恩
乾一罐冰汽水

華納世一 所以肯定又係英皇、東方迫佢要支持Nathan
69h 發表於 2024-3-28 11:08

英皇俾咗幾多錢蕾婆叫佢撐Nathan

分分鐘Nathan夜晚去海邊走走都係英皇出錢叫佢咁做
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

回復 26# JasOh103
0 今年蕾婆有直接競爭對手容祖先

回復  JasOh103
0 今年蕾婆有直接競爭對手容祖先
cubex___ 發表於 2024-3-28 17:42

蕾嬸同容姨鬥真心係果班咩

得罪講句 佢連容謝楊何陳果個級數都唔係 車尾燈都未L見到
我們的總和

Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

陳蕾道歉
mt666 發表於 2024-3-28 21:52

樂壇管浩鳴
魂冇影啲歌真係好難聽

樂壇管浩鳴
stephybest 發表於 2024-3-28 22:29

一個樂壇管浩鳴,一個樂壇陳同佳,真係天作之合

仙女都無做錯
點解要同haters道歉
搞到仙子跟車太貼

Sin 女最錯除左係盲撐彌敦,仲公開叫人接受自己既瑕疵,所以先俾人叫瑕疵女金。而家驗證到女金係完全 Overrated