返回列表 發帖

《勁歌金曲》 (21/4/2013)

《勁歌金曲》
拜 神
日期: 四月十七日(星期三)
時間: 晚上六時
地點: 將軍澳電視廣播城二廠
出席: 主持:鄭丹瑞、
歌手:謝安琪、鍾嘉欣、許廷鏗、洪卓
立、林欣彤、
電視廣播有限公司綜藝及音樂科助理總
監陳家揚、
監製麥鎮東、
星煥國際有限公司行政總裁及董事總經
理何哲圖、
蜂鳥音樂有限公司行政總裁Tan Chang

new ac:留言
the old ac:做板主,開電視區post

蜂鳥去黎做咩?都冇gem...
星煥兩個一姐Mag有得冠?

mag no.1 ?

告別我 RIP
Nice 無冠實在係 nice呀!

謝安琪終於上勁歌啦

告別我 RIP
Nice 無冠實在係 nice呀!
KITSTON 發表於 2013-4-16 19:47

應該就2、3位停留
    1、4、10 out

Tan Chang ;P 唔叫埋GEM?hope告別我無限2 (2>2>....>1):)

kay會唱最好的時刻嘛?
希望可以聽alfred青春頌live

new ac:留言
the old ac:做板主,開電視區post

Little Something冠?:victory:
kay事隔3年多終於上勁歌了!!:victory:
btw 請蜂鳥上去點解唔帶埋GEM- -

實力ruby 發表於 2013-4-16 20:19

而家加長到一小時
應該實夠時間唱:victory:

Tan Chang  唔叫埋GEM?hope告別我無限2 (2>2>....>1)
henhenhen 發表於 2013-4-16 20:11

原本係請吳雨, 宜家搵左Tan Chang頂上
第七週冠軍歌曲-謝安琪《心不由己》

從不曾沉悶大家已能找到最好歸宿
如果有妄想堅決不懂 美滿得不接受心痛

Tan Chang  唔叫埋GEM?hope告別我無限2 (2>2>....>1)
henhenhen 發表於 2013-4-16 20:11

做完演唱會都要休息下,更何況依個時候又冇咩需要再宣傳

應該就2、3位停留
    1、4、10 out
PangChiYeung 發表於 2013-4-16 19:59

唔爭在out埋第9位啦;P

上週 360 有唱 live
你可以重溫返
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

唔爭在out埋第9位啦
KITSTON 發表於 2013-4-16 20:50

out 咁多首?
近排 d 挑戰歌都係 hea 歌黎...
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

out 咁多首?
近排 d 挑戰歌都係 hea 歌黎...
Our_Souvenir 發表於 2013-4-16 21:07

我寧願上d台灣華語歌都唔想要9/10位.....

Kay 會唔會拍埋廠景MV咧..

好似Miss You咁 咁入選就求其拍個廠景MV 第二位new..
=====================================

btw勁歌好似真的不設現場觀眾

mag姐係咪冠 :victory:

BTW herman可以名正言順去監住佢旗下d謝安琪, 鍾嘉欣, 許廷鏗

CHOK王无冠?咁断咗几连冠?

话时话,陈慧敏做乜仲未派歌上自己屋企?~
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

謝安琪

播放日期:4月21日  12:15 AM - 01:15 AM

又係EEG+星煥:L

最好的時刻 Live !
Little Something Live ! :D
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

兩首都有阿 ~~~..
我會為左呢兩首而睇 xDDD

myTV出咗Promo了...
不過文字預告仲未出

個新舞台有d似以前..2009年果個... 好多六角形o個個

myTV出咗Promo了...
不過文字預告仲未出

個新舞台有d似以前..2009年果個... 好多六角形o個個 ...
PangChiYeung 發表於 2013-4-19 20:36

終於有返個大小小既台:victory:

btw 點解不設現場觀眾:Q

cchow2 發表於 2013-4-16 20:24

睇廣告見到原來吳雨都有- -

btw 期待最好的時刻live:victory:

洪卓立好呆:L

cchow2 發表於 2013-4-16 20:24

吳雨咪係度law~

其實話清談咧 又唔係好悶既...
都可以接受... 不過唔多似音樂節目.....

個廠嘅feel 都有d似以前嘅360°音樂無邊…

其實話清談咧 又唔係好悶既...
都可以接受... 不過唔多似音樂節目.....
PangChiYeung 發表於 2013-4-21 00:31

咁同今日vip有咩分別~~
請得幾多人上黎呀~~咁做法唔做得長law~

咁同今日vip有咩分別~~
請得幾多人上黎呀~~咁做法唔做得長law~
kenny1102 發表於 2013-4-21 00:33

我啱先諗住講呢樣野...   有幾多經理人jet 有幾多話題可以講wor

Mag同Ken好似好悶=-=

they look unhappy with what the managers are saying. Linda too actually.

吳雨咁插立立架.............好SAD
宜家成龍開戲唔通會搵你做A角呀, CDEFG角都求神拜佛啦!!!!
搞錯~~~!!!!

剩請經理人咁請埋Paco、mani、夏森美係咪個節目可以摺得

謝安琪零瑕疵演繹:D

kay:$

有冇人話比我聽個mic stand 有咩用?;P

剩請經理人咁請埋Paco、mani、夏森美係咪個節目可以摺得

謝安琪零瑕疵演繹 ...
hehehaha 發表於 2013-4-21 00:39

第一句就有瑕疵啦=-=後面ok

可以唱哂成首!!
最好的時刻正!!
kay:victory:

正正經經做翻個音樂節目啦…
真系吹水多過唱歌

3個經理人好火藥味濃~

真系吹水多過唱歌
jasonng 發表於 2013-4-21 00:46

而家係講為主,唱為副:L

3個經理人好火藥味濃~
kenny1102 發表於 2013-4-21 00:47

係-_-'
快d搵集叫cm人/dj上去啦

原來當年EASON應該95-98死約, 98-00生約~
之後就HERMAN就從吳雨度搶左個去EEG~

唔怪得佢2個咁火藥味濃~

原來當年EASON應該95-98死約, 98-00生約~
之後就HERMAN就從吳雨度搶左個去EEG~

唔怪得佢2個咁火藥味濃~ ...
kenny1102 發表於 2013-4-21 00:49

但最搞笑係何生又唔續eason~
離開eeg~
吳雨又入番eeg-_-'

謝安琪零瑕疵演繹 ...
hehehaha 發表於 2013-4-21 00:39

有預感有一集會係3個歌手+佢地D髮型師上去吹水~~~

真系吹水多過唱歌
jasonng 發表於 2013-4-21 00:46

有d似中午果個節目.... 咪有時會請新人歌手上去傾計然後唱歌既...

但最搞笑係何生又唔續eason~
離開eeg~
吳雨又入番eeg-_-'
艾石仔 發表於 2013-4-21 00:50

唔係eason唔續ga咩~我仲以為係eason一心要走tim~

原來HERMAN之前係英皇(飛圖)>星煥, 吳雨係華星>英皇...

而PACO正東>EMI>金牌>太陽娛樂

立立唔好想喊想喊咁啦......><