返回列表 發帖
想問下Day 0係咪當玩完啦
呢首霉到連豁達推介, 李志剛環球榜同新城外語榜都上唔到 ...
阻住 發表於 2024-4-16 10:23

其實只係跟番正常上榜速度吧
依家咁講隨時會燈左
20HKPMSK 2024 Week 09
01 愛已過去、02 一小節人生、03 Why You
21 傾城

想問下Day 0係咪當玩完啦
呢首霉到連豁達推介, 李志剛環球榜同新城外語榜都上唔到 ...
阻住 發表於 2024-4-16 10:23

可能等緊Lillard playoff出局親自嚟香港plug歌
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

可能等緊Lillard playoff出局親自嚟香港plug歌
JayantL 發表於 2024-4-16 19:01

咁又好快嘅啫
Nick's Music Selection 2024 (Week 18)
1. 隔牆有耳 - 張天賦  2. 超微型探險 - FOOLYA  3. 慢性分手 - 雲浩影

賺就一定賺夠
但呢條小氣鬼而家先拎得10次叱咤填詞人
肯定想拎多5次過埋林夕(14)先減產 ...
背山望海 發表於 2024-4-16 17:05

唔淨在喺共和榜刷夠15次以上填詞人大獎

賺就一定賺夠

拎幾多次都唔夠林夕影響力大
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

賺就一定賺夠

可能都想拎多3次金曲獎最佳作詞人過埋林夕(2)先減產

JAY FUNG儀態訓練學院 - 馮允謙

boy4dudes 發表於 2024-4-16 22:04

其實以諷刺角度又唔係好差嘅,好過5/6首歌直接怨人
反而想知JF錄音時明唔明歌詞玩緊咩
21 傾城

其實以諷刺角度又唔係好差嘅,好過5/6首歌直接怨人
反而想知JF錄音時明唔明歌詞玩緊咩 ...
LushKillYourMus 發表於 2024-4-16 23:05

應該唔知 呢份詞對佢應該好高難度,又密又深

Lava live好過錄音聽到好嬲入詞會令人好嬲
未來神19次想點
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

以為 JF 首新歌叫《儀態訓練學院》原來叫《JAY FUNG儀態訓練學院》
boy4dudes 發表於 2024-4-16 16:30

噴

今次眼又低手又低WO,  噴到喊, 本身以為係D 搞下GAG 歌, 現在係仲衰過GAG 歌
  搵個識中文ge 唱成件事會再核突D

美煎係咪岩岩拍完MV
marc0oxp 發表於 2024-4-15 23:12

仲拍DIFF. ??  唔拍冇人知GA, 留錢下一PLUG LA

觀點與角度
呢度講到份詞有幾咁噴
我倒覺得驚喜2024仍有儀態學院嘅成立
有人會寫 有人會唱 於是可以有人喜歡有人不喜歡

期待在cool hot hits可以給個五
凡楓樂章 :《無答案》

儀態訓練學院又唔係真係講到咁差啫

等緊 cool hits 投票 post +1

Lava live好過錄音聽到好嬲入詞會令人好嬲
未來神19次想點
cubex___ 發表於 2024-4-16 23:29

唔通 per se 入罪大既大禮就係速冠???????

FY5856 發表於 2024-4-17 02:19

Per se 以往都有2 3次試過高位上 / 好快上高位

無門、鬥快、在我失去色彩之前多多指教
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

回復 65# FY5856
最好嘅唱功,可惜填詞非常差
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

應該唔知 呢份詞對佢應該好高難度,又密又深
rainbowycc 發表於 2024-4-16 23:21

咁希望至少個英文名係本人了解後同意加嘅
否則邊個咁睇邊個都幾噁心
21 傾城

個曲愈聽愈好聽
有無得mute晒啲歌詞留返把人聲
咁希望至少個英文名係本人了解後同意加嘅
否則邊個咁睇邊個都幾噁心 ...
LushKillYourMus 發表於 2024-4-17 09:20

入晒光頭數算啦
邊個敢改佢啲歌名

carl叔叔編得好好
开花五千日

FY5856 發表於 2024-4-17 02:19

梗係假像啦!!!!!!!!! 今WK 100%肯定係LAFS冠!!!!!!!!! 我用成副身家同任何人賭幾多都得!!!!!!!!!!!!!!! 否則我永久退出cm!!!!!!!!!!
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

個曲愈聽愈好聽
有無得mute晒啲歌詞留返把人聲

入晒光頭數算啦
邊個敢改佢啲歌名 ...
wing 發表於 2024-4-17 10:13

出翻個英文版就正啦
(你呢個要求係食茄牛通唔要通D frd黎
聽過最有用的勸告 就是盡力行你的路

出翻個英文版就正啦
(你呢個要求係食茄牛通唔要通D frd黎)
WIL-HIN 發表於 2024-4-17 10:18

你都加緊錢要出前一丁大光麵
21 傾城

無咗段死人RAP 真係好得多

可能期望值係負數
呢首又唔係真係咁差
不過普通到...
Music Treasure Chart Week 17: 填詞魂 | Aren't You Thinking of ___? | 藝術 與 科學

好K

903 肯定熱播喇
SKM HK Music Chart 2024 Week 17
冠軍歌:Pandora - 緊急應變逃生法

個曲真係有徐浩浸除

可能期望值係負數
呢首又唔係真係咁差
不過普通到...
mt666 發表於 17/4/2024 12:18
Un 難聽嘅都聽過
呢首真係算唔上係乜

但好唔好聽就再講

喜歡深櫃
DM多仔多到覆唔哂

CLOUD 想拎女金 !

kwanie 發表於 2024-4-17 13:26

估唔到幸兒第五隻銀係輸俾後輩

CMH 發表於 2024-4-17 13:41

陳蕾其實都係後輩
DM多仔多到覆唔哂

CMH 發表於 2024-4-17 13:41

破紀錄5個女銀!
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

破紀錄5個女銀!
fifty1205 發表於 2024-4-17 14:01

煎煎又贏

Diff. 未派加長版都就快70

黃言 index: 2

今年D前輩去曬邊 斤欠仲係神隱 同埋佢喺度的話 公司一定就捧佢先過Cloud
美迦同環球共存 美Gin常在 但金獎不在
念恩一役之後 美管仲有無公司力捧
美樹唔知幾時出新歌
黃鹽持觀望態度
莫非祖國班師回朝? 定係今年即刻黎多個世代更替

深閨都算係咁
不過唔明點解最尾嗰段上咁高音

回復  FY5856
最好嘅唱功,可惜填詞非常差
cubex___ 發表於 2024-4-17 09:00

用字粗鄙哽耳,呢啲垃圾都要夾硬收貨
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

唔會今年住啦,人氣同歌嘅傳頌度暫時都只係麻麻
click here

今年D前輩去曬邊 斤欠仲係神隱 同埋佢喺度的話 公司一定就捧佢先過Cloud
美迦同環球共存 美Gin常在 但金獎 ...
ahshunlee 發表於 2024-4-17 14:32

今年繼續捧多D人上位
女金:Gin Lee、女銀:雲浩影、女銅:泳兒
男金:馮允謙、男銀:洪嘉豪、男銅:陳卓賢

黃言 (Tell Me I'm Good) - 黃妍

Audio

MV

支持教主今年拎男同
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

支持教主今年拎男同
我等我在 發表於 2024-4-17 15:35

今年咁多疑似男銅出現…
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

徐浩又翻炒舊作 深閨 副歌 feels like We All Are, 最後幾句好似 洪助昇 首 生活復常

去贖回情感的幼細 = 過去是回不去
世上人脈不怕一朝作廢 = 寂寞還是擁有新的興趣
幸福皆因與你自閉 = (明日之旅) 依稀有你 特殊伴侶

今年咁多疑似男銅出現…
l00540 發表於 2024-4-17 15:48

AL Kaho +Him 全部都可能係男同

今年繼續捧多D人上位
女金:Gin Lee、女銀:雲浩影、女銅:泳兒
男金:馮允謙、男銀:洪嘉豪、 ...
1d14 發表於 2024-4-17 15:02

女金銅同公司嘅機會細啲
男銀銅調翻轉會合理啲

2月29 派台終於應該上do you mind

AL Kaho +Him 全部都可能係男同
Kfmusic 發表於 2024-4-17 17:52

Ian、MC、Jay Fung可以直接爭金、銀
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見