返回列表 發帖

《勁歌金曲》錄影(20/2/2013)

《勁歌金曲》錄影
時間:07:30PM
地點:將軍澳電視廣播城
出席藝人:崔建邦, 朱千雪, 許廷鏗, G.E.M., AOA, 蕭正楠, 麥潔文

《勁歌金曲》錄影
時間:09:00PM。
地點:將軍澳電視廣播城。
出席藝人:崔建邦, 朱千雪, 洪卓立, 羅力威, 陳僖儀, Yellow!, 鍾一憲, 麥貝夷, 楊思琦

new ac:留言
the old ac:做板主,開電視區post

楊思琦:funk:

到底Sita冠定0憲冠?

《勁歌金曲》錄影
時間:07:30PM
地點:將軍澳電視廣播城
出席藝人:崔建邦, 朱千雪, 許廷鏗, G.E.M., AOA, 蕭正楠, 麥潔文

許廷鏗xd
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

又有G.E.M. 想點啊又唔plug國語歌又唔plug失真

楊思琦
stephybest 發表於 2013-2-19 19:34

佢唱歌走音....-0-

觀賞魚唔好無冠呀:Q
支持天生不對冠!

佢唱歌走音....-0-
實力ruby 發表於 19-2-2013 20:45

佢講野把聲都唔好聽SOR -_-

唉,集集都要穩D二三綫小生花旦上勁歌

蕭正楠 should sing his own song. :lol

羅力威係咪第一次上勁歌?

羅力威係咪第一次上勁歌?
星夢情真 發表於 2013-2-19 23:07

:L 第2次啦

第2次啦
實力ruby 發表於 2013-2-19 23:08

第一次係唱咩 冇咩印象

第一次係唱咩 冇咩印象
星夢情真 發表於 2013-2-20 00:13

第一次唱無所謂

回復 13# 星夢情真

唱左無所謂

觀賞魚唔好無冠呀
支持天生不對冠!
KITSTON 發表於 2013-2-19 20:47

咁迟上榜通常都无冠。例如周国贤《退化论》《GO WITH THE FLOW》那几首。
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

咁迟上榜通常都无冠。例如周国贤《退化论》《GO WITH THE FLOW》那几首。 ...
阿田 發表於 2013-2-20 00:52

退化論同GWTF邊有遲上榜... 遲plug而已
    再講TVB中意推Gin Lee多過endy 冇冠好正常

退化論同GWTF邊有遲上榜... 遲plug而已
    再講TVB中意推Gin Lee多過endy 冇冠好正常 ...
PangChiYeung 發表於 2013-2-21 01:20

相对于其台媒体而言系迟PLUG ... 亦系迟上榜. = = 所以咪变成HEA PLUG@TVB .
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

思琦姐唱王菲:L

楊思琦都上《勁歌》? 唱王菲舊作

無綫係咪真係咁缺人?之前搞《春晚》,請來一眾藝人上台獻唱,胡杏兒及吳卓羲唱歌仔時,唔少觀眾一邊睇一邊上facebook留言大嗌頂唔順,但仍無阻無綫捧姐仔哥仔做歌手嘅決心。繼梁烈唯、沈震軒(沈生仲上咗兩次)。噚晚,輪到「雞仔聲」思琦妹。

楊思琦噚晚喺將軍澳電視廣播城,擔任《勁歌》嘉賓,唱咗首王菲嘅《你快樂所以我快樂》。想知唱成點,到時記住睇。

例必要問思琦妹﹕舊愛李泳豪否認有私生女、仲話嗰個係朋友嘅女,思琦表示不知情,亦唔想多作回應,對自己感情事亦已放在一邊,最重要係個女活得開心﹕「頭先唱王菲首《你快樂所以我快樂》真係我心聲,依家最重要係寶寶。」思琦依家多做綜藝節目,佢話希望可以快啲有監製搵佢拍劇。

思琦姐唱王菲

楊思琦都上《勁歌》? 唱王菲舊作

無綫係咪真係咁缺人?之前搞《春晚》,請來一眾藝人上 ...
實力ruby 發表於 2013-2-21 14:23

我唔諗都覺得難聽啦=-= 仲要唱國語

tvb幾時肯收手;P

上次聽到馬賽唱歌嚇到賴屎,不過吹波波仲話唱得好似...期待思琪姐...真係獲獲新鮮獲獲金...

2013.03.02 - 女神?男神?歌神?現身《勁歌》

崔建邦(Amigo)、朱千雪(Tracy)「互笠高帽」,大讚拍檔是「勁歌男神、女神」?原來是為了引出「難忘好聲音!」環節演繹「歌神」張學友名曲<藍雨>的蕭正楠(Edwin)。Edwin另跟許廷鏗(Alfred)合唱一曲<左右為難>,兩人並交流忘記歌詞時的「出貓」方法,但Alfred為何在唱歌時問大家「攞五蚊」?

本月開演唱會的麥潔文(Kitman)和四月份開個唱的G.E.M. (鄧紫棋),分別透露當中的籌備情況。Kitman更大唱首本名曲<勁舞Dancing Queen>,並分享兩個月清減30磅的絕招;G.E.M.則獻唱國語歌<潛意式的殘酷>,又解構歌曲表達訊息,暢談演唱會海報拍攝花絮。

孖妹組合AOA亦來作客,再一次教大家分辨誰是「大Ann」Annelle及「細Ann」Annice,她們還送上新歌<回家>。「勁歌金榜」冠軍歌屬於Alfred的<蝸居>,他演繹作品後,為何又因那「五蚊」手勢而被Amigo取笑?

Edwin唱得好好聽
GEM BB:kiss:

蕭正楠Edwin 仲同Alfred一齊合唱《左右為難》

蕭正楠不如唱翻歌啦,出道初期的緋聞女友關家姐都打算全職生子了。

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

蕭正楠算得上系難忘好聲音呢個環節唱得最好聽既一個了
唉,難忘好聲音甘多集的主角都已經好耐無上過勁歌了,點解tvb甘難請佢地上勁歌

回復 26# windyiiyy
其實我最想睇既係佢同家姐再合唱多次特別嗚謝

回復  windyiiyy
其實我最想睇既係佢同家姐再合唱多次特別嗚謝
hello12324 發表於 2013-3-3 09:36

可能性为0 一個少唱歌,一個暫別樂壇,而且佢地一早變成陌路人,如果唔系當年關心妍演唱會都會請佢的了

可能性为0 一個少唱歌,一個暫別樂壇,而且佢地一早變成陌路人,如果唔系當年關心妍演唱會都會請佢 ...
阿mark 發表於 2013-3-3 10:12

而且佢地一早變成陌路人:funk:
咩事..講唔講得

可能性为0 一個少唱歌,一個暫別樂壇,而且佢地一早變成陌路人,如果唔系當年關心妍演唱會都會請佢 ...
阿mark 發表於 2013-3-3 10:12

我知~~只係FF下;P:'(
而且佢地一早變成陌路人
咩事..講唔講得
艾石仔 發表於 2013-3-3 14:21

好似係合唱完特別嗚謝一排之後就變到陌生人咁,
見到面都唔理大家.
有雜誌就話係因為雪雪雪花心... 但我不嬲唔信雜誌講既野...所以真正既原因,唔知:sleepy:

D片真係最好既證明,睇下佢地眼神交流

岩岩合唱果時
http://www.youtube.com/watch?v=UuR73XRzATo

04年
http://v.hihour.com/hishow/UMIXBDF6.shtml

2013.03.09 - 楊思琦獻唱登台歌
播出日期: 2013.03.09 (六)       

七度奪得「亞太區最受歡迎香港女歌星」榮譽的王菲,深受兩岸三地的樂迷歡迎,楊思琦也是「粉絲」之一,她於「難忘好聲音!」環節演繹偶像的作品<約定>,再和陳僖儀(Sita)合唱一曲<我願意>。此外,擅唱慘情歌的Sita,帶來曲風輕快的<Let Me Find Love>,主持崔建邦(Amigo)立即追問其歌路改變是否因為感情生活起了變化?

三月底攜手開音樂會的洪卓立(Ken)和羅力威(Adason)亦作客節目,Ken送上和C君合作的<Last Dance>,並解釋歌曲背後的浪漫故事;Adason則改編林子祥的<三人行>,更希望前輩聽到能對他說一聲加油。另外,樂隊Yellow!亦獻唱<理想再見>,各有正職的四人因為音樂而聚首,到底音樂對他們來說有甚麼意義?

「勁歌金榜」冠軍歌屬鍾一憲(Jason)、麥貝夷(Karene)的<天生不對>,二人以情侶檔姿態合作而為人熟悉,既已建立知名度並受到樂迷肯定,可有想過拆伙作個人發展呢?Karene如何回應這個尖銳問題?

思琦姐來了:funk:

不過楊思琦把聲係有d似王菲=-= 死啦

KEN FANS可否唔好嗌歌....

LLv真有禮貌
你好前你好後

PangChiYeung 發表於 2013-3-9 19:15

咁多年佢d fans都係咁....

PangChiYeung 發表於 2013-3-9 19:15

基本上已經係0可能性了...
立已經無數次話過班fans
但佢地仍然係一意孤行
好老實
我覺得佢地好討厭
無論咩地方咩場合咩時間都要嗌
最簡單
我覺得係好唔尊重歌者

基本上已經係0可能性了...
立已經無數次話過班fans
但佢地仍然係一意孤行
好老實
我覺得佢地好討厭
無論咩 ...
tungbilly 發表於 2013-3-10 00:16

好似立立有因為過fans嗌歌而唔開心....我記得

蕭正楠不如唱翻歌啦,出道初期的緋聞女友關家姐都打算全職生子了。
windyiiyy 發表於 2013-3-2 20:09

蕭生好似自己孭一集 Music Cafe
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

回復 40# 星勤

好想睇喔!!
唔知會唔會請同年新人上來,例如Juno。

---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

回復  星勤

好想睇喔!!
唔知會唔會請同年新人上來,例如Juno。
windyiiyy 發表於 2013-3-10 18:53

呢個可能性仲低過同jade合唱啦

回復 42# 阿mark

_不能勝_