返回列表 發帖
呢個唔係CD COVER.......
東京人壽 132 (168) +2
煙花紀 79 +4

說好的  連續劇  出色 我要玩 呢
艾石仔 發表於 2013-7-23 10:33

被祖祖抽起了
煙花紀 79 +4

好彩無充電器
koalabear 發表於 2013-7-23 10:42

有,bonus track仲有北海道
發現先生冇加上去,但i tunes有show
係最尾果兩首
煙花紀 79 +4

聽呢隻碟,已曝光既四首歌都要飛
我等我在 發表於 2013-7-23 19:23

乜有容祖兒既派台歌你係聽得落耳架咩
煙花紀 79 +4

七不好正.....
煙花紀 79 +4

COVER
煙花紀 79 +4

Wow冇野睇嘅
kingsfacheung 發表於 2013-8-13 10:16

如果件睡袍少D布 你看到了恐怕會小命難保
煙花紀 79 +4

容式情歌入面我杯茶贏天窗幾條街=.=
點解派天窗,比面PH?
煙花紀 79 +4

七不唔係唔好,仲係其中一首佳作
但係大歌feel真係小日子有D囉 !
煙花紀 79 +4

知否小日子作曲人是誰?
remus 發表於 2013-8-14 23:19

Alex Fung , 詞阿Y
煙花紀 79 +4

應該 plug 小日子 蟲之家 我杯茶
tobby 發表於 2013-8-14 23:43

1st 虫之家
2nd 我杯茶
3rd 小日子
煙花紀 79 +4

無電才是災難愈聽愈好笑
充電才是災難very agree
好彩bonus track
煙花紀 79 +4

隻碟真系令我“另眼相看”
原本已經曝光過幾首覺得麻麻
但未plug果D真系超級超級好聽
唔應該plug天窗,應該 ...
koalabear 發表於 2013-8-15 12:59

晨早都話eeg派錯晒歌
曝光果幾首做side track都唔錯既
煙花紀 79 +4

無電才是災難=小日子>深閨>臨床>我杯茶=天窗>蟲之家>另眼相看=七不思議>近在咫尺>途經北海道>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>充電器

煙花紀 79 +4

做咗兩年
唔好都唔好話啦
雖然呢張碟係好舒服風格統一
係JY上佳嘅專輯
但我認同咁就可以攞至尊碟囉
原因就 ...
holamyeung 發表於 2013-8-15 19:30

小日子Plug左就唔同講法
煙花紀 79 +4

要泓景臺豪宅還是浪漫小民宿 - 容祖兒【小日子】碟評 (文:瓊姐)(轉貼)

離上一張廣東大碟【Joey & Joey ...
coolwanted 發表於 2013-8-15 23:04

見你POST左就DEL左我開果個啦~

全文最LIKE : 作為新版李紫昕,容氏將「充電器」發揮得淋漓盡致,是100%活生生的一首多啦A夢片尾曲,實在令人忍俊不禁,看見是「我的驕傲」的班底製作,更見無奈。
煙花紀 79 +4

Plug 充電器同另眼真係晒quota lol
天窗其實啲詞唔多得,wyman真係睇人黎填詞
小日子嘅碟俾蛋記plug到做大 ...
Lewis 發表於 2013-8-16 18:22

wyman 係咪睇人黎填詞唔該就睇埋碟入面其他作品
唔好係度睇一份你覺得唔掂既歌詞就咁快下定論

thanks
煙花紀 79 +4

小日子之 RTHK2 騷動音樂訪問

http://www.youtube.com/watch?v=YRtbXGqEEhk
煙花紀 79 +4