返回列表 發帖

《勁歌金曲》 (4/5/2013)

日期: 24/4/2013
活動: 《勁歌金曲》錄影
嘉賓: 鄭丹瑞 、 林峯 、 王菀之 、 張繼聰 、
             徐子珊 、 吳若希 、 鄧健泓 、 王浩信 。
時間: 19:00
地點: 將軍澳電視廣播城二廠

new ac:留言
the old ac:做板主,開電視區post

又變返訪問歌手-.-

好耐無聽王浩信唱歌
昔日的勁歌主持PATRICK

鄧健泓 、 王浩信

唱生命之花 ?==
另外哥歌錄定下周冠定無得冠

唔係啊。。24號下午3點仲有錄一場

PangChiYeung 發表於 2013-4-23 20:01

係喎..有ANGELA
仲有梁漢文

PangChiYeung 發表於 2013-4-23 20:01

姐係哥歌冠先

MARK唱THANK YOU...

要告別「告別我」鳥??
點解首歌好似搞到唔係重點plug 咁嘅

梁漢文會唱咩歌呢?

Jinny 上去唱我懂了 , CHOK峯 & IVANA 冠 ?

:loveliness:徐子珊 會唔會唱歌

第2集主題係演員變歌手?

童夢冠?榜都未上 =_=

阿fi 无冠啦~ 呢PLUG做乜劲HEA...
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

第一场 无个歌手有机会冠wor

会唔会好似加大力度咁2-2-2-2

第一场 无个歌手有机会冠wor
moxy 發表於 2013-4-23 23:37

應該LF同ivana一人一場

rubberband ar...重出江湖啦

JinnyNg吳若希 今天錄影勁歌金曲唱新歌「我懂了」留意 4/5 播出

JinnyNg吳若希 今天錄影勁歌金曲唱新歌「我懂了」留意 4/5 播出
discovered 發表於 2013-4-24 21:53

WA 套衫想點阿...

btw 有Rubberband ~~~ :]]]

2013.4.24#林峯# 從橫店回港出席新形式的#勁歌金曲#錄影,恭喜#Nice#將成為4.27勁歌金榜冠軍歌!記得留意翡翠台於當晚深夜12點15分的播出!

王菀之應該係mark個場吧,應該係講唱作人
林峯個場就係演員歌手

可憐的告別我結果只有一冠

【on.cc 東方互動 專訊】 藝人鄭丹瑞(阿旦)在將軍澳電視城為《勁歌金曲》節目錄影,身為主持的阿旦被問到《勁歌》轉在深夜播出後只有三點收視,他說:「TVB係想有新嘢,大家要畀心機去做,去儲觀眾,要畀觀眾適應新時段,相信收視會愈來愈好。」

:loveliness:收視會愈來愈好;P  阿旦 are you sure ?

試下如果請四大唱片歌手睇下收視好唔好,都無可能架啦

播出日期: 2013.04.28 (日)       

創作人堅持信念、勇往直前,才能做出好音樂!所以「旦哥」鄭丹瑞請來樂壇中流砥柱雷頌德、梁漢文、RubberBand及周國賢,暢談他們的音樂之路。時下的「廣東歌」受歡迎程度有別於以往的「流行曲」,為何他們還堅持創作?論到「音樂放棄過我麼?」,哪位「終極黑仔王」曾將滿載自家創作的錄音筆,長埋在沙漠?眾人心目中誰有條件成為下一位天王巨星?對於支持者,有甚麼情深說話?此外,區文詩作客獻唱<盲婚論嫁>,而本周「勁歌金榜」有林峯勁舞演繹冠軍歌<Nice>。

好似得區文詩有新歌唱

其實仲有無現場觀眾?
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

一個鐘頭唱得一首新歌 真係不如摺左去罷啦

其實仲有無現場觀眾?
星勤 發表於 2013-4-27 10:09

應該無喇

琴日睇promo edmond好似唱7友?

discovered 發表於 2013-4-24 21:53

搞到好似去頒獎禮咁大陣仗

搞到好似去頒獎禮咁大陣仗
electric 發表於 2013-4-27 13:49

著翻MV 件衫啫
或者星煥覺得係打歌服呢

edmond唱舊歌....

edmond唱舊歌....
實力ruby 發表於 2013-4-28 00:08

mark會唔會唱Thank You

mark會唔會唱Thank You
KennyCheng23 發表於 2013-4-28 00:09

著翻MV 件衫啫
或者星煥覺得係打歌服呢
jasonng 發表於 2013-4-27 13:59

我驚好似 SG 咁做埋 CD COVER
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

我覺得而家既勁歌吸引到我睇

完全冇諗過 RB 唱 SLS
我中意呀

所以當年拎金曲金嘅chok都唔係hit歌

所以當年拎金曲金嘅chok都唔係hit歌
實力ruby 發表於 2013-4-28 00:29

仲要nice今晚唱-_-'
btw佢地miss out左到此為止同年少無知-.-

其實edmond都轉左新公司咁耐啦
佢未錄新歌咩

周爸爸睇好fiona係super star

fiona天后

周爸唱咗歌未 =_=

簽名被屏蔽

其實edmond都轉左新公司咁耐啦
佢未錄新歌咩

周爸爸睇好fiona係super star ...
實力ruby 發表於 2013-4-28 00:38

真係唔知應該開心定 hurt
出道 11 年先至被睇好係下一站天后...

簽名被屏蔽

FIFI今年9年only。無辦法,之前個十年都係FavsJoey天下。
koalabear 發表於 2013-4-28 00:53

2003 年出道喎

上明明就都唔上其他...

報榜3甲轉返用background music..

等左成晚,Endy一粒音都無唱過,乜料呀