返回列表 發帖
近在咫尺係边个作曲?????eason新碟有一首叫 远在咫尺喎...
gujuji 發表於 2013-7-23 12:57
可能又係Eric Kwok作曲喎

近在咫尺似係百記膠歌
721AXA 發表於 2013-7-23 13:52
重以為係慢歌,失望

另眼相看還好。
天窗真系一般街k歌。竟然無我要玩系咪怕影響大碟銷量
不過有充電器都無打算買{:1_12 ...
CBY0710 發表於 2013-7-31 21:21

呢張碟我比較期待小日子和臨床兩首歌,希望快啲聽到全首啦

聽過七不思議試聽了,跟另眼相看差唔多,麻麻,而家仍然比較期望小日子

七不 唔係百記嗰首wor
jasonng 發表於 2013-8-6 13:28
百記嗰首係近在咫尺

聽完試聽最中意係小日子
kingsfacheung 發表於 2013-8-14 22:49
同感,3rd派小日子啦,派乜鬼七不思議,唔覺好聽

好想小日子十大
kaven 發表於 2013-8-14 22:53
小日子重要係4th plug,嘥料囉

仲未派七不 可以係微博洗佢版等佢改變主意
賴爽 發表於 2013-8-14 22:58
其實係咪等港台和997天窗冠咗後先決定派3rd plug ga,咁重有時間喎

肯定啦 等聽日出碟一定會大把人洗版
個時本身都決定左派蜉蝣 最尾都係派左牆紙先 ...
賴爽 發表於 2013-8-14 23:03

你簽名之前係我杯茶而家又改咗無電喇,點解唔叫小日子呢

因為我杯茶同無電呢兩首都有 80% 唔會派 所以比人認識下都好
賴爽 發表於 2013-8-14 23:08
講真暫時我最鍾意都係小日子,因為期待聽呢首歌好耐,果然冇令我失望,但我杯茶和臨床都唔錯ge

通常一只碟只會派一首容試k歌。如今派左天窗,我杯茶應該吾會派啦。3plug希望系小日子啦。 ...
kaven 發表於 2013-8-14 23:18
知否小日子作曲人是誰?

Alex Fung , 詞阿Y
water:) 發表於 2013-8-14 23:22
正﹗全張碟呢首歌最有十大feel,作為第三首派台歌啦,唔該英皇/容小姐

試聽係咪唔洗錢ar?
星夢情真 發表於 2013-8-14 23:33

個人感覺今次隻碟幾隻我的心水慢歌好聽過嗰幾隻快歌

點解我覺得隻碟好悶既
另眼相看反而我幾buy
其他既太吾大路
Chun2009 發表於 2013-8-15 13:50
個人感覺呢張碟其實最大路係小日子和天窗

臨床由編曲到joey唱都上上乘,唔派都好可惜
dimitri 發表於 2013-8-15 14:02
呢隻係我心水中的第三呀
小日子>我杯茶>臨床

有幾首真系頗悶
近在咫尺
just11256 發表於 2013-8-17 02:01
近在咫尺有人話係老式情歌

一開始聽都幾like 小日子, 不過唔明點解咁似 王菀之
似唔係問題, chok 姣聱有點兒太過了吧..... 但算是碟中 ...
cdcdcdc01 發表於 2013-8-18 22:46
認同,暫時為止,我都覺得in motion係佢最好的一張專輯

Even Jay Chou can't sell that many albums in the whole asia...  Is EEG seriously so na ...
chocoholic 發表於 2013-9-13 14:06

簡直吹到離晒譜啦,真係無人信呢張碟有十三萬張囉,重犀利過歌神張學友
任我行 失憶蝴蝶

如果佢有13萬銷量,eason應該有39萬張
koalabear 發表於 2013-9-13 14:35
敢肯定 the key銷量高過小日子係鐵一般事實啦
任我行 失憶蝴蝶