返回列表 發帖

多多指教 - 許廷鏗

單選投票, 共有 44 人參與投票
22.73% (10)
6.82% (3)
0.00% (0)
9.09% (4)
61.36% (27)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: ayckwan

派台日期: 08/04/2024

曲:吳林峰、陳震豪、王耀建、森白B.K
詞:陳詠謙
編:The Hertz
監:于逸堯、許廷鏗、The Hertz

終於開始懂得⼀笑置之
假使⼿裡有書 重新翻⼀次
怎麼不須穿起返學襯衣 先想有老師
⼈⽣的功課 學過 做錯 做過
⼩意思 嘗試

終於開始捨得拋掉架⼦
簇新的我誕⽣ 春風得意
此刻喜歡親⼿擁抱無知
如今之所以被困 必有原因
餘⽣ 不要太⼤意
同時暫停 怨恨 恨過就當粉筆字
寫出新的句⼦

(碰灰 碰釘 碰壁 多多指教)
未挫銳氣 就和未來硬碰 不碰運氣
(理想 妄想 冥想 天天爭拗)
別帶敵意 逐條問題候教 因我想知
道 願重頭學過
路 盡頭定有新突破

洗耳恭聽⼼裡真正意思
初衷的要旨 別要寫標語
⼀筆⼀筆繪出⾃由叢書
做當天不計代價的傻孩⼦
從此 不會再認輸
無窮念頭 創造 環連環構思

未挫銳氣 就和未來硬碰 不碰運氣
(理想 妄想 冥想 天天爭拗)
別帶敵意
逐條問題候教 因我想知
道 願重頭學過
路 盡頭定有花 還有好結果

(碰灰 碰釘 碰壁 多多指教
別帶 敵意 侯教 因我想知)
理想 妄想 冥想 天天爭拗
盡處亦要走

就和未來硬碰 不碰運氣
理想 妄想 冥想 天天爭拗
逐條問題候教 因我想知
道 願重頭學過
路 盡頭定有新突破
Nick's Music Selection 2024 (Week 18)
1. 隔牆有耳 - 張天賦  2. 超微型探險 - FOOLYA  3. 慢性分手 - 雲浩影

著起龍袍都唔似太子
The Hertz 都救唔到

著起龍袍都唔似太子
賴爽 發表於 2024-4-10 07:47

但首先個曲本身係一塊爛布, 點整都唔係龍袍.
聽番2021 算, 上隻碟有首平庸之鬼叫可以聽下成日PLUG 埋D 唔好聽GE 歌,
整咁多歌出黎我又FORESEE 唔到佢可以開紅館PROVIDE 到個FULL PICTURE,
不如安份守己做番D MASS APPEALING 少少, 否則冇人會再聽

離開華納之後身型同歌都走樣走到咁
不如做返全職牙醫
乾一罐冰汽水

個cover以為係10年前嘅歌
Week 18
冠軍歌:留香瓊 - 半空

回到十年前嘅豈止係個封面
又唔係要出騷,就唔好格硬拼貼一首野出嚟啦
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

著起龍袍都唔似太子
賴爽 發表於 2024-4-10 07:47

佢表面係金,內裡連銅都不如
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

佢表面係金,內裡連銅都不如
JasOh103 發表於 2024-4-10 23:38

你錯了 佢表面都無金

What a flop and joke he is

呢首真係唔得,我作為fans都接受唔到,可能Alfred本身唔適合唱rock歌,同埋個melody有啲奇怪,其實Alfred應該要唱番情歌,如果唔係只有繼續flop,2分。

⼀樣不一樣?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而