返回列表 發帖

本世紀最怪 (國語) - Hocc 何韻詩

講咗咁耐,結果出首咁嘅歌….  悶到呢⋯⋯⋯⋯副歌想點?懶音勁過姜濤,製作單位有冇聽過先出街㗎?
幾 ...
Ladyfafa 發表於 2024-4-2 00:57
Edan 懶音一向勁過 KT, E先生連環不幸事件 質素可能十年先一次 上年 first plug LOVERSE 有驚喜, 今年 first plug 係驚嚇 !

曲: Edan IG live 話今次特登選平淡 d 嘅曲, 易唱 d 可以專注感情表達
詞: 份爛詞 idea 來自光頭三十年前訪問吳鎮宇. 光頭填詞, Edan 點敢 say no to "天天都 被你開" & "張開口 我是餸菜"?
: Strings by 國際首席愛樂樂團, 扮華麗但係 nowhere near AGA 無期.
監/唱: Edward & Raymond 係唔係特登叫 Edan 唱到一舊舊, 角色扮演一個教育低有懶音嘅幼稚園畢業生?
MV 係正不過今次真係 loop 唔落

花臂 - Juno

邊個咁睇唔開簽sony
荷蘭番茄 發表於 2024-4-3 19:12
力臻 - 之前公開左未?

per se 黎
永遠是軒 發表於 2024-4-3 19:52
小塵埃 bye bye Sony?

Green Music,公開左啦
mt666 發表於 2024-4-3 20:34
Thanks, 有 fellow member 覆左 - Artisans never stop (十二月)

Sony 好似個個都簽好耐
mt666 發表於 2024-4-3 20:48
又真係 !!

Jason 2006 -
Phil 2010 -
Mischa 2012 -
Lil' Ashes 2013 -
Michael 2016 -
Paula 2017 -
Cath 2018 -
Alan 2020 -

有冇港台精選
mrshadowll 發表於 2024-4-3 22:28
有, thanks to 會員 mt666.

中文歌曲龍虎榜 本周精選
透光者 (05) / 過電 (07) / 現任榮譽顧問 (13) / Diff. (16) / BF (NE)
mt666 發表於 2024-4-1 11:29

記錄幾首近來進入948白名單的歌曲:
陳慧敏《拯救我自己》
FT528 發表於 2024-4-6 17:51
作詞:林夕
What is happening? 948 白名單?