返回列表 發帖
鏗鏗出啦

等到了!

戲玉!

麻麻 -_-
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

冇我想像咁好啵 :p

我真係覺得鄭俊弘名大於實,唱《青春頌》唔好聽咯

開頭Fred差d,但到一齊唱副歌超好聽

麻麻 -_-
water:) 發表於 2013-8-11 23:21

兩個都唱得一般…

Alfred唱得好太多...

CUT 到隻歌好怪青春頌

肥媽...有無咁誇..

有彈無讚 :o
Happy and Blessed.

下集有magmag law!

倫永亮:真係唱得好好....非常之好.....
DO姐:你而家好似潤佢咁喎

最佳損友真係唱得好難聽~.~

算啦,tvb而家捧到fred上天,
唱成點,who cares
今晚表現一般

阿MAG會唱咩歌? 番梘?
煙花紀 79 +4

肥媽會唔會太跨啊
許廷鏗有唱得咁勁咩

反而覺得佢好多歌d 處理手法都差唔多

呢首青春頌,無想像中甘好聽。。。 不過都好過最佳損友幾條街

可能煲到好大,講到太好聽,所以期望過高, 我又真係唔覺好特別囉..
Fred 一唱,同alfred 差太遠..
Balance 好怪..

btw.. 我仲以為可以聽全首添...:p

真係無想像咁好聽-_-
BTW~睇黎要等2014年1月1日先聽到FULL VERSION

冇想像中咁好聽
只係比其他所有都好聽......

期待下一集邊一個位大比數拉開
如果一個普通人能左右一些人的決定
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

肥媽會唔會太跨啊
許廷鏗有唱得咁勁咩

反而覺得佢好多歌d 處理手法都差唔多  ...
jasonng 發表於 2013-8-11 23:31

同感
可能肥媽今年只係聽過幾次live performance 所以咪話係最好囉

可能期望太高
冇想象中咁好聽-_-

想點= = 集集神化fred
我自己覺得今晚佢既感情比起上集仲做作
同埋就算講表現,都明顯有瑕疵吧?
真係唔明點解要集集捧到佢上天咁高
都仲未睇到林峰既反面教材,唉

沒有你還是愛你 magmag準備大比數拋離
nicknicknick 發表於 2013-8-11 23:31

愛你 , 手下敗將 , 沒有你還是愛你
root for Mag
煙花紀 79 +4

becky 真係唔適合唱流行曲
總是覺得怪怪的

最佳損友一開頭真係聽到呆左
之後好返 d
但真係唔算好聽

反而今集最 surprise 係命硬
三個夾得好好
即使我本身係勁唔 like 坤哥

最後青春頌就...
都唔係咁特別之嘛...
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

回復 401# Bluejays

仲咩唔唱裙下之臣,記得佢參加港男個時都唱得好好聽

我都覺得全晚個surprise係命硬。佢地以前分開唱試過有更好嘅表現,
但今次真係做到種合唱嘅化學作用,令成個演出很好看。

其實我好喜歡上星期林子博嘅愛是永恆,可惜最佳損友真係唔岩佢唱。

至於青春頌,始終我期望太大,太難有期望咁好。

第7集 - 團結(下)
播出日期: 2013.08.18 (日)

要贏人先要贏自己,想進步就要勇於接受考驗,跨越難關。經過上回激戰,星夢隊暫時輕微落後巨聲幫不足6分,若想全體晉級,星夢隊的總分必須高於或與讓賽20分的巨聲幫打和,否則當中一位表現未如理想的星夢參賽者會被淘汰。負責把關工作的專業評判團,繼續有唱歌和做菜同樣耍家的「肥媽」Maria Cordero,見證多位樂壇巨星誕生的音樂製作人兼歌手倫永亮,以及可愛又有型的唱作歌手兼唱片監製陳奐仁和恭碩良。

為了增強團隊士氣,星夢隊找來擁有豐富登台經驗,唱過流行曲、粵曲,甚至京劇的「超級外援」王祖藍助陣。他以一曲<To Where You Are>,力抗擁有一把靚聲,還是去年「男新人王」的胡鴻鈞所選唱的<征服>。兩雄相遇,到底鹿死誰手?

馮允謙和譚嘉儀貴為《超級巨聲3》的亞、季軍得主,二人私底下又「老友鬼鬼」,合唱<One Sweet Day>想必駕輕就熟。相反,陳明恩和特意回來撐場的張振朗這對首次合作的拍檔,他們獻唱<滄海遺珠>,可會因默契不及前者而失利?

壓軸對決還有王君馨(Grace)大戰林欣彤(Mag)!向來遇強越強的Mag,選唱<沒有你還是愛你>,而Grace則會將Beyoncé的<Déjà Vu >及<Crazy In Love>串成Medley,並加入跳舞部分又跳又唱。兩種不同風格各有各精彩,結果會否成為左右勝敗大局的關鍵呢?

我真係覺得鄭俊弘名大於實,唱《青春頌》唔好聽咯
JayantL 發表於 2013-8-11 23:21

早就知佢係吹出來啦,TVB一貫手法~呢D所謂好好聽,被真正會唱歌的一野就會KO~

Alfred唱得好太多...
jaydeng 發表於 2013-8-11 23:22

自己歌都唱唔好既話仲有咩講?話時話TVB真係偏幫到佢咩咁,唱自己歌?D評判可以話唱得唔好咩?

將啲分數重組後,其實巨聲幫啲分數冇乜影響,只係姚兵同林子博一個高左一個低左。

羅 / 何166.6    羅鈞滿165.2     -1.4
劉威煌168.1    姚    兵173.3    +5.2
閔峰坤167.9    林子博158.7     -9.2
許廷鏗178.7    鄭俊弘178.3     -0.4

另外都計翻Alfred啲分出嚟(四個評判嘅分都打左出嚟,另外片尾有總分,所以計到),相信觀眾除左慣左比高分Fred外,亦都應該唔多識青春頌 :P

許廷鏗 91.0(評判) + 87.7(觀眾) = 178.7
鄭俊弘 89.2(評判) + 89.1(觀眾) = 178.3

我覺得家明唱得好好多...
maksiuhong 發表於 2013-8-11 22:56

佢讀歌情況都幾嚴重

回復  Bluejays

仲咩唔唱時代巨輪,記得佢參加港男個時都唱得好好聽
rubylovessss 發表於 2013-8-12 01:39

果首係裙下之臣囉……

果首係裙下之臣囉……
stephybest 發表於 2013-8-12 14:40

SORRY..記錯左

琴晚青春頌,cm反應一般
但FB好多人share
個個好似發現新大陸咁-.-

琴晚青春頌,cm反應一般
但FB好多人share
個個好似發現新大陸咁-.-
KennyCheng23 發表於 2013-8-12 16:30

= =
其實係咪d人根本無聽開廣東歌咋
有聽開既我又唔覺得會咁surprise囉
itunes青春頌都突然衝上第一

= =
其實係咪d人根本無聽開廣東歌咋
有聽開既我又唔覺得會咁surprise囉
itunes青春頌都突然衝上 ...
tungbilly 發表於 2013-8-12 16:39

其實就係Alfred一向水準ge live姐==
fred 又唔係唱得特別好

TVB音樂組都聰明嘅,指定要佢地唱青春頌,除左可以保護Alfred令佢唔洗係而家阿Fred風頭火勢下吃虧,仲可以順便比佢plug埋歌,有效過勁歌金曲好多。TVB斷佢四台冠,而家當補數囉,實際效益仲高好多添。

鄭俊弘除左第一晚之外表現感覺麻麻
唱青春頌有少少讀歌FEEL tim

其實係唱得唔夠爆姐....如果去到一百八十幾分係咪又唔同講法,阿Fred唱eason歌係比較啱d

其實成左名後就難免會有更高期望
鄭俊弘係聽歌之人,同埋要入歌先發揮到歌中情境,
明顯佢唔係好熟青春頌,評判既讚譽過火左,
最重要係首歌真係好聽,年度金曲格,但坊間未hit,難怪評審同觀眾會覺得驚為天人。

咁多集以來,鄭俊弘都係唱得最好一個,但今次真係有失手,最愛始終係《愛的根源》。

軒仔等足4年重現TVB幕前

張敬軒、王菀之出席「星光熠熠耀保良」宣傳活動,而這亦是軒仔相隔近4年後,終能再次在TVB幕前演出。軒仔表示同樣4年沒跟菀之同台合作,問TVB可會為你安排特輯?他說:「將會擔任《星夢傳奇》評審。」

何哲圖自認特懂栽培男生
星島日報 – 8小時前
http://hk.news.yahoo.com/%E4%BD% ... 4%9F-143700386.html
鄭俊弘憑「星夢傳奇」竄紅,有傳高層余詠珊正迫他加入老公何哲圖旗下之「星煥」。何哲圖現身時連忙否認,他指報道不實,並表示知道很多唱片公司也對何有興趣,他說:「不說爭與不爭,但我特別懂得做新的男生。」

何哲圖自認特懂栽培男生
星島日報 – 8小時前

鄭俊弘憑「星夢傳奇」竄紅,有傳高層余詠珊正迫他加入老公何 ...
discovered 發表於 2013-8-14 07:17

如果星煥簽Fred,就等於英皇簽Mag,最重要係唔好多個對手。
係自己旗下,可以控制到歌路同出碟周期都唔會撞。

軒仔等足4年重現TVB幕前

張敬軒、王菀之出席「星光熠熠耀保良」宣傳活動,而這亦是軒仔相隔近4年後,終能 ...
KennyCheng23 發表於 2013-8-14 00:10

期待

其實我覺得姚兵麻麻地...

岩岩睇預告又有MAG啦, 正!

就咁聽預告阿Mag唱嗰兩句,真係幾期待。
祖藍都好似唱得唔差,點解佢係微博講到對自己咁失望呢。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝