返回列表 發帖

2013年拉闊討論區

第一場拉闊:林二汶x薛凯琪x王菀之x吳雨霏

日期: 21/5/2013
活動: 香港會議展覽中心「903id club拉闊音樂會」
嘉賓: 林二汶 、 薛凱琪 、 王菀之 、 吳雨霏 。
時間: 20:15
地點: 灣仔香港會議展覽中心Hall 5BC

場拉闊: 陳百強永恆的愛拉闊思念音樂會
陳奕迅、林一峰、梁漢文、梁詠琪 、楊千嬅、蘇永康、張敬軒
地點 : 亞洲國際博覽館Arena
時間 : 2013/8/31     8.15pm

場拉闊: 拉闊思念會「追憶林振強」

林子祥+ 張學友+林憶蓮+劉美君
地點 : 亞洲國際博覽館Arena
時間 : 2013/11/16    8.15pm

第一場正呀!

第一場拉闊:王菀之、薛凯琪 、吳雨霏、林二汶

地點 : 香港會議展覽中心Hall 5BC
時間 : 五月

第二場拉 ...
discovered 發表於 2013-2-19 14:04

感覺第二場的表演歌手唔係好熟嗰批:(,張生又可大唱女仔歌了

第三場:蘇永康、林一峰:o

到時又比較=_=
希望KARY LIVE好D

new ac:留言
the old ac:做板主,開電視區post

最吸引都係第一場,雖然第二場有千嬅都係咁話:(

最吸引都係第一場,雖然第二場有千嬅都係咁話
remus 發表於 2013-2-19 14:17

第二場歌手致敬音樂:loveliness:

又無細拉闊?

好難買飛:'(

第二場應該 10/11 月?配合果位被致敬歌手既 event
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

第二場應該 10/11 月?配合果位被致敬歌手既 event
星勤 發表於 2013-2-19 14:52

即係張、楊及梁都會唱梅姐啲歌呀:o

第二場是向某歌手致敬音樂會
discovered 發表於 2013-2-19 14:46

楊千嬅佢哋三個會唱梅姐啲歌?咁點解冇何韻詩架:Q

回復 10# 星勤

張軒那場拉闊係8月

到時又比較=_=
希望KARY LIVE好D
實力ruby 發表於 2013-2-19 14:16

IVANA, EMAN > Fi, Kary

即係張、楊及梁都會唱梅姐啲歌呀
remus 發表於 2013-2-19 14:55

不是梅姐;P

不是梅姐
discovered 發表於 2013-2-19 16:00

who?

酷愛903 發表於 2013-2-19 15:58

fi 只要有返e排live既水準就得:victory:

回復 1# discovered

消息來源係邊度?

903未來力棒女歌手預視?
花滿地
奇樹滿林
一朵花跟森林
你決定了哪邊合襯沒有...?

酷愛903 發表於 2013-2-19 15:58

人氣: 王菀之 > 薛凱琪 > 吳雨霏 > 林二汶
唱功: 王菀之 > 林二汶 > 薛凱琪 > 吳雨霏
得獎: 王菀之 > 吳雨霏 > 薛凱琪 > 林二汶
第七週冠軍歌曲-謝安琪《心不由己》

從不曾沉悶大家已能找到最好歸宿
如果有妄想堅決不懂 美滿得不接受心痛

簽名被屏蔽

人氣好明顯係Fi 第一lo   5覺得kary拎獎多過fi,兩個差不多姐
   希望Kary d live生生性性 ...
koalabear 發表於 2013-2-19 17:00

人氣未必既...fi入唔到五強相反ivana 入到...同埋又有劇播..

第二場無人瑞好嗎?
又走音唱POKER FACE國語版
期待GIGI

評分人數

真開心, 終於等到Gigi再開拉闊!!!
好期待呀!

我都好想睇gigi 啊

直覺軒仔同fa會唱花火
(mi , 慧嫻,學友都選唱過)

希望gee 可以獨唱灰姑娘、嫌棄:D

第一場真係好吸引ivana,fi
二汶都好有實力的
希望kary live好d

好難買飛

amy 發表於 2013-2-19 14:52

要點買架?
洗唔洗信用卡呀儲分果d

如果Hins + Gigi既話好恨聽到am/pm首 昨夜,早晨
但講到個show係向某人致敬既話應該機會不大

今年會唔會有 張敬軒×林一峰×周柏豪×方大同 啊? XD!!

期待  張敬軒×林一峰×藍奕邦×許廷鏗 合唱 秘密基地

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

不是梅姐
discovered 發表於 2013-2-19 16:00

Danny?

好想再睇千嬅既拉闊!但今次個組合怪怪地咁:L

第二場個配搭超級新鮮 !!!
我最喜愛的男女歌手齊曬 天啊 !!!

Danny?
jaydeng 發表於 2013-2-19 23:09

又似wor
起碼軒同Fa confirmed係Danny仔big fans

第2場 向陳百強致敬? Lee個組合似係wo

又似wor
起碼軒同Fa confirmed係Danny仔big fans
阻住 發表於 2013-2-19 23:24

gigi都係的

不過佢地3個.同時都係 憶蓮 big fans!

是男是女呢

唔係咁想又係致敬show,太多la,第二場如果係千嬅+gigi吸引好多,hins有d格格不入

我想問樓主個組合list係邊度睇返黎?係咪confirm左架啦??我click入你條link冇任何資料既??thx

我都好想睇gigi 啊

直覺軒仔同fa會唱花火
(mi , 慧嫻,學友都選唱過)

希望gee 可以獨唱灰姑娘、嫌棄 ...
l00540 發表於 2013-2-19 21:23

我想聽GIGI SOLO愛是最大權利多D:lol

第二場拉闊: 楊千嬅 、梁詠琪 、張敬軒
地點 : 香港會議展覽中心Hall 5BC
時間 : TBC

好奇怪 張敬軒 換埋做KELLY 就正 V_V

第一場好吸引,4個女仔一定玩到傻...PS.點鮮FA叫人歲?

gigi都係的

是男是女呢
gordon0807 發表於 2013-2-19 23:56

第一場嘅Kary都係lol今年係咪向林憶蓮致敬XD

gigi都係的

是男是女呢
gordon0807 發表於 2013-2-19 23:56

gigi一定唱幾分鐘的約會呢;)

其實拉闊D 飛除左用manhattan 換(?) 之外
仲有D 咩方法可以得到?
小朋友嘔像偽人勁叫漿人格破產
勁叫漿盲粉koalabear繼續煩膠

4位美女張poster好正啊......

其實拉闊D 飛除左用manhattan 換(?) 之外
仲有D 咩方法可以得到?
hkay 發表於 2013-2-24 01:37

上 yahoo bid
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

903id club 拉闊音樂會 “林二汶x薛凱琪x王菀之x吳雨霏”
MANHATTAN 信用卡客戶由宜家至4月14日,單一簽賬滿港幣500元
,即有一次抽獎機會,贏取音樂會門票2張!!!
即上http://www.manhattancard.com/the-latest/mil/tc/index.html睇下啦

要信用卡抽飛
本來我諗住會去,但係無信用卡睇返my903算!

我們的903 live foot 演唱會,你們會看嗎?

我們的903 live foot 演唱會,你們會看嗎?
discovered 發表於 2013-3-14 14:00

我想問如果唔駛申請信用卡仲有咩方法先可以有飛

回復 49# 實力ruby

上 yahoo bid
星勤 發表於 2013-2-27 21:30

其他方法