返回列表 發帖
笑死
佢都成十年冇填過詞
LoveMirkay520 發表於 2024-4-8 18:07

周氏應該得罪咗當年903高層,佢後期啲歌係好少播
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

可惜唔夠入心 始終可能A0 係時候拍下拖
Carsonliuuu 發表於 2024-4-8 21:47

唱得ok,但唔可以令一首平凡到極點嘅歌昇華,變咗一首求其搵Mag鄭融是但一個唱都可以嘅歌。搵piece雅cover可能唔同哂
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

MV表現唔係咁A0

陣間拍拖就會俾人翻炒佢俾大學優先收生,唔駛讀書
值得某詩人幫佢寫啲 ...
LushKillYourMus 發表於 2024-4-9 03:19

就算A1都經驗不足啦
click here

兩日早霸王都油麻地莎士比亞
Willjohnson 發表於 2024-4-9 11:06

你唔記得小儀係兒登嘅……
click here

之前睇阿小儀ig爭D以為去錯咗兒登fanpage
SugarFree 發表於 2024-4-9 13:07

所以話903狂播大國,不如話成班djs都係大國系歌手fans
click here

-O-O兩首一齊死晒咩玩法?
click here

回復  mosesming

我只會話事到如今903榜似乎係當下唯一仲全力吹捧鏡歌嘅傳媒流行榜, 而大國喺宣傳新歌方 ...
EricC2021 發表於 2024-4-9 16:42

都係互惠互利關係,有錢齊齊賺

仲ff,公平公正有品味? 定只係唔抵得?
click here

遲早同其他唱片公司反面收場
kitlong1019 發表於 2024-4-9 18:20

聰明嘅生意人就食多家茶禮,點會好似有啲傳媒或者唱片公司淨係靠一個channel
click here

仙女沉沒成本先十大?

BF同Jer應該上到
已經冇位畀仙女
梨胃言 發表於 2024-4-9 20:43

華納而家似玩係串流紅到就唔哂effort係傳統media,念out無冠都唔奇
click here

暫借問 903 有冠
hissorhk 發表於 2024-4-10 00:13

呢首對上係有福氣
click here

想上榜要搵903鍾意既班底
kitlong1019 發表於 2024-4-10 09:20

這是上榜基本常識吧
click here

儀態訓練學院 - Jay Fung
下星期一首播
mt666 發表於 2024-4-10 12:29

至尊碟 ready
click here

回復  米色蘇

我只會話呢種做法嘅效果係好似有啲版友話齋: 只要係大國出品, 唔理首歌本身幾廢都好, 903都 ...
EricC2021 發表於 2024-4-10 11:43

可憐AK連冠都無
click here

回復  kwanie
似係,令kiri t神級十大走勢
cubex___ 發表於 2024-4-10 15:06

Kiri 今年唔上位就要變棄將
click here

播到冠同有十大/男歌手又唔同嘅
俾個冠有幾難即 要交功課俾大國唔難
但劣貨播到十大同有獎就真係罪無可恕
...
ahshunlee 發表於 2024-4-10 14:11

劣質十大EGG環球同罪大都唔少喎
click here

我應該補充主要係鏡仔之中嘅頭三位人氣王, 最易得到903如此禮待。
EricC2021 發表於 2024-4-10 14:14

跟紅頂白都係香港娛樂圈生態。
禮待? 咪又係有錢就有冠,5台同一個禮拜冠都得
click here

新城開會,大國華納缺席
xm1n9 發表於 2024-4-10 23:02

呢個台科咗水無回報,出席嚟做咩?
click here

今朝講完,就見到星期六係訪問小明
LushKillYourMus 發表於 2024-4-11 00:10

佢上cctvb係咩玩法?
click here

Hey U 咪已經上過去做 star talk 囉,又唔係第一次
星勤 發表於 2024-4-11 15:08

對某啲想法有態度應該唔會上。之前係俾人吹噓佢嘅立場,定係之前佢只係消費某啲立場嘅人?
click here

唯一未曝光歌曲沉沒成本係1:01
阻住 發表於 2024-4-11 18:09

全碟最hit果首係無派台嘅凡星,傳統傳媒要檢討定華納A&R要檢討?

全碟派咗8首得3首冠,比Honestly 6首冠(5台加埋)差咗好多
click here

Mag確認離開華納唱片,IG contact已改,轉去音樂手作,即係轉做獨立歌手。我本來以為係加入自許紀錄。 ...
ambrose121 發表於 2024-4-11 14:38

其實21年放棄陳蕾谷佢女同已經做到盡,佢歌路窄到一個點,又無運得到好歌,唱得幾好都無用。
成日覺得佢谷唔起同佢性格有關,又或者佢係EGG果陣有PTSD
click here

如果入自許記錄有咩好啲
Garfield 發表於 2024-4-11 19:26

當然最好,但牙醫都養唔掂自己點夠錢養多個?
click here

林中鳥同鐵樹都谷唔起
米色蘇 發表於 2024-4-11 20:31

林中鳥應該crossover -O-O 好似隔離咁咪會紅到爆廠
click here

九字歌如果有派合唱版已經女金咗
梨胃言 發表於 2024-4-11 20:38

呢個只係會益左男金,同埋-O-O 23年影響力同21年差幾遠
click here

入唔到 kkbox 風雲歌手因為 2023 Top 100 Winka 只有一首歌 #27 一手造成, Gin 只有 #38 企好

Eda ...
boy4dudes 發表於 2024-4-11 20:49

Dum Dum谷咁多台冠又十大都入唔到100大?
click here

回復  Tantamjj
軒都得
cubex___ 發表於 2024-4-11 21:13

你係唱片公司,會派個番到數定係倒錢落海嘅人出席?
click here

李駿傑 x 梁嘉茵 唯美本尊 合唱版
下周推出
mt666 發表於 2024-4-12 12:15

最後尸兄快過Jer / Anlo / 姜有男三甲
click here

2025 .1.1
森美: 新增獎項 樂壇霸主:大國
上榜歌曲共有xx首,每一首都係頭三名內
恭喜晒
同時903 即日改名 ...
kitlong1019 發表於 2024-4-12 13:05

當年EGG盛世又咪係咁狂掃
click here

但係光頭填畀佢嘅歌全部都係big hit
今年爭男金點都要搵佢
山旮旯 思念即地獄 給缺席的人唱首歌 ...
梨胃言 發表於 2024-4-12 23:27

後兩首得個頭威,最後成績差到
click here

Wyman = Big Hit Maker
身邊啲Gen Z都係鐘意Wyman有份填詞嘅歌,多過其他填詞人嘅歌
反 ...
米色蘇 發表於 2024-4-13 03:35

以前都有林夕將佢比下去,而家獨大仲唔亂嚟
click here

Ian -3
Willjohnson 發表於 2024-4-13 11:51

可能 尸兄+3
click here

獨立時期997 0上榜,簽咗蛋記就3派3冠
mictong 發表於 2024-4-13 17:31

903捧蛋
click here

遇上你之前的我 MV - gareth.t (show 肌肉的重要性 )
boy4dudes 發表於 2024-4-14 17:27

TysonYoshi個demo唱得好聽好多
click here

因應CC頒獎禮網上投票即將開始, 本人對陳蕾嘅處境有以下疑問:

1. 陳蕾被指包庇渣男造星V學員Nathan一事,  ...
EricC2021 發表於 2024-4-14 16:13

1. 你都講明鐵粉,又點會有影響
2. 就算流失,都唔會去到GinLee度

就呢件事繼續cher得兩種類,Haters同埋EGG嘅人
click here

回復  gcgoobi

咁唔知陳蕾會流失幾多街客票?
EricC2021 發表於 2024-4-14 19:41

要記住今次係viu主場,IanAK fans都會有啲票,舊年又做導師,點都會有啲分
click here

填詞魂攞到最佳原創電影歌曲
joshuakingwa 發表於 2024-4-14 22:05

因為其中一首俾某會員叮死咗
click here