返回列表 發帖

第二場拉闊:903id club 拉闊音樂會 許志安 X C Allstar X 容祖兒

http://www.manhattancard.com/the-latest/en/index.html
2012/5/11  8.15pm
香港會議展覽中心hall 5bc

你想許志安 X C Allstar X 容祖兒唱咩好呢?
me 想 容祖兒《連續劇》live

Wow好正

想知道第3場有咩人???
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

想知佢地會唔會唱絕代芳華,會唔會激過eason同阿c

cece 發表於 2012-3-6 12:36

千祈唔好唱呢首歌,呢兩個唱更加無興趣睇,年齡差咁遠﹗

呢個組合幾怪
btw,希望C AllStar當晚自己唱返天梯,祖安合唱都咪搞!
我真係唔想全香港d歌手都唱過呢首歌.....好_ 悶

唱美中不足

想知道第3場有咩人???
我等我在 發表於 2012-3-6 12:11

好似係盧凱彤X方大同X黃貫中

早一點提大家, 記得儲定積分4月頭換飛啦!!!

其實真系好想听連續劇live

其實我期待 安Xon 合唱 多D Sammi嘅歌,然後釗鋒 XJoey唱首 刻不容緩,
安 X King 唱首 為什麼你背著我愛別人,
Jase 唔知點Jam歌啦,佢過分Soul,
或者 Jase 嘅 Jazz版 痛愛 with Joey咯。

還有一個月,超期待

都係個句,許生同容小姐千期唔好掂天梯,比返個4隻仔唱,100000個唔該!

重提一次,希望許生與joey不要唱芳華絕代,這兩個人更不適合唱呢首歌,不襯

都係個句,許生同容小姐千期唔好掂天梯,比返個4隻仔唱,100000個唔該!
hehehaha 發表於 2012-4-3 12:42

我都唔想,不過C AllStar歌唔算多,加上真係hit ge真係得天梯一首,真係唔知joey同許志安有咩可以唱lor...

我都唔想,不過C AllStar歌唔算多,加上真係hit ge真係得天梯一首,真係唔知joey同許志安有咩可以唱lor ...
dimitri 發表於 2012-4-5 19:09

我們的胡士托都應該岩既

如果唱其他人的歌而要有驚喜的話,可以考慮咁:

許志安唱容祖兒:借過 (已經想像緊許志安用招牌肉緊唱法去唱呢隻歌)
許志安唱C AllStar:時間之光 (哈哈!攞正牌翻唱Sammi D歌!)
容祖兒唱許志安:女人之苦 (女人角度唱女人之苦)
容祖兒唱C AllStar:樂天女孩 (Unplugged 原汁原味應該會幾好聽)
C AllStar唱容祖兒:特別嘉賓 (心淡/痛愛呢D太多人唱過,所以揀左呢隻)
C AllStar唱許志安:一千次日落 (呢隻玩和音聽落會好舒服好正)

如果唱其他人的歌而要有驚喜的話,可以考慮咁:

許志安唱容祖兒:借過 (已經想像緊許志安用招牌肉緊唱法去 ...
Riverfish 發表於 2012-4-6 08:06

我星期二聽C ALLSTAR上叱吒樂壇話佢地想唱安仔GE讓愛:lol

四星唱祖安嘅歌 大把選擇
除非 天梯出爐 普通話版 如果唔係 祖安好少選擇

另外有無人留意 陳浩 張可頤那部《天梯》啊,唔知邊個唱主題曲喔

呢個組合我鐘意呀~
poster都好靚
希望個晚會好正啦 !!

我反而想聽 C AllStar 唱安仔《二人行 一日後》
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

四星唱祖安嘅歌 大把選擇
除非 天梯出爐 普通話版 如果唔係 祖安好少選擇

另外有無人留意 陳浩 張可頤那 ...
windyiiyy 發表於 7-4-2012 07:20

"天梯"主題曲"一生一心"
作曲: 葉肇中
填詞: 張美賢
主唱: 胡鴻鈞

FULL HOUSE  :lol

1130am打到等我仲咁開心
點知已經換哂:dizzy:

點解可以咁快換晒...

回復 25# 牙誠~

原因  簡單   因為JOEY  多  fans

回復  牙誠~

原因  簡單   因為JOEY  多  fans
QMQ 發表於 2012-4-12 17:17

下...哦~

c allstar唱牆紙唔知會點呢~

我們的胡士托肯定有會唱,許志安同容祖儿的師父都在裡面這首歌裡面。這首歌合唱版本會很另類!

許志安好似無乜同過容祖兒一齊合作...
一定有新火花XDDDD
Nick's Music Selection 2024 (Week 13)
1. 白髮齊眉 - 鄧小巧  2. 過電 - 張蔓姿  3. Diff. - Gin Lee

有兩張D區門票出讓,有興趣可以email
dreamstreams@gmail.com
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

幾期待佢地會唱Joey 咩歌:P

5月11日 晚上8:15pm 灣仔會展

白金人優先換
S107段 N71 - N74

$450 for 2

$850 for 4

有興趣可 Email / 打比我

E-mail : tel98240504@gmail.com

電話: 98240504

有无人知 R S35 R 49 个位置点样?山唔山顶?

有无人知 R S35 R 49 个位置点样?山唔山顶?
so305244299 發表於 2012-5-7 22:11

好中間啊,唔會山頂
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

好中間啊,唔會山頂
星勤 發表於 2012-5-8 00:57

thanks,唔喺山頂都好d,成850買咗兩個連位,如果山頂蝕死

thanks,唔喺山頂都好d,成850買咗兩個連位,如果山頂蝕死
so305244299 發表於 2012-5-8 01:51

紅區係平地後排,前排係藍區
上山係黃區同綠區
論盡樂迷,敢愛敢恨

明晚終於係啦!

好想知C4会唱安哥同JOEY嘅乜歌啊....

終於到今日~~~ :D
論盡樂迷,敢愛敢恨

倒數3小時

我覺得係我睇過有史已來最失敗既拉闊囉 -___-

joey 狂甩咀......
c allstar 安仔 選歌都好有問題
全場勁多人放蚊
又早走.....仲要聽日接星期六....之前睇果d日子 明天要番工 都無咁多人走...

最慘係c allstar 唱切膚之痛
女廁排長龍-_____- 好經典......
同埋合作性真係好低~.~ 唔知係咪唔夠時間rehersal

講故事果part悶到死-.-又格硬又無聊-
係咁tag jy d情歌又唔tag題咁-.-

any rundown?

真的係一場失敗的拉闊...三個單位完全欠缺互動...RUNDOWN 又唔順暢...大家揀D 歌都好怪...好似冇乜REHERSAL GUM...雖然各自都唱得不俗...但真的只是唱LIVE...沒有一個SHOW 及表演的感覺...全日只有LAST 3首歌有氣氛...@@"

仲有...我發現LAST 唱前程錦繡時...中間個MON 的字幕好似慢過歌手唱一句...有冇人見到...
<天梯>果度...更加感覺到三個單位的聲好唔MATCH...

any rundown?
timmy 發表於 2012-5-12 01:43

一開始
OPENING
C ALLSTAR 新預言書
ANDY HUI  愛你
JOEY 這分鐘更愛你

後面唔係好記得唱咩歌 好零碎
同C ALLSTAR 選了幾首英文歌 好催眠
C ALLSTAR 有唱到既歌 仲有
天梯 6個人唱
我們的胡士托
切膚之痛

許志安
自彈自唱 爛泥 命硬 那些年  X JOEY結他 花千樹
二人行一日後
讓愛
前程錦繡
活在當下
心淡
痛愛

JOEY
空港
LOVIN U
逃避你
啜泣 6人唱
正好
牆紙

Part 1 - OPENING (末日情歌)
01.愛你(安)
02.新預言書(CAS)
03.這分鐘更愛你(祖)
04.啜泣(六人和唱)

Part 2
05.別讓小島沈沒
06.2013的約定
07.C ALLSTAR@jase 英文歌
08.C ALLSTAR@釗峰 怎麼捨得你

Part 3 祖
09.迷糊 情慾 對象
10.正好
11.牆紙
12.LOVIN U

Part 4 故事 (CAS獨白) (呢PART 次序錯)
13.未完的小說(祖)
14.心淡(安)
15.痛愛(安)
16.男人最痛(祖)
17.天梯(合唱)
18.二人行一日後(祖+安)
19.沒結果(祖+安)
20.逃避你(祖)
21.怯(祖)

Part 5 安
22.徹夜纏綿(With cas)
23.讓愛(With cas)
24.男人的感慨
25.爛泥X命硬X那些年X唯獨你是不可取替 (安仔自彈自唱)
26.花千樹 (自彈自唱With jy結他 )

Part 6
27.切膚之痛 (Cas)

Part 7 - Ending
28.活在當下(安)
29.多得他(祖+安)
30.我們的胡士托(CAS)
31.空港(祖)
32.前程錦繡(安)
33.我的天我的歌(合唱)

最正係沒結果!!!!!!

最正係沒結果!!!!!!
wingrainsa 發表於 2012-5-12 02:36

唔係丫嘛?
論盡樂迷,敢愛敢恨

Part 1 - OPENING (末日情歌)
01.愛你(安)
02.新預言書(CAS)
03.這分鐘更愛你(祖)
04.啜泣(六人和唱)

Part ...
艾石仔 發表於 2012-5-12 02:22

錯左好多
CAS 獨唱第一首係 a cappella
JY 唱完牆紙唱埋 Loving U 先唱正好
論盡樂迷,敢愛敢恨