返回列表 發帖

1314容祖兒演唱會 Joey Yung in Concert 1314

暫定6場 , 訂飛先 !
個Poster好鬼妹
問題係佢地首歌應該唔多人聽過… 全場靜到

what?

cm幾時變左青山?

說好的跨年呢 ?
2013 年度歌曲第十位 : 謝謝你離開 - 官恩娜
KWANIE MUSIC PICKS WK43 (25/10/2014)
1. 最後最後 - 薛凱琪|2. 還記得 - 周柏豪|3. 水星逆行 - 連詩雅

說好的跨年呢 ?
kwanie 發表於 2013-8-1 00:02

有加場呢回事架嘛

說好的跨年呢 ?
kwanie 發表於 2013-8-1 00:02

留名睇2014年1月1日果場休息唔開

cm幾時變左青山?

坐等31加場

前面係星期五六日, 一定加
後面又要加到跨年

即係12月20日至1月1日
13場

前面係星期五六日, 一定加
後面又要加到跨年

即係12月20日至1月1日
13場
不過咁快就訂飛, 英皇係咪有D驚 ...
mychart- 發表於 2013-8-1 00:19
十二月重有左麟右里演唱會,不過唔知幾時唧

可能903為左就joey變左好似08咁中午搞頒獎禮呢
koalabear 發表於 2013-8-1 00:07

咁唔差在叫903同蛋蛋合作, 將個頒奬禮搬埋去紅館搞
流程
1700 開始903頒奬禮
2015 壓軸頒發女金, 美祖講完得奬感受就開始個演唱會
很可能係近期唯一喜訊
Michael Bublé將於2015年1月21日(Wed)嚟開To Be Loved Tour香港站

十二月重有左麟右里演唱會,不過唔知幾時唧
remus 發表於 2013-8-1 00:22

按常理週末一定係用黎開SHOW,
左麟右李食頭果兩個星期六日, 加埋前後都係十幾場

12月17-19 拆台起台

如果中間無攝其他SHOW既話

希望買到!

流程
2015 壓軸頒發女金, 美祖講 ...
阻住 發表於 2013-8-1 00:25

得啵~咁女金咪要最後頒~

1314係要話你知女金都要拎到1314
冠軍歌 撐起雨傘 - 群星
亞軍歌 哎呀 - 鄭融
季軍歌 逆來順受 - 關心妍 [ week 43 ]

按常理週末一定係用黎開SHOW,
左麟右李食頭果兩個星期六日, 加埋前後都係十幾場

12月17-19 拆台起台

...
mychart- 發表於 2013-8-1 00:26

陶喆12月20-21雖然未講地點, 但應該係紅館掛

poster好索!比起N6個黑人艾辛好好多!

即係話黎緊隻碟plug到年尾播到1月1,等大家慢慢欣賞呢張專輯

张POSTER真系加分唔少wor...靓

即係話黎緊隻碟plug到年尾播到1月1,等大家慢慢欣賞呢張專輯
hehehaha 發表於 2013-8-1 02:02

祖兒話演唱會會有主題曲 而且唔會放落新碟
讓世界豔羨 我著上我去逛街
讓世界豔羨 才歸家

賴爽 發表於 2013-8-1 02:49

2ND EDIT 收錄??

字體終於唔係新細明體喇
其實就字既美感,1314係會靚過一生一世既
同埋無謂咁講到白哂喇
但我覺得呢個檔怪怪地@@ 點解唔27/12-1/1先
之後加場先加返xmas檔呢
因為想加後唔加前?

係三面台或四面台?

係三面台或四面台?
discovered 發表於 2013-8-1 09:35

未公佈,但按trend似四面台

what?

睇來最少會有十幾場
只有父母用一生的愛講一種道理

流程
2015 壓軸頒發女金, 美祖講 ...
阻住 發表於 2013-8-1 00:25

全場歌手都要焗睇
唔比面既下年新地唱衰佢
my LOVE TOP20‧  my HATE  week 43
1. 獨家村(3) 1. 香港生命 [3]
2. 還記得    2. 祝福香港
3. 哪裡     3. I Fall In Love

雖然唔多like距
但無可否認距d演唱會真系香港數一數二咁好睇
期待距再打破人體極限
希望買到飛
我明明是良家婦女,為何叫我『淫Kay』呢!我並不豪放,我是內斂的人,我是賣內涵的!

They are the hunters we are the foxes
And we RUN

3c Music
9小時前
容祖兒演唱會。

好奇一問,真係賣到十場以上?其實有冇人有內幕,究竟這類演唱會賣幾多送幾多?

3C MUSIC 唔中意容祖兒啫都唔洗咁講嘢
而家搞到比位人入真係 Seven 哂
2ND EDIT 收錄??
carlosleung 發表於 2013-8-1 04:31

我當 11 月中先派
應該唔會 3 個月後先出第二版咁癲嘅 ..
讓世界豔羨 才歸家

講真十場唔送飛 對容祖兒係有難度的
廣東歌係唱比香港人聽

henhenhen 發表於 2013-8-1 12:42

我要笑嗎?

what?

我要笑嗎?
water:) 發表於 2013-8-1 13:20

問題 1:香港有邊位歌手開 show 係唔會送飛 只係在乎送幾多
問題 2:開得兩場都要送飛咁係咪仲好笑
讓世界豔羨 才歸家

3C MUSIC 唔中意容祖兒啫都唔洗咁講嘢
而家搞到比位人入真係 Seven 哂

我當 ...
賴爽 發表於 2013-8-1 12:26

算吧啦〜 3c吾鐘意祖祖都吾係咩秘密〜
只係今次冇人附和佢 7左d姐

算吧啦〜 3c吾鐘意祖祖都吾係咩秘密〜
只係今次冇人附和佢 7左d姐 ...
屮SiU霖屮 發表於 2013-8-1 13:35

king jer 一出馬,全世界都可以收聲
我明明是良家婦女,為何叫我『淫Kay』呢!我並不豪放,我是內斂的人,我是賣內涵的!

They are the hunters we are the foxes
And we RUN

賴爽 發表於 2013-8-1 02:49

祖祖話演唱會前精選
先入演唱會主題曲同出色

祖祖話演唱會前精選
先入演唱會主題曲同出色
KYC0347 發表於 2013-8-1 13:42

confirm?
係的話就無咁擔心2nd ver
雖然有moov live

我要笑嗎?
water:) 發表於 2013-8-1 13:20

佢鐘意娛樂我地丫嘛
Wonders Music Collection 2014 Week 36
01 可以了 - 陳奕迅
02 致少年時代 - 古巨基
03 分手總約在雨天 - 方皓玟

加場是常識吧
留名等睇加場

其實我覺得出色系演唱會唱會好正
即使我們錯,不比他們多

宣傳好祖
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

自己去3C到睇啦,陳奕迅都送飛啦一行三十人都係免費飛
見到個陣真係笑死我,被人一句KO左

! 好好笑
即使我們錯,不比他們多

咁佢咪冇得去勁爆,攞少好多獎喎...XD

起碼加29-1號 total10場?

咁佢咪冇得去勁爆,攞少好多獎喎...XD
JK_kwok 發表於 2013-8-2 00:24

勁爆梗係搵專人拎去紅館啦

eason都有休息日啦
可唔可以26/12同1/1放joey假?

又或者開呢兩日開日場呢?

頒獎典禮缺joey/eason不可

祖兒係唔係第一次演唱會賣 $680 ?? 終於跟貼市況喇喎

祖兒係唔係第一次演唱會賣 $680 ?? 終於跟貼市況喇喎
kman1130 發表於 2013-8-2 16:45

其實我本身真係perfer最多加到580
始終SL果時見佢地咁好無加到,點知今次一加加200

其實我本身真係perfer最多加到580
始終SL果時見佢地咁好無加到,點知今次一加加200 ...
tungbilly 發表於 2013-8-2 17:02

會唔會係開三面台
所以加成$200拉上補下?

會唔會係開三面台
l00540 發表於 2013-8-2 17:20

佢都好耐冇開三面台了
Wonders Music Collection 2014 Week 36
01 可以了 - 陳奕迅
02 致少年時代 - 古巨基
03 分手總約在雨天 - 方皓玟

但我估應該都四面台
Joey d 演唱會舞台效果好重要
4 面台先做得好

會唔會係開三面台
l00540 發表於 2013-8-2 17:20

唔希望三面,咁難得拎到跨年檔
4面台真心high好多,同埋紅館真係唔適合做3面台,特別係對角果隻3面台

应该系四面噶啦