返回列表 發帖

《勁歌金曲》錄影(20/3/2013)

日期: 20/3/2013
活動: 《勁歌金曲》錄影
嘉賓: 崔建邦 、 朱千雪 、 糖兄妹 、 鄒文正 、 
             周啟生 、 周小君 、 白安 。
時間: 19:30
地點: 將軍澳電視廣播城二廠

new ac:留言
the old ac:做板主,開電視區post

Ivana no.1

睇黎皇后餐廳係下星期冠

點解勁歌好似越來越弱,嘉賓陣容比以前差

恭喜皇后餐廳
四台冠了吧?!

另外想睇下白安
近期 tvb 無間音樂成日都聽到麥田捕手
不過好似個樣同 mv 個樣唔多似咁...
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

點解勁歌好似越來越弱,嘉賓陣容比以前差
實力ruby 發表於 2013-3-19 22:00

無左四大之後,連d上晒岸既歌手或者有一定資歷既歌手(特別東亞果班)個個都唔簽tvb,陣容唔差就奇

今次凈系錄一集,唔通再下次錄會有四大歌手?

今次凈系錄一集,唔通再下次錄會有四大歌手?
MOQKEN 發表於 2013-3-19 22:34

係就好wor 我唔要Hacken Eason 環球一姐 ... 有四大d 2/3線都好啊...

係就好wor 我唔要Hacken Eason 環球一姐 ... 有四大d 2/3線都好啊...
PangChiYeung 發表於 2013-3-20 00:21

唔要點都會有架啦

唔要點都會有架啦
實力ruby 發表於 2013-3-20 10:09

我話簽TVB啊...

下星期应该可以录影啦~ 呢个下星期六就要播啦
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

下星期应该可以录影啦~ 呢个下星期六就要播啦
阿田 發表於 2013-3-23 23:22

仲未有通告喎?
咁即係 4 月 3 日先錄?

fiona仲唔錄既a.a

2013.03.30 - 周小君、周啟生「姐弟檔」預演音樂會
播出日期: 2013.03.30 (六)       

朱千雪歡迎前主持、「師姐」糖妹重返《勁歌》,獻唱華語歌<世界也能夠感受>,糖兄則介紹歌曲主題與環保有關。另一對將於五月舉行音樂會的「姐弟檔」嘉賓周小君和周啟生,透露舉辦大型演唱會的構思,竟和「柴九」有關?二人更送上十首串燒歌,包括<天長地久>、<躲藏的眼睛>、<獨醉之後>、<I Love You So>等,為演唱會熱身。

台灣女唱作人白安,花了四年時間製作專輯,到底創作歌曲<是什麼讓我遇見這樣的你>背後有何故事?曾被「歌神」張學友讚揚聲音特別,她感受如何?鄒文正(Terry) 剛推出新唱片,他表示曲風跟以往有所不同,新歌<無關痛癢> 更和他的愛情觀甚為相似,且聽Terry如何演繹。此外,本周「勁歌金榜」冠軍歌屬於王菀之<皇后餐廳>,她會現場獻唱。

一開始就唱新歌
第一次聽白安唱live

除左白安IVANA 其他0興趣

充電器冠定阿田冠啊?

除左白安IVANA 其他0興趣
MAMA 發表於 2013-3-30 19:20

好索之之個LOOK

好索之之個LOOK
rainbowycc 發表於 2013-3-30 19:30

ivana愈來愈靚同識打扮

我想講.............第二part除了Ivana之外真心難睇.....

我想講.............第二part除了Ivana之外真心難睇.....
PangChiYeung 發表於 2013-3-30 23:34

難睇咁誇張?
我只係冇興趣睇...
不過再見 puppy love 又幾好聽囉