返回列表 發帖

我自在 - 泳兒 (CD+DVD) 13 June 2013

歌手:泳兒
唱片名稱:我自在
唱片封面:

推出日期:2013/06/13

唱片類型:CD+DVD

TrackList:
CD
01. 心呼吸
02. 我自在
03. 睡前服
04. 睡房宣言
05. 深白色
06. 一半床
07. 通電
08. 清潔愛
09. 晚上我是天蠍座
10. 後來 (國)

DVD
01. 我自在 MV
02. 通電 MV
03. 睡房宣言documentary

出處:Sky Music

成績發佈會?? 又頒白金唱片呀 ??

日期 : 04/08/2013 (星期日)
時間 : 6:00pm
活動 : Fans聚會暨新專輯「我自在」成績發佈會
地點 : 銅鑼灣 ...
wf0rwiing-) 發表於 2013-7-25 19:35

會出第二版?

日期 : 04/08/2013 (星期日)
時間 : 6:00pm
活動 : Fans聚會暨新專輯「我自在」成績發佈會
地點 : 銅鑼灣糖街2-8號CEO Neway
集合時間 : 5:15pm
集合地點 : CEO Neway門口

想去既人pm我

aiiii
今week 9
下week out  硬la
hkbaby 發表於 2013-6-21 21:09

你講中左
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

後來應該 plug 去拎個國語力獎
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

回復 155# ~蛋撻~

極有可能plug去TVB~

我買蛋記唔會plug d咁長既歌~
~蛋撻~ 發表於 2013-6-24 21:18

潛龍勿用5分20都有PLUG
長度唔關事

plug後來都唔出奇~
doughnut 發表於 2013-6-24 20:19

我買蛋記唔會plug d咁長既歌~
FIGHT for 陳柏宇

Aiiiiiiiiiiiii......唔理上唔上,下plug求蛋一定要plug深白色,
還掂又係自己友作............ ...
~蛋撻~ 發表於 2013-6-24 16:06

plug後來都唔出奇~

Aiiiiiiiiiiiii......唔理上唔上,下plug求蛋一定要plug深白色,
還掂又係自己友作............

aiiii
今week 9
下week out  硬la

今次上到銷量榜~仲要唔係第10位~超開心~好满足了~~

aiiiii...聽晚music cafe有泳兒..

唔知今次上唔上到銷量榜呢?

隻碟真係好正,我決定第一次買英皇既唱片
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

i love the album cover...XD
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

深白色 米K歌囉

其實我都最鍾意泳兒舒情系列多D,即係K歌啦,但係佢咁大決心轉風格,搵人山人海做歌,都係求突破啫,所以俾個掌聲鼓勵

呢隻碟應該係泳兒出道以來最襟聽既碟
唔知道3Cmusic評唔評呢隻碟?我估有6.0分以上!
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

真係好鐘意人山人海d編曲,尤其係gaybird同埋蔡德才!
希望今次隻碟可以上到1-2wk嘅銷量榜!
最後希望通電@rthk&997可以有好成績la!
同時希望2nd plug能夠有更好嘅成績la!

愈靚聲既人唱腔變化愈少,呢句代入Vincy道頗適合

好好笑vincy今次隻碟make曬noise

(綜合報道)(星島日報報道)昨日泳兒為新大碟《我自在》到旺角唱片店宣傳。泳兒得知有網民將她的每首新歌名加 ...
harry 發表於 2013-6-17 14:00

終於有人留意佢
睇個勢VINCY又步其他人後塵被放逐返陸發展

(綜合報道)(星島日報報道)昨日泳兒為新大碟《我自在》到旺角唱片店宣傳。泳兒得知有網民將她的每首新歌名加上一個步驟變成男女房事事前事後的活動,泳兒笑說:「都幾貼切呢!那網民更將我一曲《通電》聯想到高潮,真的厲害!(若有人隨音樂做房事?)若他們能跟到節奏也不錯,哈哈!」

今次上埋報紙咁威威??

eeg唔識揀歌
有好歌又唔識plug

佢家陣旗下d歌手個個都行錯方向

根本泳泳hit得ge都係K歌,可措電台吾BUY
我想聽泳泳唱 電音跳舞 或 HEADVOICE 歌曲
她唱人地歌 流菲飛 有 D6 音

聽晒成隻碟真係幾膩下,
泳兒唱腔變化唔大
mychart- 發表於 2013-6-17 00:02

佢之前d碟好好多
我真心唔喜歡佢轉型
d歌無咁好聽,最敗筆係d詞...
好多首都填得相當ung耳...

完全大大浪費左佢把聲~

泳兒把聲有好多發揮空間,而且剛柔並重...根本唔洗唱埋呢d好難hit ge歌 :(

聽晒成隻碟真係幾膩下,
泳兒唱腔變化唔大

唔通AIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII就係VINCY
kenny1102 發表於 2013-6-16 18:58

Nope

係邊度呀?
我都想睇下...
Our_Souvenir 發表於 2013-6-16 22:22

擺明係fb轉載啦下嘛-__-

英皇唱片救樂壇
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

哇....我睇到佢個ig了
rubylovessss 發表於 2013-6-16 19:40

係邊度呀?
我都想睇下...
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

泳泳instagram post 左你段野喎哈哈哈
dongbb2332 發表於 2013-6-16 18:24

哇....我睇到佢個ig了

嘩正原來泳泳都有上CM
不愧系新一代CM女神之一
nicknicknick 發表於 2013-6-16 18:50

果張相似係FACEBOOK D轉載多過CM
Happy and Blessed.

嘩正原來泳泳都有上CM
不愧系新一代CM女神之一
nicknicknick 發表於 2013-6-16 18:50

唔通AIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII就係VINCY

dongbb2332 發表於 2013-6-16 18:24

Vincy都上CM???

隻碟 D 歌名咁情色既...

01. 心呼吸..........準備
02. 我自在..........睡在床上
03. 睡前服..........著 ...
hissorhk 發表於 2013-5-31 22:27

DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

好锺意天蝎座~曲詞編唱都好性感~歌詞有意境又唔會太over~
Vincy唱得都好有feel~仲take到D口水聲好sexy~~

恭喜你,位已上
koalabear 發表於 2013-6-16 17:24

最好笑係無人回過我, 但VINCY有睇到

三級碟

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

原來隻《睡房宣言》係改編Younha嘅《People》

Vincy: 对不起让大家误会了,刚查证,原来是credit 打错了, 这是一首翻唱,已拿了版权,希望大家喜欢我的翻唱。//@HelloYounha:编曲和作曲还是不同人呢;;; @梁基爵 求解

@HelloYounha: #younha#【某某】@Vincy泳儿 - 睡房宣言 =v=;;  呃 简直就是Younha <People> 的粤语版嘛.... 只是为什么作曲那里写的是蔡德才@ 人山人海?! wealive 李宽要生气了;;; @香港英皇娛樂集團

最好PLUG心呼吸同清潔愛

我覺得好悶囉@@
但歌詞好有遐想
第3PLUG 就係 我自在?
hkbaby 發表於 2013-6-14 00:31

唉eeg明玩野
我自在唔plug就去plug最唔掂果首
Happy and Blessed.

咁會唔會有第二版架??@@

我覺得除左通電之外,
首首都好side track feel,
所以我分唔清楚邊首打邊首,
可能係因為編曲都係同一個人 ...
stephybest 發表於 2013-6-15 12:58

我初頭都咁稔,但聽多幾次, 通電、睡房宣言、我自在、深白色、晩上我是天蠍座 有大分別
其實 深白色 係唯一一首K歌

我覺得除左通電之外,
首首都好side track feel,
所以我分唔清楚邊首打邊首,
可能係因為編曲都係同一個人

個cover好LEUNG...

公司咁孤寒又吾入 天蝎座 mv 落 CD ,
但連首歌次次聽到我笑
好適合做 安全套 主題曲