返回列表 發帖
鄭俊弘成日都做女主角既細佬... 發唔到圍
cchow2 發表於 2013-6-22 14:48

終於上到位喇,
青出於藍入面佢同唯唯做學生
N年後尖子攻略 又做學生,但爛時唯唯已做主角
點解阿SIR係阿SIR又變番單元角色一個T_T

一聽其實就知係唔同LeveL
希望佢真係會贏同埋之後d人識佢個名啦lol
屮SiU霖屮 發表於 2013-7-7 22:58

青出於藍T__T 一個成左名...一個仲係綠葉

其實近排都已經冇咩見佢-_-
屮SiU霖屮 發表於 2013-7-7 23:04

真係好慘- -
青出於藍   兩個都係同LV
尖子攻略   一個主角一個學生
點解阿SIR係阿SIR  一個係第二個劇到做主角...一個仲係做緊學生T_T

黃智雯 好難聽-_-'

其實梁烈唯唱歌真係唔好聽囉
點解可以玩咁多集既
內定架?

羅鈞滿唱陀飛輪係咪走左音? ...
Our_Souvenir 發表於 2013-7-14 22:58

明顯內定比佢入啦=- -
今集走2個?

咁都要做宣傳SELL HACKEN隻碟
送禮勤真係好野

個樣好黃宗澤..
timmy 發表於 2013-7-21 23:17

把聲好聽好多

之後係咪有楊潮凱?
kkkchun 發表於 2013-7-22 01:54

終於到佢出場啦,
最衰家明out左
唔係天與地3子有機再次同台

妄想首歌爆到拎叱咤我最喜愛

yes...第 6 集
jvzus 發表於 2013-7-28 23:32

唔敢想佢入到我最喜愛10強-_-'
BTW 希望佢唱得好好地...每次唱首青春頌都係FLAT FLAT地
仲要無一次係唱到full version

有在現場看的觀眾在網上說評判們大讚Alfred和Fred的合唱,
並說Alfred的和音好好。他唱和音時,flat的機 ...
Bluejays 發表於 2013-7-29 00:59

其實一直鍾意ALFRED和音多過主VOCAL

>.
rubylovessss 發表於 2013-8-4 23:26

等咁耐終於等到呢首正野
希望會再hit d

你聽唔聽倒播左嗰句係Alfred唱和音定Fred唱和音呀?太快過左聽唔清楚。
Bluejays 發表於 2013-8-4 23:56

合唱黎計多數係鏗鏗做和音
(佢和音好聽好多)-_-

Foul完又加人,無限Loop直至幾時?
stephybest 發表於 2013-8-10 07:03

loop到得番do姐一個未唱就做完

青春頌合唱版今晚來了
rubylovessss 發表於 2013-8-11 22:07

鏗鏗過埋今晚就再多首HIT歌

鏗鏗出啦

真係無想像咁好聽-_-
BTW~睇黎要等2014年1月1日先聽到FULL VERSION

講不出聲好好聽
BTW 化蝶果位得果1分鍾, 點令唱歌果個有習次感呀- -
今次講不出聲又唱哂成首,好唔公平

講真一句都唔太想 Fred 簽 TVB 唱片公司
但唔投俾佢,唔緊要,唔好投俾羅鈞滿就得
佢已經囂到咁,贏咗冠軍 ...
jvzus 發表於 2013-10-3 18:51

其實無乜得邊間好簽
umg sony bma 三間自己友都未搞掂唔好諗
華納(本身可以諗下既, 但自從09年cut local budget, 一年做得1-2首歌, click rate高先有得再出碟._.唔好搞)
得番英皇(唔好) 太陽(最好出年簽比paco) 星煥(諗起藍色都想反胃) 星娛(自己友都搞唔起) 東亞(除非勁有實力/已經有地位, 唔係埋去實死) 金牌(大中華都ok, local就咪搞)
當然仲有好多細間唱片公司啦, 但有冇錢幫你做歌又係問題,
所以簽tvb無咩唔好, 至少有個channel比你唱下咁.___.

阿MOON難聽到死
分...開...簡單

睇黎姚兵同明恩入硬
唯一負評都係得MOON~BYE MOON~

其實MOON由揀衫個LOOK已經輸哂.___.
同其他人完全比下去

MOON個樣

專登搞到最後宣佈鄭世豪= =

呢段嘢
頭先黑面期間度咗幾耐 ?
jvzus 發表於 2013-10-12 23:37

由唱完到宣佈一路都度緊
無計最衰真係佢

經歷三個月的磨練和挑戰,令一群熱愛唱歌的幕前演員,邁步踏上屬於自己的音樂道路。在壓軸的終極一戰,他們將會發揮最強力量,用堅持締造星夢,以歌聲創造傳奇。四強參賽者需各自演唱一首自選歌曲,由全港觀眾透過TVB Fun互動應用程式,一人一票選出終極冠軍誰屬。「星級專業評判」巫啟賢、曾路得、「肥媽」Maria Cordero、Eric Kwok、譚詠麟、李克勤及周啟生,亦會選出他們心目中「最佳表現」的參賽者,頒發「專業推介表現大獎」。此外,星級評判會與星夢幫成員crossover,交流音樂。周啟生、Eric Kwok會聯同王君馨、陳明恩、鄭俊弘,合唱以<Hey Jude>、<Smoke On The Water>、<We Will Rock You>、<I Love Rock And Roll>及<We Are The Champions>組成的英文金曲medley。譚詠麟和李克勤除了各自送上新歌<紙牌屋>及<開心失樂園>外,二人還會夥拍張振朗、葉暐、鄭世豪、羅鈞滿、林子博合唱<左鄰右里>,緩和星夢冠軍戰的緊張氣氛。

左鄰右里AGAIN.__.

瘦到塊面凹晒啦
快 d 食多 d 野啦
Our_Souvenir 發表於 2013-10-12 23:57

食緊啦
聽日果場似表演賽多D

未唱,個look已經輸晒了
阿mark 發表於 2013-10-13 00:16

其實是但係TVB服裝間立件GRAND D既衫黎著都好過呢件衫啦-_-'
話哂FINAL WOR

同你幾似樣
stephybest 發表於 2013-10-13 00:12

我歌故我在-_-係都唱英文版啦佢
仲要走哂音
無眼睇

追都唔得= =
唱到勁快, 趕收工咁

無啦啦英文歌medley-_-'
唱番廣東歌啦

你甘心樂壇得一個陳奕迅嗎?
water:) 發表於 2013-10-13 23:00

佢唔記得左仲有個tvb男歌手林峰咩

校長做咩唔唱新碟入面既7890後MEDLEY

FRED這十年來都捱過...今日終於都捱出頭了
rubylovessss 發表於 2013-10-13 23:28

兩個都係啦, 做2打6做左勁耐
兩個終於出頭
btw 好鍾意唱歌果個唯唯呢
去左邊

x2
至少唱得無咁作狀

3個加埋都唔夠10萬 sosad
其實fred係贏在由第一集玩起 ...
tungbilly 發表於 2013-10-13 23:30

你試下比世豪由第一集玩起
一定唔同._.