返回列表 發帖
第2場  813

回復 51# discovered

場拉闊: 楊千嬅 、梁詠琪 、張敬軒、蘇永康、林一峰、梁漢文
地點 : 香港會議展覽中心Hall 5BC
時間 : 2013/8/13

出處係?

拉闊開會中 今晚邀請了幾位靚女到我家 但食野多過做野

第二場拉闊: 楊千嬅 、梁詠琪 、張敬軒
地點 : 香港會議展覽中心Hall 5BC
時間 : TBC

好奇怪 張敬軒 換埋 ...
MAMA 發表於 2013-2-21 01:35

如果真係Kelly+千嬅+Gigi就好喇...話晒3個係同年代女歌手,肯定好正

不過睇牌面應該真係陳百強致敬音樂會....雖然Gigi千嬅同軒仔都鍾意憶蓮,
但最大問題係軒仔先兩年已經開過"拉闊變奏廳"唱晒憶蓮D歌,所以唔會係憶蓮tribute,
加上今年係Danny 逝世20周年所以咁估法好正路...

張敬軒、蘇永康、林一峰、梁漢文    應該幾正

如果真係Kelly+千嬅+Gigi就好喇...話晒3個係同年代女歌手,肯定好正

不過睇牌面應該真係陳百強致敬 ...
Riverfish 發表於 2013-3-27 10:32

你估啱左,系最近Gigi生日會已經問咗本人啦,確定系8月拉闊音樂會主題向Danny陳百強致敬,當中有軒仔,但唔清楚有無千FA,她助手話有好多歌手出席喔

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

Had a random thought: Eman's Wanna Be sung by all 4 girls and then move into Wannabe by Spice Girls

Wanna Be x Wannabe :D
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

Ivana會唱冬眠,原本會唱我本人,之後取消左
koalabear 發表於 2013-4-3 18:25

眞係ga~~~咁我咪夢想成眞~~~之前一知佢哋一齊做拉闊第一個反應就係佢哋會crossover<冬眠>~~~
一直超锺意呢首!!!

日期: 9/4/2013
活動: 拉闊音樂會記者會
嘉賓: 薛凱琪 、 王菀之 、 吳雨霏 。
時間: 14:00
地點: 廣播道商業電台

得呢3個去記者會,e汶呢

new ac:留言
the old ac:做板主,開電視區post

日期: 9/4/2013
活動: 拉闊音樂會記者會
嘉賓: 薛凱琪 、 王菀之 、 吳雨霏 。
時間: 14:00
地點: 廣 ...
實力ruby 發表於 2013-4-9 13:24

WOWKary's  leg

WOWKary's  leg
discovered 發表於 2013-4-9 14:50

回復 65# 實力ruby
吳雨霏(Kary)出席電台活動,身穿連身長裙的她玲瓏浮凸,非常吸睛!

http://news.on.cc/cnt/entertainment/20130409/bkn-20130409153634838-0409_00862_001.html

啱啱睇j2訪問
Fiona話會唱其他三位女歌手嘅歌
如果佢唱kary嘅歌唔知唱邊首呢

啱啱睇j2訪問
Fiona話會唱其他三位女歌手嘅歌
如果佢唱kary嘅歌唔知唱邊首呢 ...
實力ruby 發表於 2013-4-9 19:18

諗住BID飛睇
真係好想睇IVANA X FI
唔知佢地唱FI咩歌呢;P

仍然期待緊 Ivana 或者 Fiona 唱《愛你枕邊暖》...應該會好好笑 ;P

簽名被屏蔽

會唔會有人唱就有就有 :loveliness:

食繽紛樂送拉闊門票2張
有無人食?xddd

會唔會有人唱就有就有
-Prince- 發表於 2013-4-10 01:24

反而我諗緊會唔會四人合唱The Present
然後法國然後法國然後法國然後法國 每人唱四個字lol

薛凱琪:《愛是最大權利》、《北京道落雪了》、《我真的受傷了》
吳雨霏:《886》、《留白》、《Wanna Be》
林二汶:《Made of Water》、《告白》、《糖不甩》
王菀之:《冬眠》、《Here We Are》、《無忘花》
>3<

薛凱琪:《愛是最大權利》、《北京道落雪了》、《我真的受傷了》
吳雨霏:《886》、《留白》、《Wanna Be》 ...
janickfu 發表於 2013-4-10 17:45

想像緊kary唱886同留白會點xdddd

吳雨霏:《886》、《留白》、《Wanna Be》 ...
janickfu 發表於 2013-4-10 17:45

confirm左?
fi點handle到北京道落雪了...

confirm左?
fi點handle到北京道落雪了...
hihi 發表於 2013-4-11 01:30

佢自己諗姐

勁想睇下KARY點唱留白A_A

一早就想IVANA唱無忘花<3

想像緊kary唱886同留白會點xdddd
實力ruby 發表於 2013-4-10 17:49

琴日叱咤樂壇Fi話二汶好鍾意佢首886 咁應該係二汶唱886喇

簽名被屏蔽

睇umagazine
Fi揀奇洛比kary唱
Kary揀殺她死比fi唱

睇umagazine
Fi揀奇洛比kary唱
Kary揀殺她死比fi唱
實力ruby 發表於 2013-4-12 14:37

以前kary同fi合唱過奇洛
>3<

林振強
discovered 發表於 2013-4-14 09:18

你指是否有場拉闊演唱會係紀念林振強嘛 ?

完全打唔通1832233 -,-

個晚真係等睇IVANA同EMAN屈機-_-

二汶咁man唱糖不甩都幾核突
Kary 一定唱得好好!加油

你指是否有場拉闊演唱會係紀念林振強嘛 ?
remus 發表於 2013-4-14 12:23

商台12月拉闊邀憶蓮向林振強致敬

Source: 憶蓮fansclub facebook

商台12月拉闊邀憶蓮向林振強致敬

Source: 憶蓮fansclub facebook
阻住 發表於 2013-4-24 00:44

只係得憶蓮一個,冇其他歌手?

只係得憶蓮一個,冇其他歌手?
remus 發表於 2013-4-24 01:40

點都有其他掛, 我估佢地收唔到風/無報啫

第二場拉闊《陳百強永恆的愛拉闊思念音樂會》
日期:2013年8月31日
演出單位:楊千嬅 、梁詠琪 、張敬軒、蘇永康、林一峰、梁漢文

出處:2319期明報周刊

回復 94# uponand

thank for information

回復 95# discovered

漏左更新演出地點:亞洲國際博覽館,出處都係明周

點都有其他掛, 我估佢地收唔到風/無報啫
阻住 發表於 2013-4-24 02:11

點解以下鏈接係十一月唔係十二月,係唔係打錯呢

http://www.facebook.com/notes/sandy-x-lawrence/face309-%E5%95%86%E5%8F%B012%E6%9C%88%E6%8B%89%E9%97%8A%E9%82%80%E6%86%B6%E8%93%AE%E5%90%91%E6%9E%97%E6%8C%AF%E5%BC%B7%E8%87%B4%E6%95%AC/10151405438508097

回復 97# remus

all not confirm!
can change  something!

WAIT  update

回復  remus

all not confirm!
can change  something!

WAIT  update
discovered 發表於 2013-4-24 14:16

thx:)

i have two red zone tickets for the karyxfionaxemanxivana concert but i can't go because of exams.  pm me if you're interested! thanks (:

回復 74# janickfu

其實有小小想二汶唱哥歌俾一峰

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---