返回列表 發帖

叱咤樂壇>有得聽!

第二場拉闊《陳百強永恆的愛拉闊思念音樂會》
日期:2013年8月31日
演出單位:楊千嬅 、梁詠琪 、張敬軒、蘇 ...
uponand 發表於 2013-4-24 10:10

原來N年前楊千嬅同阿公已經唱過陳百強既歌..

Tmr, go.....

總覺得最後一首歌會係 給十年後的我= =

總覺得最後一首歌會係 給十年後的我= =
艾石仔 發表於 21-5-2013 13:46

得3 分鐘唔夠 /__\

簽名被屏蔽

你捨得開場未呀?

第一場拉闊:林二汶(2)x薛凯琪(F)x王菀之(I)x吳雨霏(K) RUNDOWN

Opening
01.無忘花(2)x我真的受傷了(i)x男孩像你(f)x我本人(k)
02.約定 (合)

Part 1 - Dance
03.殺他死(I+K)
04.水百合(I+K)
05.偷情(2+F)
06.886 x 小峽谷之1234(2+F)

Part 2 - IX2
07.字花 (Ivana Piano solo)
08.逼得太緊
(With Ivana Piano)
09.愛你變成恨你 (2 guiter solo)
10.驚人 (2)
11.最難唱的情歌 (IX2)
12.留白
(IX2)

Part 3 -
Girls talk-
小心女人,美少女戰士,(i,k,2),我係小忌廉(fi),
14.容易受傷的女人(合)

Part 4 - FXK
15.守望(F)
16.糖不甩
(F)
17.周末畫報
(F)
18.XBF (KXF)
19.潮爆 (K)
20.狠狠
(K)
21.一秒感動
(K)

Part 5 - Final
22.多得他 (合)
23.至少還有你(合)
24.給十年後的我(合)

01.無忘花x我真的受傷了x男孩像你x我本人
02.四人合唱約定
03.Ivana x Kary-殺他死
04.Ivana x Kary-水百合 ...
艾石仔 發表於 2013-5-21 20:51

齋睇Track list 都好吸引啦!!!!!!!
花滿地
奇樹滿林
一朵花跟森林
你決定了哪邊合襯沒有...?

二汶用真音唱全首愛你變成恨你

Fiona- 守望
Jason's Playlist 2024
Week 12 白髮齊眉 - 鄧小巧

簽名被屏蔽

二汶用真音唱全首愛你變成恨你
kwanie 發表於 2013-5-21 21:26

二汶咁屈!?

Kary - 一秒感動

簽名被屏蔽

21.Kary-一秒感動

擔心= =

RUNDOWN 真係好吸引!

最令我期待既係二汶同Ivana 夾最難唱的情歌 !

竟然無小黑與我, 人非草木, 如果這是情?
點解無Kary X 2man, Ivana X Fiona啊, 尤其後者, 今次合作機會真係好難得...

=_=美少女戰士haha

二汶同fi跳辣身舞.....wow!!!~

個SHOW好正,好WARM 好精彩,好笑
個個歌手把聲刀好隱, 真係good show.
03.Ivana x Kary-殺他死
04.Ivana x Kary-水百合
11.Ivana x 2man-最難唱的情歌
12.Ivana x 2man-留白
13.Girl talk-
小心女人,美少女戰士(i,k,2),我係小忌廉(fi),
14.容易受傷的女人(合)

特別正

其實Kary唱得唔差,講句公道話

其實Kary唱得唔差,講句公道話
Lewis 發表於 2013-5-22 00:10

ok 但係仍然係四個入面最差

好耐無聽過ivana live呢次係自從聲帶有事唱得最好嘅一次好感動。真係好好聽

ok 但係仍然係四個入面最差
akk 發表於 2013-5-22 00:23

KARY唔差~而且幾努力改左佢唱法好多野~我覺得佢俾D人踩到冇曬信心~對公平D LA~佢D歌一D都唔易演譯~

平心而論...KARY唱功真係比下去,
但睇得出佢有用心

成場都好好睇,無咩悶場
但可惜係FI同之少左好多CROSSOVER

完場曲我有諗過我給我愛過的男孩 / 心急人上
但最後都係果隻XD

KARY唔差~而且幾努力改左佢唱法好多野~我覺得佢俾D人踩到冇曬信心~對公平D LA~佢D歌一D都唔易演譯~ ...
MEIIAN 發表於 2013-5-22 00:48

其實係要睇佢唱咩歌,總覺得佢唱我本人,人非草木戈類就好差~但係絕配Here We Are戈d又ok...

睇完,KARY真係成晚最敗筆,一秒感動唱到好難聽,成晚最差果個

本身諗住殺她死 X 水百合已經無得頂
點知全晚最爆係緊接之後既偷情

今晚真係好好睇,如果可以出碟就好,FI 唱我係小忌廉真係好正! 二汶唱愛你變成恨你超水準,但都唱錯了一句歌詞,IVANA唱字花都係一絕!

kary唱ROCK 歌其實真係無得輸,

KARY唔差~而且幾努力改左佢唱法好多野~我覺得佢俾D人踩到冇曬信心~對公平D LA~佢D歌一D都唔易演譯~ ...
MEIIAN 發表於 2013-5-22 00:48

成晚甩嘴最多,走音最多果個咪就係KARY囉

不得了,真心覺得好正!
Ivana x 2man -留白

不得了,真心覺得好正!
Ivana x 2man -留白
rubylovessss 發表於 2013-5-22 01:08

極認同 X2, 《留白》真係正到不得了, 全晚最佳, 成個氣氛非常好, 呢首好岩唱live
Kary講真真係四個當中唱得最差, 只得《潮爆》唱出合理水平, 而且把聲真係越來越沙, 要搵方法搞搞佢
Music Picks 音樂選擇 為你而選
www.facebook.com/MusicPicks

其實係要睇佢唱咩歌,總覺得佢唱我本人,人非草木戈類就好差~但係絕配Here We Are戈d又ok... ...
CKMCarmen 發表於 2013-5-22 00:54

我冇咩聽開KARY~不過呢排聽左一聽佢演唱會~我覺得佢把聲幾有前途~希望佢加油~咁後生~唔放棄~努力D~會唱得好的~佢把聲有特色加好聽~

極認同 X2, 《留白》真係正到不得了, 全晚最佳, 成個氣氛非常好, 呢首好岩唱live
Kary講真真係四個當中唱 ...
hiraoka 發表於 2013-5-22 01:26

唱完兩首快歌把聲沙到呢= =
仲要未回到氣就唱首慢歌

相反FI就又跳又唱都無乜甩

唱完兩首快歌把聲沙到呢= =
仲要未回到氣就唱首慢歌

相反FI就又跳又唱都無乜甩 ...
艾石仔 發表於 2013-5-22 01:35

真係唔明點解唔唱左一秒先 哈哈

糖不甩 周末畫報 d dancer 多到可以用百女mv 黎形容 xd (當然誇張左)

FI愈唱愈好
真係有料做天后

KARY唱快歌其實冇咩問題
一唱慢歌D缺點就出哂黎

03.殺他死(I+K)
04.水百合(I+K)
05.偷情(2+F)
08.逼得太緊 (With Ivana Piano)
09.愛你變成恨你 (2 guiter solo)
覺得呢5首都正
(EMAN同IVANA感覺都唱得好過Kary的原唱)

其實《狠狠》已經出問題, 好多個音的音到唔到. 嚴格來講, 佢唔係唱完快歌就聲沙, 開場時唱《我本人》已經係咁. 聽演唱會CD亦聽得出佢把聲唔清, 一直沙聲
Music Picks 音樂選擇 為你而選
www.facebook.com/MusicPicks

其實《狠狠》已經出問題, 好多個音的音到唔到. 嚴格來講, 佢唔係唱完快歌就聲沙, 開場時唱《我本人》已經係 ...
hiraoka 發表於 2013-5-22 02:00

同意,我本人第一句已經入唔到咪

我好鍾意睇佢地唱美少女戰士,我想睇多次喎

走個陣聽到有人話fi可塑性最高,可以斯文可以sexy可以wild haha

@.@有得唱新歌都係fifi,有得換靚衫都係ivana同fi

其實Kary 如果想再上一層 真係要唱番好d live
好似琴晚咁 Ivana 同二汶d live 一向勁
Fiona 都愈嚟愈進步
一派埋去比 唔多唔少真係會有影響
其實講可塑性 我覺得Kary 把聲其實好高
係差左d live 唔夠穩定

有邉D touching位?

走個陣聽到有人話fi可塑性最高,可以斯文可以sexy可以wild haha
Lewis 發表於 2013-5-22 08:05

我聽到話Ivana和音和得好好