返回列表 發帖

《慈善星輝仁濟夜》討論區

日期:2013.01.05 (六)
時間:8:30PM 翡翠台、高清翡翠台

主持:崔建邦, 陳倩揚, 陳庭欣, 陳國峰, 黃心穎

嘉賓:Face to Face, 王菀之, 李幸倪, 林峯, 洪卓立, 胡渭康, 郁虹, 容祖兒, 張秀文, 陳僖儀,
    葉麗儀, 鄧紫棋, 黎耀祥, 薛凱琪, 羅力威

2013年度「頭炮」大型慈善節目《慈善星輝仁濟夜》,旨在為「仁濟永強全癱病人基金」籌款,為有需要的全癱病人,解決經濟困難。

今年大會破天荒以演唱會形式舉行籌款,邀請多位樂壇紅星,包括葉麗儀、胡渭康、容祖兒、林峯、薛凱琪、王菀之、G.E.M.、羅力威、洪卓立、Gin Lee、陳僖儀等,大唱首本好歌之餘,更和仁濟受助人交流合作。此外,1990年出道的二人女子組合Face to Face,成員吳少芳於1992年不幸遇上嚴重交通意外,導致全身癱瘓。為了鼓勵全癱病人振作,以及呼籲善長共襄善舉,兩位成員會再次踏上台板,為大家獻唱當年流行一時的<一些>。

另外,已經連續數年支持仁濟醫院的「視帝」黎耀祥,現身分享擔任「仁濟慈善大使」的原因和感受,更和歌手們大合唱。而王菀之、G.E.M.、張秀文更會聯同仁濟主席,探訪三個個案的受助人,讓大眾認識仁濟的服務和工作,讓各界善長了解所捐出的一分一毫如何用得其所,鼓勵大家慷慨解囊,踴躍捐輸。

評分人數

羅力威;P

fi!!
相隔3年, fi終於可以回歸TVB了:'(

G.E.M. 咁勤力
佢經理人又咁變態
今年最受歡迎女歌星會唔會係佢?
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

G.E.M. 咁勤力
佢經理人又咁變態
今年最受歡迎女歌星會唔會係佢?
Our_Souvenir 發表於 2012-12-29 17:19

應該唔會咁快
但佢今年有機首奪十大

應該唔會咁快
但佢今年有機首奪十大
KennyCheng23 發表於 2012-12-29 17:22

如無意外應該真係會首奪十大既
如果 TVB 再唔比十大佢睇死佢唔再簽約架啦
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

Joey,Gin Lee,Fiona,Ivana :victory:
好野!終於有番d睇頭!

FACE TO FACE!!!!!!!
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

應該唔會咁快
但佢今年有機首奪十大
KennyCheng23 發表於 2012-12-29 17:22

快?
容天后99年出道 03年拎最女 都係4年
GEM依家都係4年.
你唔係話容天后太快拎呀嘛;P

FACE TO FACE!!!!!!!
星勤 發表於 2012-12-29 17:49

我要聽情迷MILANO <3
雖然依首歌播個時 我仲味出世xD頂!_!原來只係唱一些-_-"

耶有fi~

fiOna 終於上TVB唱新歌啦!!!!

#林峯#出席#慈善星輝仁濟夜#,節目中現場演繹了#同林#和#一刀切#兩首歌,1.5(明晚)8點半翡翠台和高清翡翠台有得睇!

洪卓立Ken 穿著裙子在#慈善星輝仁濟夜#節目中現場演繹了歌曲#翩翩起舞#,還演唱了勵志歌#某天再會#和#前程錦繡#,不要錯過!

羅力威 在#慈善星輝仁濟夜#節目中現場演繹了歌曲#紅不紅#,另外也跟師姊祖兒合唱了#雙子情歌#,請留意1.5(明晚)8點半翡翠台和高清翡翠台的播出!

等睇G.E.M.跪玻璃;P
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

快?
GEM依家都係4年.
你唔係話容天后太快拎呀嘛 ...
kel_kelvin 發表於 2012-12-29 18:29

容天后03果年紅到發紫。:L

快?
GEM依家都係4年.
你唔係話容天后太快拎呀嘛 ...
kel_kelvin 發表於 2012-12-29 18:29

跟本冇可比性, 祖上位果陣有Sammi, Kelly, 千千呢D炸子雞.
美醬只有Kary to fight, 美醬有優勢好多架.
佢今年再唔攞就要去歐美發展架啦.
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

羅生真係好特殊~;P

直播?
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

直播?
steph123 發表於 2013-1-5 17:06

今次錄播
琴晚錄影

下... 仲以為live

【on.cc 東方互動 專訊】 歌星薛凱琪因唱片公司版稅風波已有三年沒有在TVB亮相,轉投新唱片公司後,她終於可以亮相TVB的《慈善星輝仁濟夜》節目,在九展錄影時更少有地「賣大包」,以性感低胸裙「谷胸」現身,她表示是為了尊重場合,強調並非走性感路線。

Fiona:)唱哂成首

PACO  :lol  真幫到 Fi

簽名被屏蔽

fifi第一個出場+唱曬成首

why no 留白 {:3_61:}

我真的受傷了好聽:victory:

冇留白 SADDD

SITA..........突然出左黎

簽名被屏蔽

我覺得sita 唱得好難聽咯。。。

fifi第一個出場+唱曬成首
PangChiYeung 發表於 2013-1-5 21:11

咁有面子 ;P

唔知GEM探訪果時會唔會黑面歧視人呢?;P

gem隆重登場

超級國際天后好似唱咗三首自己既歌!!!!
Someday I'll Fly WHUD 同 失真

突然降key...:Q

淨係唱得兩首自己歌
Good Quality 小姐經理人又話出聲XD

超級國際天后好似唱咗三首自己既歌!!!!
Someday I'll Fly WHUD 同 失真
PangChiYeung 發表於 2013-1-5 21:41

好聽....真正天后

簽名被屏蔽

gem隆重登場
阿mark 發表於 2013-1-5 21:39

仲乜用Joey歌名

應該是GEM What Have u done

淨係唱得兩首自己歌
Good Quality 小姐經理人又話出聲XD
mamakin 發表於 2013-1-5 21:46

喂....怕比你地聽多首...感動到喊

仲乜用Joey歌名

應該是GEM What Have u done
Chun2009 發表於 2013-1-5 21:48

:shutup: 唔得左添 甘就粉墨登場啦

喂....怕比你地聽多首...感動到喊
Chun2009 發表於 2013-1-5 21:49

CUT 左WHUD 呢首997 16WKS 個歌喎但係...

btw 點解今日唱既歌 頭先勁歌有幾首唱過

呢個歌手吾掂
有對比;P

CUT 左WHUD 呢首997 16WKS 個歌喎但係...

btw 點解今日唱既歌 頭先勁歌有幾首唱過 ...
mamakin 發表於 2013-1-5 21:51

吾公平囉.......

Gin Lee cut得好肉酸

PangChiYeung 發表於 2013-1-5 21:53

人地唱一Part 佢得一分鐘

PangChiYeung 發表於 2013-1-5 21:53

可能岩岩勁歌唱左一次,所以衣家要cut多d

IVANA唱英文歌超正啊.我真的受傷了都好耐無聽
因為半個鐘頭前要睇第2個台..無睇到fiona
一轉台就見到chok王..竟然唔唱同林??!:o

new ac:留言
the old ac:做板主,開電視區post