返回列表 發帖
My life 會唔會3>1
wood

都4月啦,暫時得Kaho, cloud穩入十大
ian都係拎住十大quota先,如果入3甲就out依首十大,其實cloud 可能 ...
joey2009 發表於 2024-4-3 11:05

下 過多週atiw應該係暫時至尊喎 唔使靠調

難道喜歡處女座都係最後一日先輸
梨胃言 發表於 3/4/2024 12:07
我而家亂到唔知邊個冠先叫輸

我而家亂到唔知邊個冠先叫輸
kwanie 發表於 2024-4-3 14:44

主主新歌準備接力熱播

我的生命2>1入十大,取代Dum Dum,成為最難聽叱咤十大
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

主主新歌準備接力熱播
梨胃言 發表於 2024-4-3 14:51

AK表示,Sorry AnLo kills me
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

如果 Homework 十大會唔會破到暫定嘅最難聽紀錄
Ian 唔好啦...
mt666 發表於 2024-4-3 11:07

之前fat boy 啲冠軍歌係好聽喎,呢首homework 唔係因為拉闊應該唔會播
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

無答案不如停一停好無
尋晚Oscar 又搞事=,=

無答案不如停一停好無
kwanie 發表於 2024-4-3 16:07

指標差Bad Girl未播過

都4月啦,暫時得Kaho, cloud穩入十大
ian都係拎住十大quota先,如果入3甲就out依首十大,其實cloud 可能 ...
joey2009 發表於 2024-4-3 11:05

ATIW一冠就夠AP入十大啦!
無答案不如停一停好無
kwanie 發表於 2024-4-3 16:07

無答案擺明係停俾賣奶反CUP啦!
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

我的生命2>1入十大,取代Dum Dum,成為最難聽叱咤十大
我等我在 發表於 2024-4-3 15:26

我睇左做生我的命

ATIW一冠就夠AP入十大啦!

無答案擺明係停俾賣奶反CUP啦!
酷愛903 發表於 3/4/2024 16:28
收嗲啦唔係你嘈生晒一早追到啦

好彩肯冠左佢算
Nick's Music Selection 2024 (Week 18)
1. 隔牆有耳 - 張天賦  2. 超微型探險 - FOOLYA  3. 慢性分手 - 雲浩影

希望01>10>02>02

之前fat boy 啲冠軍歌係好聽喎,呢首homework 唔係因為拉闊應該唔會播
gcgoobi 發表於 2024-4-3 16:02

加上903想谷gordan flanders

睇嚟真係廿次埋單86+8 (似終和女金講再見加得仲多)
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

不正常人類推介榜 2024 Week 18
1. Diff. - Gin Lee 2. 那讓我們一起 - mansonvibes 3. 靈魂有路 - 雷同二友

邊個咁睇唔開簽sony
荷蘭番茄 發表於 2024-4-3 19:12

王子
DM多仔多到覆唔哂

終於追平

邊個咁睇唔開簽sony
力臻 - 之前公開左未?

邊個咁睇唔開簽sony

一男一女係咪per se

回復 171# boy4dudes
Artisans never stop (十二月)
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

邊個咁睇唔開簽sony

janice?

邊個咁睇唔開簽sony

per se 黎

組金封盤

per se 黎
永遠是軒 發表於 2024-4-3 19:52
小塵埃 bye bye Sony?

不過講開
之前又話 King 會出新 solo
唔知幾時先出到
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

撞到正同鬼接住播真係好襯
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

依家仲有邊間唱片公司喺有資源得嚟又值得簽?
環球就唔駛講啦
Sony就冇獎攞
寰亞management又差咗
英皇入到去就投閑置散
華納嘅冇返咁上下人氣就唔駛諗,仲會逼人出K歌

Green Music,公開左啦
mt666 發表於 2024-4-3 20:34
Thanks, 有 fellow member 覆左 - Artisans never stop (十二月)

環球就唔駛講啦
Sony就冇獎攞
寰亞management又差咗 ...
米色蘇 發表於 2024-4-3 20:40

星夢 / 大國
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

小塵埃 bye bye Sony?
boy4dudes 發表於 2024-4-3 20:08

Sony 好似個個都簽好耐

MIRROR 2024 英文單曲 《Day 0》
NBA巨星 @DamianLillard aka Dame D.O.L.L.A. 驚喜合作
一起展開全新旅程 跨出新一頁

Composed by Stereo 14 / Woong Kim / Kieran Davis
Lyrics by Jovany Barreto / Tat Tong
Rap lyrics by Damian Lillard
Arrangements by Stereo 14 / Woong Kim
Produced by Edward Chan / Cousin Fung@emp / Ronald Tsui
Rap Produced by Nate Alford

Day 0 (Ft. Dame D.O.L.L.A.)
04.04.2024 12:00 叱咤樂壇首播
05.04.2024 00:00 各大音樂平台上架
MV coming soon

WK16 1)填詞魂 2)還有一艘救生艙 3)緊急應變逃生法
WK17 1)回憶半分鐘 2)All That I Want 3)七點半鐘的陽光

mt666 發表於 2024-4-3 20:48

2汶 唔係

MIRROR 2024 英文單曲 《Day 0》
NBA巨星 @DamianLillard aka Dame D.O.L.L.A. 驚喜合作
一起展開全新旅程  ...
MCmatt 發表於 2024-4-3 20:53

鏡嬸鬼知Lillard咩水
搵碧咸featuring, 求奇係首歌嗡幾句嘢好過啦

mt666 發表於 2024-4-3 20:48
又真係 !!

Jason 2006 -
Phil 2010 -
Mischa 2012 -
Lil' Ashes 2013 -
Michael 2016 -
Paula 2017 -
Cath 2018 -
Alan 2020 -

鏡嬸鬼知Lillard咩水
搵碧咸featuring, 求奇係首歌嗡幾句嘢好過啦
阻住 發表於 2024-4-3 21:17

姜濤係世三 碧咸老幾呀

華納嘅冇返咁上下人氣就唔駛諗,仲會逼人出K歌

Future Is Now 入面都唔係個個出名嘅
起碼 Kiri T 同 Lewsz 唔多人識
那陣時不知道 置身的日子都發亮

又真係 !!

Phil 2010 -
Cath ...
boy4dudes 發表於 2024-4-3 21:18

好公司 員工緊係留耐啲

danlam15 發表於 2024-4-3 21:29
Kiri新歌用咗華納至愛填詞人 即上kkbox新歌週榜第4

環球就唔駛講啦
Sony就冇獎攞
寰亞management又差咗 ...

小林不動產
就算出廣東歌都會幫佢地爭台灣金曲奬

加上903想谷gordan flanders
Tantamjj 發表於 2024-4-3 17:57

谷咗首十大,作曲人機會暫時好微,anyway,播多啲收多啲版稅都係一件好事
click here

有冇港台精選
我估錯這個世界得到教訓

danlam15 發表於 2024-4-3 21:29

byejack全靠唱功出名
我估錯這個世界得到教訓

有冇港台精選
mrshadowll 發表於 2024-4-3 22:28
有, thanks to 會員 mt666.

中文歌曲龍虎榜 本周精選
透光者 (05) / 過電 (07) / 現任榮譽顧問 (13) / Diff. (16) / BF (NE)
mt666 發表於 2024-4-1 11:29

姜濤係世三 碧咸老幾呀
Tantamjj 發表於 2024-4-3 21:29

世界恃寵間 排名第三

又真係 !!

Phil 2010 -
Cath ...
boy4dudes 發表於 2024-4-3 21:18

Lil' Ashes 好慘,沉寂左一排,出返歌係電台上得1星期…話哂以前都拎過組銅同十大 T^T
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

世界恃寵間 排名第三
hkbaby 發表於 2024-4-3 22:45

入蛋記就會好似美蚊咁,投閒置散到唔知去左邊,上年先得兩隻歌

Lil' Ashes 好慘,沉寂左一排,出返歌係電台上得1星期…話哂以前都拎過組銅同十大 T^T ...
hehemamama 發表於 2024-4-3 22:49

巨塵好慘,不論出大路歌定偏門啲既歌,成績都差。
同公司某女銅就.....
至於係咪搶晒啲 Quota 就唔知啦

入蛋記就會好似美蚊咁,投閒置散到唔知去左邊,上年先得兩隻歌
FY5856 發表於 2024-4-3 23:13

美蚊好過美立先,好幾年冇派台