返回列表 發帖
05-07最難聽 擺埋晒一齊

點解佢啲歌可以咁鬼難聽。。。唱歌又唔好聽,但又超多人吹捧。 媽呀,我隻耳仔呀 ...
digitalfossil 發表於 2024-4-17 18:21

所以先話華垃 PR 功力大到識洗腦咁濟
華垃捧緊行年青路線嗰啲歌手,基本上啲 Gen Z 個個都識,就算唔知佢唱緊乜,都可以紅得起

GaracyTan 發表於 2024-4-17 20:38

學Time & Faith將好聽同難聽分開

唔係4-7咩。

唔係4-7咩。
FY5856 發表於 2024-4-17 20:48

4唔算太難聽
係live差啲

4唔算太難聽
係live差啲
梨胃言 發表於 2024-4-17 20:49

4唔算好聽啦
應該只有 1/2/9/11 會好啲

學Gareth T話齋
音樂人行得太前,聽眾太落後,唔肯接受另類音樂
如果逆流紅咗都會喺呢度俾人話 ...
米色蘇 發表於 2024-4-17 20:10

難聽≠另類,唔好啦  佢根本就carry唔到個sound,唱腔亂嚟咁,一啲rock味都冇

華垃捧緊行年青路線嗰啲歌手,基本上啲 Gen Z 個個都識,就算唔知佢 ...
FY5856 發表於 2024-4-17 20:47

真係好癲,佢哋捧埋嗰班騎呢怪真係個個都唔掂,簽埋其他啲老牌啲嘅歌手又投閒置散,唔理,打壓,Mag子好慘呀

講得好好 直接skip 三首
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

華納啲碟設計真係好有問題 我打開就發現隻碟至少有六條花痕
「微笑之中 接受還未有 答案。」

華納啲碟設計真係好有問題 我打開就發現隻碟至少有六條花痕
misterben111 發表於 2024-4-18 01:09

呢間公司出啲呃錢野係咁上下
產品質素差到飛起
唱片公司主要應該係賣碟
但係隻光碟永遠都係最唔受重視嘅component
個design求其就揈出嚟 一啲保護都冇
華納賣劣野 無論啲歌手定產品都好劣!
陳蕾冚家死

我又覺得沉沒成本冇咁難頂
但後面太奔放 應該好難聽太多
Week 20
冠軍歌:Kiri T - 至少做一件離譜的事

產品質素差到飛起
唱片公司主要應該係賣碟
但係隻光碟永遠都係最唔受重視嘅c ...
stephybest 發表於 2024-4-18 18:43

偏偏好多人都鍾意D劣野,十足洗晒腦咁。應該歸功於華垃PR太成功?

想聽陳蕾翻唱 Set Fire to the Rain

回復 63# FY5856

或受惠於Nathan事件前建立嘅"樂壇社工"形象?

產品質素差到飛起
唱片公司主要應該係賣碟
但係隻光碟永遠都係最唔受重視嘅c ...
stephybest 發表於 2024-4-18 18:43

係保護隻碟嗰part差啲啫
唔使發大嚟講到成間公司都垃圾嘅
而且都唔係隻隻碟都係咁
MC隻碟就保護得幾好
朋友已走 轉圈轉圈 哈姆共你
無愛可失 轉圈轉圈 舒發悶氣

回復 66# sampras625

原文樓主同FY會員如今已成本壇之著名反蕾份子, 無必要同佢哋拗。

回復  FY5856

或受惠於Nathan事件前建立嘅"樂壇社工"形象?
EricC2021 發表於 2024-4-19 11:18

營造個樂壇社工形象出黎,就等於有考社工牌咩?

營造個樂壇社工形象出黎,就等於有考社工牌咩?
FY5856 發表於 2024-4-19 14:37

無牌社工差啲害到契家佬跳海
陳蕾冚家死

無牌社工差啲害到契家佬跳海
stephybest 發表於 2024-4-19 18:13

幫識既人就唔駛考慮其他人既感受,咁樣真係社工咩
   反 OT: Honesty 賣晒都有加印,話唔定今次出念V2 (aka 念恩版) 呢

華垃捧緊行年青路線嗰啲歌手,基本上啲 Gen Z 個個都識,就算唔知佢 ...
FY5856 發表於 2024-4-17 20:47

好值得研究下. Gen Z 鐘意GE 野就係上一代不入流ge 野

好值得研究下. Gen Z 鐘意GE 野就係上一代不入流ge 野
快劍俠 發表於 2024-4-19 23:23

而上一代入流嘅嘢在Gen Z眼中係唔入流

米色蘇 發表於 2024-4-19 23:34

又未必, 但佢地會話佢不喜歡

咁講教主

咁講教主
梨胃言 發表於 2024-4-19 23:41

教主的金主米係以前追四大天王班AUNTIE LOR
BTW 沉沒成本D 詞終於有D 新野但個曲唔好聽

教主的金主米係以前追四大天王班AUNTIE LOR
BTW 沉沒成本D 詞終於有D 新野但個曲唔好聽 ...
快劍俠 發表於 2024-4-20 05:32

主主都有妹豬同後生鍾意
姜姜年齡層老啲
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

美Aiiiii 已經係人板,Gen Z 冇幾多個識貨
   但美管隻碟既金主會係咩人呢? 炒家? 上隻 Honesty 好似見過有實體二手店賣 $59X 而且走到

但美管隻碟既金主會係咩人呢? 炒家? 上隻 Honesty 好似 ...
FY5856 發表於 2024-4-20 17:28

想賣咗隻1029佢呀 啲仙粉有冇興趣接貨
陳蕾冚家死

但美管隻碟既金主會係咩人呢? 炒家? 上隻 Honesty 好似 ...

美Ai上一代入流咩

想賣咗隻1029佢呀 啲仙粉有冇興趣接貨
stephybest 發表於 2024-4-20 18:19

1029 應該放到高價,我嗰隻係 Honesty
     C記價 1029 甚至去到 $7000,當然一定係釣魚價,但叫三四千都可以走到

美Ai上一代入流咩
Yan 發表於 2024-4-20 19:19

應該要捧佢嗰陣就冇捧,咁當時蛋要捧容祖國呀嗎

FY5856 發表於 2024-4-21 08:34

咁點解佢係上一代入流而gen z眼中唔入流嘅人板

FY5856 發表於 2024-4-21 08:34

美AI 一出道就拎金曲都叫唔入流? 不過之後D歌方向錯晒, 我係送我一個家隻碟冇再聽 到快樂眼淚先再聽下  GEN Z 唔會話佢難聽GE, 但唔鐘意LOR  走去聽tyson yoshi 林家LIN 洪雞毛  都係佢地自己GE 投射,

隻念恩大碟,CD 倉已起價,郁家賣緊。$259D 炒家可以繼續入手,C 記仲有水位