返回列表 發帖
鄭俊弘成日都做女主角既細佬... 發唔到圍
cchow2 發表於 2013-6-22 14:48

終於上到位喇,
青出於藍入面佢同唯唯做學生
N年後尖子攻略 又做學生,但爛時唯唯已做主角
點解阿SIR係阿SIR又變番單元角色一個T_T

【on.cc 東方互動 專訊】 無綫號召旗下藝人參與的《星夢傳奇》,黃智雯、張名雅、梁烈唯、袁偉豪、鄭俊弘和羅鈞滿等昨晚打頭陣錄影第一集,評判團則由葉倩文、巫啟賢、周啟生和郭偉亮(Eric Kwok)。但參賽者絕非個個唱家班。
智雯以吳雨霏歌曲《愛是最大權利》參賽,可惜幾個位走音,表現差劣,淪為全晚最低分的藝人,被評判一致狠批,巫啟賢毫不留情說:「你把聲又乾又窄!」Eric則說:「都講咗唱歌要注重咬字,你仲要係演員,所以我扣咗好多分!」智雯解釋該曲是首次演繹,結果被評判鬧得更勁,斥她準備不足有點Hea!

證明霏后D歌異常難唱... 大家唔淮再批評佢走音
第七週冠軍歌曲-謝安琪《心不由己》

從不曾沉悶大家已能找到最好歸宿
如果有妄想堅決不懂 美滿得不接受心痛

黃智雯應該解釋原唱都係咁唱,乜原來原唱走音?哈哈哈哈!

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20130623/18308765

蘋果好搞笑...張名雅又唔係唱得就唔好搵佢啦

而張名雅則揀了天后容祖兒的《華麗邂逅》,惟唱功麻麻兼走音,大抵也不滿自己表現,故名雅唱罷即哭成淚人,不過她卻辯稱感動及唱現場緊張所致,未知是否憐香惜玉,巫啟賢即稍為收斂,指名雅有膽識,惟音準有一點問題,更謂:「你唔係專業叫唱得好完美,有自己風格,不過要心中有歌,唔係目中無人。」之後更着趙增熹把key調校,好讓名雅再演繹一次,雖然如此,但Eric卻直言畀分很低,他謂:「因為呢首歌係我寫,好難唱,你唱唔到感覺,境界好似去咗恐懼世界咁。」當獲悉自己以尾二分數被「out」,名雅再次哭泣,名正言順喊住走!

恐懼世界,真係好好笑=____= 又話要試音揀過
定係特登揀兩批極端既"比賽"架...
不過幾想睇,sofar都唱廣東歌

家明同袁偉豪最低分被out...erickwok話袁偉豪唱到好似行刑咁返去拍戲...李壁琦唱左首英文歌被讚唱得好,不過巫啓賢寸tvb d煙慳d..影響左唱歌
http://orientaldaily.on.cc/cnt/e ... 0624/00282_023.html

枉Eric Kwok咁刻薄ge野都講得...但監製監到d歌手讀歌又照出到街

d評語好似激過巨聲咁wor..
不過估唔到袁偉豪咁快走
希望鼓佬去到最尾啦~

活動上還透露譚詠麟、葉蒨文、甄妮、陳潔靈、李克勤、巫啟賢、倫永亮等出任評審。

校長同甄妮姐姐去左邊

一共几多集啊? TVB综艺节目好似一向10几集. 巨声通常18集左右结束, 除了第一届那个踢馆赛长到阿孖都唔认得之外。
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

聽DO姐講第2集有左麟右李~

一共几多集啊? TVB综艺节目好似一向10几集. 巨声通常18集左右结束, 除了第一届那个踢馆赛长到阿孖都唔认得 ...
阿田 發表於 2013-6-24 14:31

7月7日-9月1日,得9集咋

聽DO姐講第2集有左麟右李~
timmy 發表於 2013-6-24 17:49

第三集,已經錄左兩集,無左麟右李~~

7月7日-9月1日,得9集咋
阿mark 發表於 2013-6-27 23:52

应该唔方好睇 唔系话真系有大内高手 顶多本身算唱得唔差但无乜人识
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

回復 64# 阿田

都要睇左第一集先知好唔好睇

回復  阿田

都要睇左第一集先知好唔好睇
阿mark 發表於 2013-6-30 10:00

睇到D阵容都已经八九不离十 ... 顶多有D偶像搞下气氛
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

廣告出左..期待鄭俊弘...

第1集 - 夢想-我的主題曲
播出日期: 2013.07.07 (日)
  每個人的內心都有一把聲音,雖然有時微弱得只有自己才聽得到,但它的力量其實相當強大,不容小覷!七位大家熟識的藝員朋友,放下電視螢光幕的角色、形象,唱出心裡最真摯的聲音,追逐未完的歌唱夢想。

決定他們能否往「星夢之路」邁進一步的,有四位星級陣容的專業評判,包括於華語歌壇舉足輕重的天后級歌手葉蒨文;曾演繹多首華語經典金曲、專誠由內地回港支持大會的巫啟賢;公認的音樂才子、未夠二十歲已擔任音樂總監的周啟生,以及著名作曲人兼唱片監製郭偉亮。

今集節目以「夢想」為主題,打頭陣有自言對唱歌夢想「不離不棄,死唔斷氣」的張景淳(Stanley),選唱<Crying In The Party>的他,原來曾當歌手,歌唱事業何以終止?能否延續歌手夢?接著由同是劇集《天與地》的代表,飾演少年版「鼓佬」的羅鈞滿(Moon)獻唱<天下太平>。聽聞Moon早想報名參加第一輯《超級巨聲》,可惜當時他已報名參加藝訓班,因而未符合參賽資格,孰真孰假?

參加過不少大型比賽的應屆港姐冠軍張名雅(Carat),以一曲<華麗邂逅>應戰,背後可有特別因由?在電視圈默默耕耘十年的鄭俊弘(Fred),原來是《2001全球華人新秀歌唱大賽》出身,今次以<時代曲>出賽,可會是比賽中的一匹「黑馬」?袁偉豪(Benjamin) 參選《香港先生》時曾自彈自唱<浪子心聲>,原來音樂對他意義重大,更將他由人生低潮救回?那麼他所演唱的<When I Fall In Love>,是否道出了自己的心底話?最後兩位參賽者在劇集《缺宅男女》中合作無間,「關二嫂」黃智雯和「關二哥」梁烈唯分別帶來<愛是最大權利>及<等>,務求以歌聲感動人心,晉身第二輪賽事。究竟哪兩位參賽者會慘遭淘汰?他們又有甚麼話想對支持自己的朋友說?

移去電視節目區啦

期待鄭俊弘

下晝去一個商場活動聽佢現場唱《今日》 Live
佢唱完全場鼓掌
如果一個普通人能左右一些人的決定
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

原來張景淳係CHEERS
十年約會 真係超好聽

突然間覺得joey唱得好好聽 港姐 完全唱k feel die 得啦

突然間覺得joey唱得好好聽 港姐 完全唱k feel die 得啦
MAMA 發表於 2013-7-7 22:40

聽到唔多夠氣.

重點人物出現@@

又係eason的歌

Sally 做評判...
佢啲評語.... -v-"

一聽其實就知係唔同LeveL
希望佢真係會贏同埋之後d人識佢個名啦lol

葉倩文十級廢...............換番毛毛蟲  趙增a

一聽其實就知係唔同LeveL
希望佢真係會贏同埋之後d人識佢個名啦lol
屮SiU霖屮 發表於 2013-7-7 22:58

青出於藍T__T 一個成左名...一個仲係綠葉

其實換番miss chanchan好d lol

艾石仔 發表於 2013-7-7 23:00

其實近排都已經冇咩見佢-_-

此POST將移至電視節目討論區
THX!

簽名被屏蔽

其實近排都已經冇咩見佢-_-
屮SiU霖屮 發表於 2013-7-7 23:04

真係好慘- -
青出於藍   兩個都係同LV
尖子攻略   一個主角一個學生
點解阿SIR係阿SIR  一個係第二個劇到做主角...一個仲係做緊學生T_T

黃智雯 好難聽-_-'

黃智雯唱第一句個時仲諗住~唔係呀~都幾好呀
但唱多幾句就知點解會out-_-"

忽然覺得原唱D LIVE 真係好好XDDDD

艾石仔 發表於 2013-7-7 23:00

佢真係幾慘...
希望佢今次可以成名啦...
屮SiU霖屮 發表於 2013-7-7 23:11

原全認同...
好難頂後面.

真係好慘- -
青出於藍   兩個都係同LV
尖子攻略   一個主角一個學生
點解阿SIR係阿SIR  一個係第二個劇到 ...
艾石仔 發表於 2013-7-7 23:07

依d野真係睇運-_-"
希望今次成功啦佢

屮SiU霖屮 發表於 2013-7-7 23:11

去到 chorus 簡直係嚇人
佢把聲 carry 唔到首咁 rock 既歌

唯唯有拍義海咩?

不如一槍打死我

張名雅唱到好似唱k咁=.=嚇親人!!鄭俊弘好正!!真係又靚仔唱歌又好聽,私家車好難聽=_=唯唯走左音

唯唯有拍義海咩?
kkkchun 發表於 2013-7-7 23:19

笑死我...

去到 chorus 簡直係嚇人
佢把聲 carry 唔到首咁 rock 既歌
rIcKyK 發表於 2013-7-7 23:18

味到chorus已經好多音都上唔到-_-"一入chorus就更加....."

btw 其實kary唱rock歌好聽好多~

清一色男生留低
陰謀論
其實呢個節目只係為左幫D 二三線小生 進身一線系列

FRED 應該可以成功彈出

笑死我...
kingheiwong 發表於 2013-7-7 23:24

可能佢睇有呢

頂 好期待李璧琦~~~my女神bb<3
下集好似好感動w0r a_a"

頂 好期待李壁琪~~~my女神bb
屮SiU霖屮 發表於 2013-7-7 23:27

x2
冇諗過可以勁到去呢個程度@@

聽口水果時,do姐話Fred未唱已經喊了。首歌係關於佢(爺爺?)

都係期侍李壁琦多啲

李壁琪竟然係呢個級數 @@

但得一個新人加入參賽???