返回列表 發帖
回復 367# gcgoobi

所以我嘅疑問係在於Diff.是否終於切中903班DJ嘅口味。

今年係咪完全冇街客投
時間管理大師都5強
梨胃言 發表於 2024-4-21 15:38

至少我冇投

我情願拎啲錢/時間買多隻碟/睇多場show
DM多仔多到覆唔哂

回復  gcgoobi

所以我嘅疑問係在於Diff.是否終於切中903班DJ嘅口味。
EricC2021 發表於 2024-4-21 15:55

903班DJ嘅口味越嚟越bad  taste
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

至少我冇投

我情願拎啲錢/時間買多隻碟/睇多場show ...
mosesming 發表於 2024-4-21 15:56

是但啦, 投來又唔會改變賽果

本人票投嗰四首(救命稻草, MIZU, 仍有心跳脈搏同~*Silencio...Shh)全數出局

想借問是否有鏡/鏡粉 ...
EricC2021 發表於 2024-4-21 15:52

點解仲有人對呢個頒獎禮有期望呢?
跟本電視台有簽歌手/唱片公司都唔應該攪咩頒獎禮
浪費時間同金錢

發現收到收到7強不入->5強
Afraid 2.0
至少我冇投

我情願拎啲錢/時間買多隻碟/睇多場show ...
mosesming 發表於 2024-4-21 15:56

跳唱嗰5強係咪投金草莓

回復 405# kitlong1019

純民選又俾鏡粉玩爛, 專業評審又有人話黑箱作業。香港樂壇頒獎禮嘅困局真係難搞!

回復  kitlong1019

純民選又俾鏡粉玩爛, 專業評審又有人話黑箱作業。香港樂壇頒獎禮嘅困局真係難搞! ...
EricC2021 發表於 21/4/2024 16:10
個困局咪就係有你呢啲咁嘅人日日喺度嫌三嫌四

睇黎MC 似就完約,唔知會轉去邊間
應該間間都想搶
Froggy 發表於 2024-4-20 18:05

唔怪之得咁靜啦

JACE / MARF 銅大機會
hissorhk 發表於 2024-4-20 21:24

雲姨 席都有機

Ginlee out曬

回復 411# begin

先不論閣下對Gin嘅喜惡同佢今屆參選歌曲嘅質素, 但係喺鏡粉當道下, CC頒獎禮歌曲獎民選部份旺男唔旺女已經唔係新鮮事, 有關歌曲出局不過係遲早嘅事。

究竟儀態有冇得上 (index: 3)
一想李每天黑得太快 想得心血澎湃 想不想再捱

啱啱賣咗下次拉闊 promo
第1位公佈:Edan Lui
SKM HK Music Chart 2024 Week 20
冠軍歌:Jaime Cheung 張天穎 - 低調

估:
流行:Dummy(專業評審:0) VS遊樂場
R&B:世一
搖滾:浮床(專業評審:0)
唱跳:Money(專業評審:0)

年度歌曲:遊樂場>世一>Dummy
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

Ginlee out曬
begin 發表於 2024-4-21 17:28

開唔開心?
Weekly Pick: 至少做一件離譜的事 - Kiri T

leo_03 發表於 2024-4-21 18:10

黃妍 Lolly Talk?

好彩你反咗容先,唔係一陣某會員又以為你係英皇打手,有啲元老好惡,反蕾就係英皇打手  ...
賴爽 發表於 2024-4-21 08:43

唔係有啲元老好惡咁簡單
而係 Sin 女粉 = 惡
同埋 CC 搖滾歌曲 5 隻有 3 隻華垃,甚至連伸縮都仲係到
唔係傳說華垃投票機器真係開左,但只係開俾搖滾歌,開到三車相撞咁款
   流行歌得番軒頂得住啲鏡仔sssss

我投個啲得番入場人士注意仲留得低PS: 一向反容,十年有多。蛋公司青黃不接係抵死的

回復  米色蘇

希望魔咒永遠繼續,同埋真心唔想flop gin lee攞女金lor ...
begin 發表於 2024-4-21 11:53

美Aiiiiii 被欣直強搶女金都未還
容祖國魔咒最好就永久消失

個困局咪就係有你呢啲咁嘅人日日喺度嫌三嫌四
kwanie 發表於 2024-4-21 16:34

我上年無去投票,因為我以為Viu tv 學新城電台「分豬肉」,但睇完chill club 頒獎禮後,發覺原來係防止mirror成員 「壟斷」歌曲獎項才會作出這個安排,歌曲分類原來用作「走線」之用,所以決定今年投票支持這個頒獎禮,除非所有歌曲類別候選名單都有mirror 成員角逐,但我相信不會發生這個事情

leo_03 發表於 2024-4-21 18:10

【拉闊2024】今年第二場拉闊即將面世!
天氣放晴嘅夏夜,你最想喺拉闊台上見到邊個?4月24日(星期三)為大家揭曉今次嘅主角,一齊投奔呢場屬於拉闊嘅仲夏夜之夢????!

https://www.facebook.com/share/v/rVETNindmGH4SwQ1/?

投奔 + 條片既「初夏」- 估有美祖
仲夏 + 條片既「花火」 - 估有琪琪

天氣放晴嘅夏夜,你最想喺拉闊台上見到邊個?4月24日(星期三)為 ...
阻住 發表於 2024-4-21 20:12

以為係謝安琪,原來係梁詠琪

天氣放晴嘅夏夜,你最想喺拉闊台上見到邊個?4月24日(星期三)為 ...
阻住 發表於 2024-4-21 20:12

之前呢度有人講過陣容

Btw 有冇實體記招

喃嘸師
Nick's Music Selection 2024 (Week 21)
1. 低調 - 張天穎  2. Thank You Postman - 陳卓賢  3. 也許沒有未來神 - per se

髮型好mk

喃嘸佬 出 喃嘸歌
SKM HK Music Chart 2024 Week 20
冠軍歌:Jaime Cheung 張天穎 - 低調

Chill Club 推介榜@2024/04/21

RK  LW Songs       Singers
01  08  如果電話亭     楊樂文
02  09  美男子圖鑑               麗英
03  10  現任榮譽顧問            陳宗澤
04  06  緊急應變逃生法   Pandora
05  03  過電        張蔓姿
06  07  Diff.        李幸倪
07  ne  筆觸男孩憂鬱之死      柳應廷
08  ne   隔牆有耳                張天賦
09  05  秒速 8 公里      ROVER
10  ne  三生有幸                  周殷廷

本周共3首新上榜歌

out
01  白髮齊眉      鄧小巧
02  異人之野望     Nowhere Boys / 陳泳伽
04  I Am All Alone   黃淑蔓

評分人數

男金is coming
开花五千日

MC派歌上VIUTV!
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

可唔可以好似特倫斯夢遊仙境咁出色
开花五千日