返回列表 發帖

《勁歌金曲》 (8/5/2013) 錄影

日期: 8/5/2013
活動: 《勁歌金曲》錄影
嘉賓: 鄭丹瑞 、 鄭融 、 糖兄妹 、 胡蓓蔚 、
             雨僑 、 吳若希 、 HotCha 、 陳慧敏  。
時間: 15:00
地點: 將軍澳電視廣播城二廠

日期: 8/5/2013
活動: 《勁歌金曲》錄影
嘉賓: 鄭丹瑞 、 朱咪咪 、 湯寶如 、 許秋怡 、
             羅力威 、 王祖藍 、 Kolor 、 J Arie 。
時間: 18:45
地點: 將軍澳電視廣播城二廠

青春頌 rip
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

斷tvb……青春頌

新人搭咀...

如果 Alfred 冇參與錄影
o黎緊呢個星期冠洪卓立
咁之後呢 ?
而家照排位的話
播左第二場先就係冠王祖藍
但第一場o的嘉賓......唔會吳若希下化...

朱咪咪
許秋怡

新人搭咀...

如果 Alfred 冇參與錄影
o黎緊呢個星期冠洪卓立
咁再下一個星期會冠邊個呢 ?
第一場錄影諗唔 ...
jvzus 發表於 2013-5-7 19:13

第一場咪jinny冠咯

第二場可能王祖藍 又可能J.Arie
    斷估tbb唔會冠一雞兩味啩

J Arie 有冠?

oops......

rip 青春頌

第一場咪jinny冠咯

斷估tbb唔會冠一雞兩味啩 ...
PangChiYeung 發表於 2013-5-7 19:16

吳若希打哂尖喎
第二場睇黎似王祖藍
TVB唔會咁好死比個唔識既人冠
不過我寧願係後備冠囉

斷完加大力度又斷青春頌..
TVB 你.好.嘢

第一場咪jinny冠咯

PangChiYeung 發表於 2013-5-7 19:16

咁生命之花都冠晒2個version啦

始終TBB貫徹住 一碟 2首獨唱歌可以冠 青春頌無冠無計ga

乜许生好唔得闲咩?
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

點解斷TVB

TVB 你好野...

定係會長留係第二位n 個禮拜甘呢.........

乜许生好唔得闲咩?
阿田 發表於 2013-5-7 20:55

唉,可能之前兩首都系冠軍,所以呢首第三plug無得冠軍啦
佢又唔系祖兒,又唔系林峯,又唔系鄭融

好想睇湯寶如,許秋怡果集,唔知討論d乜,希望可以聽到感冒啦
如果chilam得閑上咪好咯,可以同秋怡再次合唱現代愛情故事

第一場咪jinny冠咯

估唔到青春頌會冇冠
一雞兩味代表: 生命之花 獨 / 合

吳若希打哂尖喎
第二場睇黎似王祖藍
TVB唔會咁好死比個唔識既人冠
不過我寧願係後備冠囉 ...
jose 發表於 2013-5-7 19:47

我都想比個禮拜 sita 後備冠呀
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

估唔到青春頌會冇冠
一雞兩味代表: 生命之花 獨 / 合

我都想比個禮拜 sita 後備冠呀 ...
Our_Souvenir 發表於 2013-5-7 22:34

但個point 係生命之花起碼變咗合唱 同埋轉咗編曲啊
唔明再見葫蘆娃有咩好再冠

我都好希望TVB 可以冠後備

悲觀諗法:
有冇搞錯呀竟然冇冠軍!

樂觀諗法:
冠軍歌唔代表係一首好歌!
好歌都唔一定要拎冠軍歌!

我選擇<樂觀諗法>

= =
TVB 真係好玩野…
還我四台冠呀T_T

今晚第一次錄影勁歌金曲!加油呀!我地太陽娛樂音樂今年新人! J.Arie 雷琛瑜

定係會長留係第二位n 個禮拜甘呢......... ...
kingheiwong 發表於 2013-5-7 22:13

承你貴言
又話唔定出現TVB百年一遇既回落呢

承你貴言
又話唔定出現TVB百年一遇既回落呢
KennyCheng23 發表於 2013-5-8 16:50

上次借回落完都係無冠嫁
02 著地 - 鄧麗欣

上次借回落完都係無冠嫁
hinz 發表於 2013-5-8 18:38

起碼可以拖長少少唔洗out住-.-

第一场好似系冠Sita 上星期一上榜就第3.
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

第一场好似系冠Sita 上星期一上榜就第3.
阿田 發表於 2013-5-15 01:45

真?? 第一場好多sita好朋友

真?? 第一場好多sita好朋友
阿mark 發表於 2013-5-16 00:06

估架. 因为又谂唔到边个可以冠... <我懂了>飙冠?!
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

2013.05.18 - 登台奇遇記?
播出日期: 2013.05.19 (日)       

「登台搵真銀,真係咁好搵」?歌手們登台時又遇過甚麼古怪、有趣事?主持人「旦哥」鄭丹瑞決定交給「鬼馬歌后」朱咪咪、去年剛開了紀念出道20周年演唱會的「湯記」湯寶如、憑一曲<現代愛情故事>唱遍大江南北的許秋怡,以及「扮嘢」和唱歌同樣出色的王祖藍,為樂迷解答。

提到登台「好搵」,咪咪姐一方面謙稱自己是賺錢不多的「師奶」,另一方面卻豪言年中的某一天,多少錢也不接受工作?「登台搵錢新貴」祖藍透露初登台時,感覺有點「難受」,但後來見識過咪咪姐「3首歌唱足一個鐘」的絕技後,不快感覺便一掃而空?

湯記披露登台時曾遭醉酒客人非禮,怒言和對方「死過」;但秋怡卻認為要「睇環境」而行動,究竟秋怡碰過甚麼樣的狀況,令她行事有所顧忌?作為登台前輩的咪咪姐,原來有「九字真言」應對這些突發情況?祖藍遇上「搶咪」客人,竟表示不介意,甚至感到開心?

難得登上《勁歌》舞台,秋怡、湯記分別送上<現代愛情故事>及<越難越愛你>,本周「勁歌金榜」冠軍歌屬於祖藍的華語歌<再見葫蘆娃>。此外,鄭融、KOLOR、J. Arie亦會分別獻唱新歌<爆>、<雲圖>及<第一志願>。

「登台搵真銀,真係咁好搵」?歌手們登台時又遇 ...
Our_Souvenir 發表於 2013-5-16 20:49

估唔到先播第二場,sita首冠軍歌凍過水了,再下一集多數冠吳若希的了

估唔到先播第二場,sita首冠軍歌凍過水了,再下一集多數冠吳若希的了
阿mark 發表於 2013-5-16 21:10

我都估 sita 後備應該冇冠了

Our_Souvenir 發表於 2013-5-16 23:19

最高位大概第2啦 @@ 两台亚?
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

Our_Souvenir 發表於 2013-5-16 23:19

妄想緊有無機會 3>3>2>1  /  3>2>2>1

青春頌真係好可惜..
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

「登台搵真銀,真係咁好搵」?歌手們登台時又遇 ...
discovered 發表於 2013-5-17 06:18

上面post左了

網上消息指5月25日起勁歌金曲播映時間改為24:05-25:15 (深夜12:05-1:15),多左10分鐘
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

係咪因為 單身男女 太長?
今個星期勁歌延遲12:20播

回復 27# Our_Souvenir

哈哈哈,呢集节目内容好似 吴君如同钱嘉乐开嘅《星星同学会》

人人亦話我太飄忽恍似野狒狒.
---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

許秋怡啊......加埋chilam就正啦

融姨越黎越似個阿姨
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

上一次勁歌鄭融係咪唱第五類?

成大堆唔知乜歌係榜到唔out~....
就係out首青春頌
tvb你好野

瘋狂妄想mode

會re...

瘋狂妄想mode

會re...
kingheiwong 發表於 2013-5-19 01:23

發夢當年HOCC韻律泳叫緊糊要4台
但TVB冠首乜鬼奧運歌
搞到斷左估唔到今次係鏗鏗

融姨越黎越似個阿姨
dongbb2332 發表於 2013-5-19 00:35

點解佢唔改短條裙
    明知自己唔够高就唔好著條咁既裙啦

發夢當年HOCC韻律泳叫緊糊要4台
但TVB冠首乜鬼奧運歌
搞到斷左估唔到今次係鏗鏗{:1_164 ...
艾石仔 發表於 2013-5-19 01:27

其實今個星期冠個首都不知所謂
無拉拉冠首國語版
02 著地 - 鄧麗欣

其實今個星期冠個首都不知所謂
無拉拉冠首國語版
hinz 發表於 2013-5-19 01:30

OUT左SUPER GEAR果首唔知乜歌仲好啦

唔講咩四台冠值唔值
但本身青春頌比今年tvb好多冠軍歌更值冠軍吧

又話革新做好音樂推動音樂,算吧啦

明明奇幻逆緣已經冠左,又冠國語版再見葫蘆娃.. (我幾鍾意奇幻逆緣都係咁講..)
少女心事同跳火坑就仲keep...
反而後備同青春頌就out..

另外J. Arie唱第一志願 但今日已經第3,睇黎唔會冠,落榜在即?

TVB 勁歌金榜 @ 2013/05/18
RK LW Songs    Singers
01 02 青春頌   許廷鏗
02 03 後備    陳僖儀

OUT 少女心事 SUPER GEAR
      再見葫蘆娃 王祖藍

咁樣會好D...

02 01 青春頌   許廷鏗
03 02 後備    ...
rubylovessss 發表於 2013-5-19 09:16

咁先正路囉

02 01 青春頌   許廷鏗
03 02 後備    ...
rubylovessss 發表於 2013-5-19 09:16

rk 同lw係咪調轉咗

有冇人識得係myTV 度cap<爆>果段live出來?
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

下星期講拍拖,緋聞,娛樂新聞個d..=3=