返回列表 發帖
我覺得係我睇過有史已來最失敗既拉闊囉 -___-

joey 狂甩咀......
c allstar 安仔 選歌都好有問題
全場勁多人放蚊
又早走.....仲要聽日接星期六....之前睇果d日子 明天要番工 都無咁多人走...

最慘係c allstar 唱切膚之痛
女廁排長龍-_____- 好經典......
同埋合作性真係好低~.~ 唔知係咪唔夠時間rehersal

any rundown?
timmy 發表於 2012-5-12 01:43

一開始
OPENING
C ALLSTAR 新預言書
ANDY HUI  愛你
JOEY 這分鐘更愛你

後面唔係好記得唱咩歌 好零碎
同C ALLSTAR 選了幾首英文歌 好催眠
C ALLSTAR 有唱到既歌 仲有
天梯 6個人唱
我們的胡士托
切膚之痛

許志安
自彈自唱 爛泥 命硬 那些年  X JOEY結他 花千樹
二人行一日後
讓愛
前程錦繡
活在當下
心淡
痛愛

JOEY
空港
LOVIN U
逃避你
啜泣 6人唱
正好
牆紙

其實都幾驚訝C ALLSTAR 會變成廁所位
都出道左2年?
仲要一出道就新力軍金獎 第2年就組合金獎
又拎埋我最喜愛的組合
但人氣好似真係好低
其實琴日氣氛算係好死寂
HIGH唔起 爆唔起
C ALLSTAR 講唱功就一定有
一來揀歌好有問題
周圍勁多人講 好悶 放晒蚊
最意想不到 係切膚之痛女廁排長龍事件
orz...

音樂總監是 和 王菀之一度絕交的他
windyiiyy 發表於 2012-5-12 10:55

其實唔關佢事 我之前睇既拉闊通常都係ed chan -,-

仲有另一個來自朋友「有趣」既反應
S206 果頭有一班舉住容祖強容祖兒大燈牌既 fans
但佢地響容祖兒唱歌期間 ...
星勤 發表於 2012-5-12 12:46

咁樣你想講咩= =?
可能有d野應該同你反應下 成個拉闊開場到走
成日聽到有人話c allstar d燈牌 好煩
好遮住....比人遮住果d 好有可能令到人反感

雖然joey 都見到...但可能佢地係坐尾排 企起身都無遮到後面
可能呢個你地fans club 要留意下 如果純粹係C ALLSTAR 演唱會就話姐

不過我睇MINOR CLASSICS 都比前面大燈牌 遮住 有少少燥底-.-

好難怪佢地咁講- -
JY COVER人地D舊歌...仲要唱到唔知點咁lol
艾石仔 發表於 2012-5-12 12:48

成個CONCERT 都成日聽到前後左右問 咩歌黎架? 咩歌黎架?

JOEY 最敗北 就係選番之前唱到爛晒既歌....又無咩特別位.....

男配角好明顯係 c allstar 個 on 仔做緊... 交哂戲架佢個樣 XDDD

我覺得做得 fans,就應該要 pro d
尤 ...
星勤 發表於 2012-5-12 13:04

係大燈牌姐 我見到 場好分散都有c allstar 拎住一粒黃色c 色星星
其實果d 都幾好....group 埋一齊又唔會阻到人
又靚

其實舉大燈牌 係想表示d咩? 搞壯d個場定氣勢?
我覺得都係舉牌係ok 都以唔好騷擾到人為原則!

不過嗌歌就 我諗無咩人接受到
每個演唱會都有人係咁
係得eason 唱咁勁 會鬧爆佢地 xD

舉燈牌可能會係遮到人既(但有大SHOW...有邊個既FANS唔會舉牌?)但總好過D FANS嗌歌開場第一下就嗌...我咁辛 ...
牙誠~ 發表於 2012-5-12 13:08

所以咪話以唔好騷擾到人為大前題囉
嗌歌真係勁煩......
我覺得細細聲唱可以接受
大大聲嗌出黎 真係好破壞成個氣勢

除左歌手叫你地企起身 一齊唱 就例外啦

燈煩都係一個問題- -我比前面兩個CAF係咁照住- -
雖然識得但都好煩
但最煩係D人跟著唱人地講緊故事佢D ...
艾石仔 發表於 2012-5-12 13:01

你識得都好阿....拍拍佢叫佢唔好舉咁高-.-
講電話 講1,2分鐘就OK 如果佢一直講 我會同佢講 你颿擾到我 麻煩你唔好講
不過琴日 真係好催眠 有幾個位差D訓著-,-

其實台上面望落去真係漆黑一遍既
fans 舉個燈牌都係等個歌手知道自己響邊度~
所以我唔會太介意人地舉燈牌 ...
星勤 發表於 2012-5-12 13:25

C ALLSTAR FANS 果D 細細粒既C燈 唔係黃色架咩@@ 如果一大片都係拎呢D 燈 個效果仲正 =]
係FANS CLUB 先有定 FANS 自己訂架= =?

問題係個個細細聲唱=好大聲-0-
我幾BUY琴晚D CAS既燈
成場有好多好分散都有c allstar 拎住一粒黃色c 色星 ...
艾石仔 發表於 2012-5-12 13:33

係 XD 我都覺得幾靚
不過好彩我旁邊無咩人嗌歌!!
其實我都幾山頂 HAHA 免費睇係差好遠

Part 1 - OPENING (末日情歌)
01.愛你(安)
02.新預言書(CAS)
03.這分鐘更愛你(祖)
04.啜泣(六人和唱)

Part ...
艾石仔 發表於 2012-5-12 02:22

e 你偷偷地更新左 之前啜泣係這分鐘更愛你 之前xD...但我好記得這分鐘更愛你唱先
因為成個CONCERT 我覺得JOEY唱得最好就係呢首..!!

咁其實現場有好多都未必係 Joey fans
Joey 自然要唱番d王牌
但講真 佢選歌有時係唔夠大膽
花千樹唱都正 ...
victor1991415 發表於 2012-5-12 21:15

花千樹 牆紙 正好 空港可以SKIP左佢

唱番NO.6 既
越唱越強  麻煩你 應該會更APPRICIATE

美好時光

我以為佢一定會唱世上只有 FOR 母親節 點知都係無@@

自己最鍾意就佢唱 這分鐘更愛你 但我發覺佢LIVE次次都會SKIP左

如真的需要走 你要教我獨行 果段-,- 可能拉闊短 唔計啦~ STARLIGHT 都係咁

上面先有人話佢又唱番D 舊歌/ 自己concert 已經唱過ge歌, 佢唱D新D ge話你又話可以skip

咁佢究竟唱新歌 ...
loyun 發表於 2012-5-13 15:48

哈哈 我意見姐...唱D FREQUENCE 無出現咁多既舊歌囉

同埋佢應該唱下 跑步機上 桃色冒險既快歌 熱下場= =

拉闊之前d 訪問 許志安好似話唔想有勁歌熱舞環節

其實這分中更愛你同lovinu 都唔算唱到爛... 我都係第 ...
loyun 發表於 2012-5-13 15:59

出賣都ok 好耐無聽~~ lovin u 佢話重新編曲 之後前後左右既人都話有咩 咪一樣-,-

不容錯失 相當刺激都得啦..... 隆重登場 其實好岩opening

就好似上次千嬅唱新世紀福音戰士 做opening 好high

希望在這裡也跟大家分享一下這個拉闊的感想以及完整rundown:
herbertlui 發表於 2012-5-14 12:18

講得幾好
C ALLSTAR SOLO PART 係唱得好
英文歌 而且係唔係香港大HIT既 邊個唱基本上都係死
佢地無CONSIDER 到呢一點
所以效果差

C ALLSTAR 係男配角...我覺得講得一D都無錯-,-