返回列表 發帖
投都無用啦 我地啲零星票數邊會影響到個垃圾賽果
根本就係AL 同 姜 2件垃圾鏡粉比賽嚟 ...
背山望海 發表於 2024-4-15 17:27

有兩個genre無大國嘅人
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

LAFS仲未狂播是咪讓路比雷同/per se速冠然後自己3>1
cubex___ 發表於 2024-4-15 17:26

今個星期冠未夠數十大
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

又黃又藍, SONY傻左?
快劍俠 發表於 2024-4-15 21:40

應該用國安法定23條?
click here

咁係因為你悲觀,我見到嘅係903
鼓勵勤奮,幾好吖
LushKillYourMus 發表於 2024-4-16 10:02

咁最佳努力獎要拎男金先
click here

浪費咗個曲big time
leroyjaime 發表於 2024-4-16 05:55

方丈賺夠移民未?
click here

賺就一定賺夠
但呢條小氣鬼而家先拎得10次叱咤填詞人
肯定想拎多5次過埋林夕(14)先減產 ...
背山望海 發表於 2024-4-16 17:05

拎幾多次都唔夠林夕影響力大
click here

回復  FY5856
最好嘅唱功,可惜填詞非常差
cubex___ 發表於 2024-4-17 09:00

用字粗鄙哽耳,呢啲垃圾都要夾硬收貨
click here

CLOUD 想拎女金 !
kwanie 發表於 2024-4-17 13:26

唔會今年住啦,人氣同歌嘅傳頌度暫時都只係麻麻
click here

MC D 歌差咗咁多 點爭..出埋隻雜錦 TERRIEBLE 大碟
hissorhk 發表於 2024-4-17 21:19

MC要去徐浩先有得救
click here

**** 本內容被作者隱藏 ****
艾粒RE 週數要-1
煎冠先讓路比美祖?
後面好似無乜歌好攝 ...
kwanie 發表於 2024-4-17 21:03

其實呢堆歌都夠冠到Week21
click here

Diff. 未派加長版都就快70
梨胃言 發表於 2024-4-17 14:12

都話咗2分鐘貨仔係radio friendly
click here

話說MV幾時有? 比起前年今年有點低調
Willjohnson 發表於 2024-4-17 21:43

EGG 無錢拍
click here

而家係咪連Safari都show唔到YouTube片
梨胃言 發表於 2024-4-18 14:22

show唔到好耐
click here

突然覺得Lost At First Sight 好唔少
kwanie 發表於 2024-4-18 09:59

LAFS好好喎,無徐浩同方丈噴詞
click here

恭喜MAG
kwanie 發表於 2024-4-18 23:27

直衝死位
click here

如果兩個project集於一張唱片
應該無主題可言…

- vincy is still single vs Vincy’s singl ...
l00540 發表於 2024-4-19 12:24

點會無主題?  Dark and the rest of the dark
click here

Aska3次,應該可以首登叱咤台啦!
大胸懷大志!Aska+Stanley+Tyson三人組!
(火火仲未有入場券????) ...
trafficyu 發表於 2024-4-19 16:40

首歌好remy 嘅Closer
click here

希望有齊人版伸縮表演睇!
Tantamjj 發表於 2024-4-19 21:28

EGG係咁煲大件事又管浩鳴都對投票無影響,碟又好賣,好好檢討一下用咗幾廿年嘅踩低人哋嘅方針啦。
我相信鍾意Gin Lee都可以鍾意陳蕾,鍾意陳蕾都可以鍾意Gin Lee
click here

肯定唔會兩個同時鍾意啦
當年有邊個會容楊、容謝同時鍾意?
反而會楊謝同時鍾意{:1_9: ...
我等我在 發表於 2024-4-19 21:52

兩個都係我個榜嘅女金,點會唔可以
click here

903都放棄佢啦,扮完黃
kitlong1019 發表於 2024-4-19 22:32

當我話人話係食人血饅頭嘅時候無人信,時間已証明一切
click here

呢首甘ge 野都冠 聽左2次已經吾會有興趣再聽
hkbaby 發表於 2024-4-19 22:42

2分鐘攝時間一流,已經話播一次念可以播兩次Diff
click here

都唔諗下小明俾viutv封殺
米色蘇 發表於 2024-4-19 23:24

點解要殺?
click here

立左法,轉汰自保,人不為己,天誅地滅啊
我覺得小明咁做完全無問題
Ladyfafa 發表於 2024-4-20 01:40

咁林二玟都無問題啦
click here

林二汶個case複雜好多七一唱中華頌+師尊事件
mosesming 發表於 2024-4-20 09:17

如果無人話事件,我唔會強烈覺得佢食饅頭,出遲一星期唔會死嘅
而家嘔番個獎出嚟都可以當無事發生
click here

今年組合金應該雷同同垃圾DJ爭
Kj2052 發表於 2024-4-20 09:39

垃圾dj賣樓勁蝕,今年要努力跑數
click here

MC  嚟緊自己寫歌, 有 4 首, 唔知講緊曲定詞
hissorhk 發表於 2024-4-20 11:37

butterfly 好正無人理
click here

Ilub 還在
danielsks1988 發表於 2024-4-20 11:46

其實高層就唔好霸住個位,又唔係質素高
click here

林二汶個case複雜好多七一唱中華頌+師尊事件
mosesming 發表於 2024-4-20 09:17

咁千嬅eason都ok
click here

對於CC頒獎禮嘅歌手/組合/樂隊等獎, 個人認為長遠嚟講, 亦應該好似歌曲獎, 另設專業評審表揚獎, 以調和由於 ...
EricC2021 發表於 2024-4-20 23:46

所謂香港專業評審一啲都唔專業,如果好似金曲獎咁,評審要寫段文解釋點解投某個人某首歌先可以考慮下,暗票同黑箱作業一樣。TVB音統處已經話俾你知,一個人嘅票大過所有冇嘅票
click here

雖然依家講好似言之尚早, 不過萬一903真係出現“Gin升蕾降"嘅現象, 究竟以下邊個理論最有可能?

1. Diff.  ...
EricC2021 發表於 2024-4-20 18:51

1同3唔成立。唔通903dj好鐘意dumdum?
click here

去到 4 月 觀乎播歌 ap
903 暫時取態似乎係。。。
男: Jayfung HKH Ian
女: Gin Cloud 蕾
組: per se   co ...
hissorhk 發表於 2024-4-20 17:41

有一年濤帶頭,之後就
又有幾年歌手去到6月先first plug,金咗
其實未去到9-10月等歌手派埋last plug,都估唔到最後取態
click here

最專業嘅一次應該係20年幸兒0% 迪迪評審第一
梨胃言 發表於 2024-4-21 01:23

原因?無答案
click here