返回列表 發帖
【賽果】鄭俊弘以185分成「五連冠」,陳明恩165多分排第2,林子博以165.2分排第3,羅鈞滿以近161分排第4。當晚只out了新人張明偉,以160分被叮出局。
無力將天氣逆轉。

【賽果】鄭俊弘以185分成「五連冠」,陳明恩165多分排第2,林子博以165.2分排第3,羅鈞滿以近161分排第4。 ...
moxy 發表於 2013-7-23 09:37

Fred集集都唱得咁好...真係無得輸wo..

其實一直都唔覺羅鈞滿唱得好

【賽果】鄭俊弘以185分成「五連冠」,陳明恩165多分排第2,林子博以165.2分排第3,羅鈞滿以近161分排第4。 ...
moxy 發表於 2013-7-23 09:37

嘩...羅鈞滿差少少就OUT喎

家明會上翻去唱?同巨聲幫鬥

蘋果即時新聞: 張景淳話今個星期錄影嘅一集,佢會同林子博組織新組合,合唱同巨聲組對戰。
即係 復活戰 + vs巨聲幫 一齊做,共兩集? 分開做共四集都得喎。
不過睇on.tv嘅片,張景淳又冇話係復活賽喎,咁即係仲會唔會再有復活賽呀。

今日蘋果: 據知,被淘汰的李璧琦亦將會與羅鈞滿一組跟巨聲幫作賽。

昨天生果報爆第5集雷重點:
1. 鄭俊弘自彈自唱英文歌得全場最高185分
2. 張明偉得全場最低160分出局
3. 姚兵唱《你把我灌醉》後段高音失準,被MR LUN LUN狠批「將佢權醉」XDDDD
4. MOON突然走樣只得161分險遭淘汰
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

回復 259# 酷愛903

如果tvb artist vs巨聲幫,鄭俊弘 vs 廖sir應該會好睇

巫啟賢明晚在灣仔會展開演唱會,請到《星夢傳奇》鄭俊弘Fred 擔任尾場嘉賓,Fred今日現身綵排送了張同巫啟賢擁抱的合照給對方,別具意義。巫啟賢對Fred有讚没彈:「我敢講他雖然不是專業歌手,但目前香港十個唱得好的男歌手,十名內他一定有份。」8月10日會再為《星》擔任評判。

巫啟賢明晚在灣仔會展開演唱會,請到《星夢傳奇》鄭俊弘Fred 擔任尾場嘉賓,Fred今日現身綵排送了張同巫啟 ...
KennyCheng23 發表於 2013-7-25 21:11

有無咁誇== 之前唔係好狠架咩

巫啟賢明晚在灣仔會展開演唱會,請到《星夢傳奇》鄭俊弘Fred 擔任尾場嘉賓,Fred今日現身綵排送了張同巫啟 ...
KennyCheng23 發表於 2013-7-25 21:11

宜家活躍ge實力派5個都唔知有無...

yeah, 終於可以再見到佢擔任評判

太好了 巫 sir 終於返黎冇左佢真係冇咁好睇

BTW 點解第六集剩係 out 一個既
莫非 Corinna 要同 Grace 分開 solo

見胡鴻鈞facebook page開左個event 7-28會出席星夢傳奇PK錄影

magmag都會去?

星夢 vs 巨聲幫

仲有 Alfred、Jay Fung 同譚嘉儀

如果一個普通人能左右一些人的決定
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

以 TVB 一向做法
節目應該要開始進入「歹戲拖棚」既時候 XD
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

星夢 vs 巨聲幫

仲有 Alfred、Jay Fung 同譚嘉儀
jvzus 發表於 2013-7-27 11:58

Alfred vs fred就正lor ....

開始有D悶
個個都唱得普普通通
無咩NOISE可言

聽說Fred vs 胡鴻鈞,如果係真,直覺Fred會win...

如果以聲底、歌路、key、range 來編排,Fred vs Hubert係夾啲。

分開2場錄影
肥媽之前喺atv星光都有做評判
而家轉去tvb

日期: 28/7/2013
活動: 《星夢傳奇》錄影
嘉賓: 鄭裕玲 、 崔建邦 、 Maria Cordero 、 倫永亮 、
             陳奐仁 、 恭碩良 、 鄭俊弘 、 羅鈞滿 、
             王君馨 、 陳明恩 、 林子博 、 姚兵 、
             張景淳 、 李璧琦 、 許廷鏗 、 何雁詩 、
             劉威煌 、 吳業坤 、 陳國峰 、 謝東閔 、
             羅孝勇 。
時間: 15:30
地點: 將軍澳電視廣播城一廠

嘉賓: 鄭裕玲 、 崔建邦 、 王祖藍 、 Maria Cordero 、
             倫永亮 、 陳奐仁 、 恭碩良 、 鄭俊弘 、
             羅鈞滿 、 王君馨 、 陳明恩 、 林子博 、
             姚兵 、 張振朗 、 林欣彤 、 胡鴻鈞 、
             馮允謙 、 譚嘉儀 。
時間: 19:30
地點: 將軍澳電視廣播城一廠

分開2場錄影
肥媽之前喺atv星光都有做評判
而家轉去tvb

嘉賓 ...
rubylovessss 發表於 2013-7-28 08:41

王祖藍做咩XD

王祖藍做咩XD
mainlib 發表於 2013-7-28 19:43

主持...?

主持...?
maksiuhong 發表於 2013-7-28 19:55

我諗係評判@@

Alfred vs fred就正lor ....
rubylovessss 發表於 2013-7-27 14:25

【on.cc 東方互動 專訊】無綫藝人鄭俊弘、林子博、羅鈞滿等錄影歌唱節目《星夢傳奇》,今集主題是「星夢幫」鬥「巨聲幫」,鄭俊弘獲無綫安排「巨聲幫」出身的歌手許廷鏗與他合唱許的歌曲《青春頌》,鄭俊弘說:「有一星期預備,我哋夾咗三次。」許則大讚鄭聲線好,聲音具感染力。
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

【on.cc 東方互動 專訊】無綫藝人鄭俊弘、林子博、羅鈞滿等錄影歌唱節目《星夢傳奇》,今集主題是「 ...
jvzus 發表於 2013-7-28 20:29

青春頌~期待~~

【on.cc 東方互動 專訊】無綫藝人鄭俊弘、林子博、羅鈞滿等錄影歌唱節目《星夢傳奇》,今集主題是「 ...
jvzus 發表於 2013-7-28 20:29

嘩!一齊唱青春頌!

唔係兩邊PK咩??點解係合唱既??

回復 281# ansen514

應該係一首歌內各人有 solo 部份,亦有合唱
有去錄影的 Alfred fans 話 Alfred 有唱和音嘅部份......
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

回復 276# maksiuhong

三人組合主持!?@@

我諗係評判@@
表妹保莉 發表於 2013-7-28 20:28

表演嘉賓=-=

蘋果即時新聞:

無綫《星夢傳奇》今日喺將軍澳電視廣播城,錄影「星夢幫VS巨聲幫」版。評判方面又唔同咗人喇,今次係肥媽Maria﹑倫永亮﹑恭碩良及陳奐仁。計計下,呢個節目先後出現過多位評判囉,之前有葉蒨文﹑巫啟賢﹑周啟生﹑趙增熹﹑鄧智偉﹑李克勤及譚詠麟等,換評判次數都換得幾密。

高分王鄭俊弘(Fred)過往幾集成績都好標青,佢今次被安排同許廷鏗合唱《青春頌》對戰。Fred獲多位評判讚賞,加上噚晚升呢,擔任巫啟賢演唱會嘉賓,自然備受矚目。

對於同Fred合唱對戰,許廷鏗就話:「大家都好平均,可以互相幫對方,希望雙贏。今次係PK賽,但唔會睇成係比併。」

許廷鏗又大讚Fred:「Fred(鄭俊弘)把聲好好,好有感染力,不過我返到呢個台,覺得好大壓力,但又好期待。」

Fred就話:「今次巨聲冇個人分數,星夢就有。」Fred最後獲得178.3分。

而羅鈞滿請來李璧琦合唱《日與夜》,二人對戰何雁詩和羅孝勇合唱《Lucky》;林子博和張景淳合唱《最佳損友》對戰謝東閔、吳業坤和陳國峰合唱《命硬》;至於唱《男旦》的姚兵單挑唱《怎麼說不愛我》的劉威煌。經過一輪比賽後,羅鈞滿獲165.9分,林子博則得到158.7分。

何O2第一句就已經勁走音-_-"

fred如無意外,都應該可以由頭帶到尾的啦

敖嘉年唱歌係好聽的

真的好喜歡Miss chanchan做評判

Support corinna..
2個唱得唔錯

明顯陳明恩又係高一班...."

明恩你係得嘅!出年老表2期待佢再唱歌
豹哥...haha

好悶....

果班唔知乜野拉高左鄭俊弘個分

果班唔知乜野拉高左鄭俊弘個分
bagfgfcde 發表於 2013-7-28 22:59

惗住睇佢衰一次==

惗住睇佢衰一次==
maksiuhong 發表於 2013-7-28 23:02

好心就咁俾班評判俾分算啦
果班唔知乜野都唔知識唔識音樂既

陳明恩同王君馨又係超班既~~

阿B真係好bosco feel...live唱得好平淡

果班觀眾咁比分真係......差成12分都有

果班觀眾咁比分真係......差成12分都有
maksiuhong 發表於 2013-7-28 23:10

冇啦~班觀眾已經比Fred個形象入左~佢唔唱都比高分的@@

楊潮凱唱得ok wor....
2兄弟幾合拍bor...